Ha bevezeti Bulgária is az Euro-t, akkor (reálisan) lehetünk mi pár éven belül az EU legszegényebb országa?
Románia már a nyakunkon van, szerintem 2022-ig lehagynak minket, ha így haladnak a dolgok tovább. És semmi lépés nincs afelé, hogy máshogy haladjanak.. tehát miért is ne hagynának minket le ők is?
Bulgária még az utolsó mentsvárunk, hogy ne mi legyünk a legcsóróbb, leggázabb ország az EU-ban. De miután ők is bevezetik az Euro-t, amint olvastam, hát nem tudom mi lesz. Észtországot és Szlovákiát is rendesen kiemelte az Euro bevezetése a Kelet-Európai térségből. Messze ők a régió legfejlettebb gazdaságú országai. Ha ilyen szintű gazdasági fellendülést hoz Bulgáriának is, akkor bajban leszünk.
Lehetséges, hogy hamarosan mi leszünk a legcsóróbbak? :(
"Nem lenne akkor már jobb bevezetni az Euro-t, hátha javulnak a reálbérek?"
Te tényleg ennyire sötét vagy?
"Nem lenne akkor már jobb bevezetni az Euro-t, hátha javulnak a reálbérek?"
Ennyi eszed van összesen?
A bruttó nemzeti össztermék egy főre vetítve a International Monetary Fund 2017-es adatai alapján a térség országaiban:
Ausztria: 47.290 USD
Szlovénia: 23.654 USD
Csehország: 20.152 USD
Szlovákia: 17.664 USD
*Magyarország: 15.531 USD*
Lengyelország: 13.823 USD
Horvátország: 13.138 USD
Románia: 10.757 USD
*Bulgária: 8.064 USD*
Szerbia: 5.899 USD
Ukrajna: 2.583 USD
Nagyon messze van Bulgária, de Románia is.
"lehetünk mi pár éven belül az EU legszegényebb országa?"
Milyen pár év? Már azok vagyunk! Ennyi közmunkán, éhbérért sanyargatott ember nincs sehol a világon....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!