Csak szerintem gáz hasonló állításokkal legitimálni magukat?
" emlékezzetek arra az apróságra, hogy a Fidesz-kormány kétszer is kétharmad, vagyis példátlan felhatalmazás birtokában nyúlt a törvényekhez, vagyis a demokráciában megszokott módon, többségi akarattal cselekedett.
Mondjuk, a fékek és ellensúlyok rendszerével nem törődött, igaz. Sólyom László és néhány asztalfiókot harapdáló kollégája legnagyobb bánatára. Jó kérdés, persze, hogy a győztesnek miért kellene megtartóztatnia magát, miért kellene korlátozni erejét és befolyását, lemondva így saját programjának, akaratának maradéktalan érvényesítéséről – ami maga a politikai egyszeregy."
Legalábbis szerintem egy normálisabb helyen nem a győztes visz mindent, a másik oldal pedig szívjon elvrendszernek kéne működnie. Elvégre magyarország kormányáról szavaztunk, nem a legnagyobb halmaz kormányáról 8án... Kompromisszumot ennyire nem ismernék?( mellesleg ennyit a libsi gőgről...)
Amúgy nem tudom mit fáj az embereknek a 2/3.
A jelenlegi ellenzékkel kétharmad nélkül nem is lehetne kormányozni! Mondana valamit a fidesz, az ellenzék már rögtön vétózná, bármiről is legyen szó.
Igen, jó kérdés megtartóztatni... Akkor fogod feltenni, ha téged vernek. Többségi akarattal.
Amikor elkezdünk ócsárolni, akkor megszűnik a vita, megszűnik a társalgás. Akkor ócsárlás van. Erre a szintre értelmes ember nem süllyed. Sőt! Van jobb dolga, mint az itt elhangzó véleményeket olvasni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!