Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért tüntet az ellenzék?...

Miért tüntet az ellenzék? Akkor ők a rezsicsökkentést sem fogadták el, és téli fűtés enyhítést? A karácsonyi és húsvéti Erzsébet utalványt sem?

Figyelt kérdés
A fentieket Orbán Viktor miniszterelnök küldte, Gyurcsány nem küldött. Nem értem miért kell akkor tüntetni. Keveslik? Hagyni kell dolgozni őket, és akkor többet tudnak küldeni!

2018. ápr. 21. 23:06
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
100%
"Soros zsoldosai, akik ellenforradalmárok" - Kezdünk átcsúszni a jó öreg kommunista retorikába, kedves Kérdező.
2018. ápr. 22. 07:44
 22/30 anonim ***** válasza:
84%

Szerintem a kérdezőn és a 11-es (vagy hányas) versenyzőn kívül mindenki tudja hogy miről van szó...

Kettőjüknek meg megírják a Fidesz-központból, hogy mit kell írniuk - mivel önállóan képtelenek gondolkodni!

2018. ápr. 22. 07:45
 23/30 anonim ***** válasza:
44%

"Sajnálom, kedves #16, hogy nem emlékszel azokra az időkre, amikor az ország jól élt, amikor a kisgyerekes,

jóval átlag alatt kereső családok nem hitelt törlesztettek, vagy vettek fel újabbat, hanem kötvényekbe fizettek és megtakarítottak"

Ennél sötétebb már nem is lehetsz.

2002-2010 között.

Egyetlen ismerősöm se (pedig több ezer van) fektetett kötvénybe, vagy tudott volna megtakarítani.

A hitelt aki felvette annak kellet volna annyi eszének lenni hogy ne devizába vegye fel, nekünk is lett volna rá lehetőségünk, de mégis forintba vettük fel, még ha kicsit magasabb is volt a törlesztője a devizához képest.

De eltudtunk azon gondolkodni, hogy mi lesz 15 év múlva, már-csak azért is mert még nem volt rá példa, hogy a forint annyira erősödjön, hogy aztán többet érjen mint a CHF.

Erről csak is az emberek tehetnek hogy így eladósodtak -nem nekem kellett 20M-s ház, 8M-s autó, meg minden, nekem elég volt 12M építkezés, és 2M-s autó is.

60ft gáz helyett aztán 150ft fizettem, 28ft villany helyett 50ft-t

200KW villanyt fogyasztunk 7000 alatt fizetek, 14 000 a gáz, majd kétszer ennyit fizettem 10 évvel ezelőtt, a fogyasztás nem változott, mindíg írva volt, akár vissza is nézheted.

-megmutassam a számlákat?

2018. ápr. 22. 07:55
 24/30 anonim ***** válasza:
62%

23-as: "A hitelt aki felvette annak kellet volna annyi eszének lenni hogy ne devizába vegye fel," - képzeld már: a "nagyszerű" Kósától kezdve a különböző önkormányzatokig mindenki devizában vette fel a hitelét, mert bíztak az állam gazdasági erejében, bíztak a bankokban, bíztak a kötelezően fizetett közjegyzőkben, az ügyvédekben!

Ne hidd magad nagyon okosnak, mert nem vagy az!

Nekem pl. soha az életben semmilyen kölcsönöm nem volt, de ezt a szerencsémnek köszönhetem, mert ha szükségem lett volna rá, én a az akkor legkedvezőbb feltételű devizásat vettem volna fel!

A hülye számláidra a franc sem kíváncsi: mindenkinek van sajátja, és az alapján alkot véleményt a rezsicsökkentésről: szerintem sz@rtsem ér!

2018. ápr. 22. 08:07
 25/30 anonim ***** válasza:
6%
#22 nyilván mint ahogy nekem is biztos megírta Viktor hogy mit kell itt mondanom. Nem mondom hogy ez a sok Sorosozás nem vicces egy kicsit de te is ugyanolyan röhejes vagy... A kérdéshez meg annyit, hogy a kormány kedvezményeit csöndben elfogadják. Ha tényleg ellenzékiek és és ez ellen a "diktatúra" ellen vannak akkor a kedvezményeket se fogadják már el. Ez így nagyon cink. És nem azt mondom, de mióta a szemét Orbán van azóta valahogy jobban élünk, ez ellen nem lehet mit mondani. Meg ha tényleg annyit lop akkor is jól csinál valamit mert valahogy még mindig nem ment csődbe az ország, bocsi. Ehhez képest a jó öreg Gyurcsi eladósította az országot. De majd ha megtanul rendesen beszélni majd talán méltatjuk is valamire. Na elkígyózok innen
2018. ápr. 22. 10:15
 26/30 anonim ***** válasza:
100%

Már megint kezded?

https://www.gyakorikerdesek.hu/politika__magyar-politika__91..

Nem tudjátok felfogni, hogy a nagy rezsicsökkentést Viktor osztogatja a saját pénzéből, hanem az adófizetők pénzét osztogatja nagy lelkesen. És adót mindenki fizet, attól függetlenül, hogy Fideszre vagy Jobbikra, LMP-re szavazott.

De szóljatok, ha nekem Jobbik szavazóként lehet választani. Ez esetben lemondok a 12 ezres rezsicsökkentésről, de nem fizetek SZJA-t, áfát, TB hozzájárulást, kommunális adót, környezetvédelmi termékdíjat, chipsadót, a benzint a 200 Ft adó nélkül fogom venni, stb. Azt megnézzük ki jár jobban.

2018. ápr. 22. 11:24
 27/30 anonim ***** válasza:
0%
Nyilván nem a saját pénzéből csinálja. Ennyiben igazad van, de nem hiszem hogy jobban járnál. Vitya legalább csinál valamit, nem úgy mint ezek
2018. ápr. 22. 12:34
 28/30 anonim ***** válasza:
0%
Persze nem azt mondom hogy hibátlan az Orbán kormány, ne ertsetek félre, de merfoldekkel jobb, mint az ellenzék
2018. ápr. 22. 12:35
 29/30 anonim ***** válasza:
100%

"A fentieket Orbán Viktor miniszterelnök küldte"

Nem igaz. Az ADÓFIZETŐK "küldték", Orbán is, Gyurcsány is, minden más miniszterelnök is AZ ADÓFIZETŐK PÉNZÉVEL GAZDÁLKODIK.

Orbán Viktor személyes vagyonából SEMMIT SEM "KÜLDÖTT" senkinek, ez legyen világos!

Gyurcsány egy gazdasági világválság és egy magyar pénzügyi válság kontextusában osztotta szét a pénzeket, Orbán pedig egy általános világpiaci felívelés periódusában teszi ezt.

A gazdasági válságok idején az ADÓFIZETŐK kevesebb pénzt "küldenek" be az államkasszába, mert kisebb a termelékenység, hanyatlás, regresszió következik be, a kevesebb profit kevesebb adót termel az államháztartásnak.

A felívelő periódusokban az ADÓFIZETŐK több pénzt "küldenek" be az államkasszába, mert több a profitjuk, többet költenek, amiből több adó és járulék származik.

Orbán Viktor nem ugyanazt a pénzmennyiséget osztja szét, amit Gyurcsány osztott szét, hanem jóval többet, az általános világpiaci környezetnek köszönhetően. Ehhez képest viszont elég balf..szul csinálja a dolgokat, a környező országok mind jobban használták ki a gazdasági prosperitás időszakát nálunk.

Pedig nem ártott volna ügyesebben gazdálkodni, többet tartalékolni, mert minden közgazdaságtudományi előrejelzés szerint tíz éven belül újabb regresszió következik az egész világgazdaságban...

Az, hogy miért tüntet az ellenzék, megint más kérdés. Az ellenzék nem több pénzt, hanem több SZABADSÁGOT követel, stabilabb jogállamot, kiterjedtebb demokráciát, garantált szabadságjogokat, arányos választási rendszert, stb.

Ezek az értékek NEM PÉNZRE VÁLTHATÓK és nem lehet őket megvásárolni.

Lehet, hogy a kérdező úgy gondolja, hogy egy húsvéti Erzsébet-utalvány árán meg lehet vásárolni valakinek az elveit, értékrendjét - és nem is kétlem, hogy a kérdező el is adná ennyiért a sajátját, örömest - de a legtöbb ember úgy gondolja, hogy A SZABADSÁG NEM ELADÓ, az elvek nem áruba bocsátható dolgok, a személyes értékrendet nem vásárolhatja fel senki, nem utolsósorban a demokratikus és jogállami értékek, garanciák sem áruba bocsátható dolgok.

Egyébként is: nagyon hülye kell legyen az az ember, aki eladja az elveit a SAJÁT PÉNZÉÉRT - azaz hagyja, hogy az általa befizetett adó visszaosztásából származó pénzen vásárolják meg kilóra.

Ez körülbelül olyan, mintha a kérdezőtől kérnék kölcsön, hogy a tőle kapott pénzzel megvesztegethessem! :-))))

2018. máj. 28. 22:41
 30/30 BlackSword ***** válasza:
100%
Ha már rezsicsökkentés. Előkerestem a vízszámlát. Ebben a hónapban 63 ft. Az már egy doboz gyufa ára. Kanállal esszük a zsírt. És most kapaszkodj! 2013. július 1. óta 3923 ft. Megjegyzem a számla a 2020. májusi... Inkább a béremet emelték volna...
2020. jún. 3. 04:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!