Nem hiszel a Soros-tervben, mégis a fideszre szavaztál? Miért?
Azoknak a véleményére lennék kíváncsi, akik nem hiszik el, hogy létezik Soros-terv, akik tudják, hogy Magyarországon nincs migrációs nyomás, mert elhanyagolható mennyiségű muszlim bevándorló szeretne itt élni, vagyis akik értik, hogy ez az egész hisztériakeltés csak a propaganda találmánya, de ennek ellenére a fideszre adták a szavazatukat. Miért?
Úgy gondoljátok, hogy jó irányba haladnak a dolgok? Ha igen, mi ez az irány, és hova vezet? És miért megy el mégis ilyen sok ember külföldre, és miért nem mentek el ilyen sokan 2010 előtt?
Ha úgy gondoljátok, hogy nem jó irányba haladnak a dolgok, akkor miért gondoljátok mégis úgy, hogy egyetlen ellenzéki párt sem lenne jobb?
Ha a migránsok / soros miatt szavaztál a fideszre, akkor nem kell erőltetned magad a válasszal. :)
Az #1-nél a pont.
Igen, nem kérek a DK, LMP, viccpártokból, és pláne a jobbikból, főleg hogy most úgy néz ki lesz egy radikális jobbik, és egy meleg jobbik.
Teljesen nyilvánvaló, hogy ez a sorosozás kitaláció, ami a degeneráltak meggyőzésére van kitalálva. A Fidesz pedig azért a legjobb ötlet, mert a gazdasági modelljük mind közül a legjobb.
Inkább te nyalod be a propagandát (az ellenzékit), mert nem a Fidesz miatt költöznek ki a magyarok, ez egy regionális jelenség, hogy egész Kelet-Európa nyugatra vándorol. Ez az urbanizációhoz hasonló jelenség és még sehol se találtak erre fenntartható megoldást.
Én nem szavaztam a fideszre, de hozzászólnék a témához, ha szabad :-)
Először is, válasszuk ketté a dolgokat. A Fidesz egy borzasztó leegyszerűsített és primitív kampányt folytatott a témával kapcsolatban, ebben nincs köztünk vita.
De maradjunk annyiban, hogy Soros György személye és az alapítványainak tevékenysége a nemzetközi megítélést tekintve vitatottnak mondható.
Ugye volt néhány tőzsdei machinációja a 90-es években, amiért sokan nem zárták a szívükbe (angol font "támadása", délkelet-ázsiai ügyletek).
Izraelben például a keményvonalas nacionalisták gyűlölik, a liberálisok meg pajzsra emelték.
Azt el kell ismerni, hogy pl. nálunk főleg a rendszerváltás utáni években, de később is folytattak hasznos tevékenységeket (hajléktalanok támogatása, gyermekétkeztetés, vörösiszap károsultak).
Mindezektől függetlenül, ha ellátogatsz az alapítványainak oldalaira a neten (pl. Open Society), annyit azért le lehet szűrni, hogy a migrációt támogatják, nem is gyengén. Állítólag a Földközi-tengeren cirkáló NGO hajókhoz is van közük, hogy ez konteó vagy sem, azt innen nem tudjuk megmondani.
Hogy ennek ideológiai vagy gazdasági okai vannak ( vagy mindkettő), azt objektíven megítélni igencsak nehéz.
Nyilván itt nem is maga Soros személye a fontos annyira, 88 évesen nem dédelget világuralmi terveket, de az alapítványi háttér és a poltikai befolyás már önjáró nélküle is.
#7: mi a fidesz gazdasági modellje, és miben jobb, mint a rendszerváltás utáni, vagy a környező országoké?
Hogy pontosan ki miért megy el azt nem tudhatom, de az ismerettségi körömben mindenki kizárólag a fidesz miatt megy el. Olyanok is, akik kifejezetten jól kerestek itthon, náluk ennek a megélhetéshez semmi köze. Volt kiköltözött ismerősöm, aki az egész április 8 éjjelt végigsírta, mert nagyon szeretett volna hazajönni, de az újabb fidesz kétharmad miatt nem tud.
"Volt kiköltözött ismerősöm, aki az egész április 8 éjjelt végigsírta, mert nagyon szeretett volna hazajönni, de az újabb fidesz kétharmad miatt nem tud."
8-as válaszoló vagyok, a válaszomból kiderült, hogy én sem rájuk szavaztam, DE az ismerősöd fent említett döntése már inkább érzelmi alapú, mint racionális, persze a részleteket nem ismerem.
Én műszaki végzettséggel és angol nyelvtudással például remekül elvagyok itthon is, nem érzem úgy, hogy el kéne mennem.
Persze mindenki a saját szemüvegèn keresztül látja a világot, úgy hoz döntéseket.
Én azt tapasztalom itthon, hogy pártszimpátiától függetlenül rengetegen a politikától várnak megoldásokat sok problémájukra a mindennapi életben.
Ebben van igazság, hiszen a politikusok sokat vagy éppen keveset tesznek a saját országukért.
Egy bizonyos ponton túl azonban mindeki saját sorsáért felelős mind szakmai téren, mind a magánéletben.
Persze ez csak az én személyes véleményem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!