Te miért szavaztál az ellenzéki jelöltre, és melyikre?
Milyen érvek szólnak az ellenzéki jelöltek mellett.
Gyengébbek kedvéért: NEM AZ ÉRDEKEL, hogy mi a bajod a fidesszel, hanem mi fogott meg PONT a választott képviselődben.
Én a jobbikosra, mert leginkább gondolkodásmódban még mindig közelebb állnak mint a baLOLdaliak. Semmi átszavazósdit nem csináltam.
És mivel nem annyira csípem a balosokat az nem is baj, hogy a még mindig legerősebb balos párt a szocik a 3. helyre kerültek.
A másik, hogy a fideszt gyengítve kicsit, bár ez összességében nem jött össze.
Jobbikra szavaztam, Vona személyisége miatt. Úgy gondolom, erős, karakán ember, nem fél vitába szállni, szerintem nem igaz, hogy Orbántól félne.
És Orbánnal ellentétben válaszol a kínos kérdésekre is, ha támadják, nem ócska, lapos vicceskedésbe menekül, hanem próbál érdemben válaszolni, mindezt higgadtan. Ha sértegetik, akkor sem kezd ordibálni, meg b@zmegezni, b@lfaszozni, mint egy bizonyos valaki, aki annak ellenére, milyen felelős posztot tölt be, nem viselkedik ehhez méltóan egyáltalán.
Egyéniben a Jobbikos jelöltre szavaztam, egyszerűen taktikai célból. Nem szerettem volna ismét Fidesz 2/3-ot.
Listán a Momentumra: újak, frissek, fiatalok, ráadásul az övék volt a legnormálisabb egészségügyet érintő program is. Én nem szeretném újra a korábban már leszerepelt politikusokat látni a parlamentben, új embereket, fiatalokat szeretnék, akik még esetleg tényleg szeretnének valamit tenni az országért.
Egyéniben az LMP-re a taktikai szavazás miatt, a 2/3-ad megakadályozásához, illetve a jelenlegi aránytalan választási rendszerszer miatt.
Listán pedig a Momentumra, fiatalok, egész jól összerakott program, meg az ellenzékre is ráférne egy frissítés, így úgy voltam volna hogy rajtam ne múljon az 5%-uk, bár sajnos nem lett meg, és nem is volt rá olyan sok esély, hogy meglegyen.
Mondjuk egy sima többséges Fideszes győzelemmel nem is lett volna bajom. A 2/3-ad szerintem azért baj, mert hátradőlhetnek, és semmi nem fogja motiválni arra őket, hogy a sorosozáson, migránsozáson kívül bármi érdemi fejlődést adjanak az országnak. Meg persze így önhatalmúlag módosíthatnak 2/3-os törvényeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!