Az együttnek minek gyüjtöttek össze pénzt az emberek?
ma 15:11
Igen igazad van.
"Egy fillért nem adnék kampányra, pláne nem előre, csak azoknak akik elérik az 5%-t, és csak annyit amennyit számlával bizonyítanak kiadásként."
Ennek tulajdonképpen az a lényege,hogy egy ismeretlen párt nehogy próbálkozni merjen az indulással.
Tehát soha ne legyen megújulás.
Minden párt a 0-ról indul,nem?
Ez egy tipikus hatalommegtartó szabályozás.
Nagyon helyesen teszik,akik összedobják a pénzt nekik!
Én ezt úgy módosítanám hogy az először induló kispártnak adnék állami támogatást, de csak egyszer, ha a választásokon nem éri el az 5% ot akkor már nemkapna töbé támogatást. Ha eléri az 5 % ot akkor megkapja mégegyszer az állami támogatást.
Ha 5% felett tud maradni akkor kapna ha nemtud felette lenni akkor nemkapna.
ma 15:31
Már nem azért de még megérteném ha egy életmentő mütétre dobnának össze pénzt,de igy a semmire.Minek indultak ilyen esélyekkel? Miért a népnek kell kinyögni amit ők felelötlenül csináltak? Tényleg ngyon birka a nép.
Olyan szépen összefoglaltad, hogy mindjárt eldurran értük a könnyzacskóm.
Ez a szabály a kamupártok ellenében lett bevezetve, méghozzá a fidesz kormányok azon kevés intézkedéseként amik széleskörű támogatottságot élveztek. Én elhiszem, hogy fáj, hogy a kedvenc pártocskádra senki nem volt kíváncsi a választáson, de semmivel nem különb a helyzetük, mint a másik 20 indulónak, akik nem érték el az 1%-ot.
ha ez a szabály nem volna, indult volna 100 kamupárt, és akkor azért volnál felháborodva.
ma 17:43
"kedvenc pártocskádra"
Az nekem a fidesz,arra is szavaztam!
# 17-es, félreértetted, az indulataim nem a szabályozásnak szótak, hanem a Fidesz által indított kamupártok ellen.
A szabályozás önmagában jó ötlet volt, és érthető, hogy a nagyobb balos pártok is támogatták, mert legutóbb tőlük vittek el legtöbbet a kamupártok.
Itt csak az a baj, hogy a szabályozás továbbra sem akadáyozta meg a Fideszt kamupártok létrehozásában (egy-kettő még fideszes kötődésű CÍMRE is van bejelentve).
"Érdekes" módon ezek közül egyiknek sem okozott problémát visszafizetni a pénzt sem, és egyetlen nyilvános gyűjtésre sem volt szükség, nyilván eleve multimilliomosok csinálták őket, vagy volt egy titkos jótevőjük...
Az Együttnek ilyen rejtett erőforrásai nem voltak, ezért a szimpatizánsaitól kért segítséget. Nem értem, kinek mi baja ezzel, és kinek mi köze hozzá, ha magánemberek a magánpénzük felajánlásával segítettek a pártnak?
Ne haragudj kérdező,de ilyenkor már életmentő műtétekkel jön a sok fideszes?
Nem képmutatás ez?
Szerinted ez a több,mint 100 millió Ft-ot miből dobná össze Juhász Péter,vagy bárki,aki bérből él?
Magyarán tehát,aki esélytelen,annak kockázatos elindulni is,mert anyagilag beleroppan.
Még mások pedig közpénzen gazdagodnak.
Másrészt az Együtt nem költött,nem pazarolt el annyi pénzt,mint a fidesz.
Szóval nem igazán értem ezt a zsellér felfogást,hogy az esélytelent büntessük.
Ez nem fair play,nincs esélyegyenlőség.Nem sportszerű.
Jó,de mi az,hogy "kamupárt"?
Most ha 2050-ben 1% sem fog szavazni a fideszre mondjuk,mert annyira elavult párt lesz,akkor ők is kamupártnak minősülnek.
Másrészt ott van a KDNP,ami önmagában nem érne el 1%-ot sem valószínűleg,ennek ellenére kormánypártnak hívják,és képviselőik ülnek a parlamentben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!