Ha évente békemenetet szerveznénk Erdély visszacsatolásáért, az javítana valamit a helyzeten?
Annak meg kicsi az esélye, hogy az európai féltekén újból háború robbanjon ki.
Lehet, hogy itt ezért le leszek pontozva, de szerintem pedig éppen felejtenünk kéne már egy kicsit. Mi magyarok hajlamosak vagyunk panaszkodni meg siránkozni, hogy nekünk milyen rossz és velünk mindig mindenki csak kitol valahogy, meg hát különben is szegény magyarság így meg úgy. Erdélyt elvesztettük, kész, ennyi. Rengeteg román lakik már azon a területen, én nem is nagyon szeretném, hogy visszacsatolják.
Szerintem inkább előre kellene néznünk, építeni a saját jövőnket, haladni, fejlődni, nem pedig beleragadni a szomorúságba és folyton felhozni a sérelmeinket és a veszteségeinket. Lelkileg sokkal jobban járnánk, ha sikerülne ezt lezárni magunkban és tovább lépni.
Két NATO tagállam háborújába nem szól bele a NATO.
Ugyanakkor a kettős állampolgárság tömeges megadásával a területi autonómia lehetőségétől is megfosztottuk az erdélyieket, mert egyetlen állam sem fog autonómiát adni egy olyan területének, ahol tömegesen élnek más nemzetiségű állampolgárok.
# 15 "Két NATO tagállam háborújába nem szól bele a NATO."
Ez nem igaz. A NATO alapokmányának 8. fejezete kimondja, hogy két NATO-tagállam közti konfliktus esetén a NATO automatikusan a megtámadott fél mellé áll. Azaz, bármelyik NATO-tagállam, bármilyen indokkal támadna meg egy másikat, a NATO a megtámadott fél mellé köteles állni az "agresszorral" szemben.
Az autonómia tekintetében sajnos igazad van: az a kettős állampolgársággal úszott el... :-(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!