Miert nem ertik meg egyesek, hogy teljesen aranyos valasztasi rendszer nem letezik? Minden Europaban hasznalt valasztasi rendszer mellett es ellen is lehet ervelni, ez igaz a nemetre, britre, franciara, magyarra görögre.
" ez igaz a nemetre, britre, franciara, magyarra görögre."
Miért pont az aránytalan választási rendszereket soroltad fel?
"Miert nem ertik meg egyesek, hogy teljesen aranyos valasztasi rendszer nem letezik?"
Megértem és tudom.
Nem is ezzel van a gond.
Hanem azzal, ha egy 2/3-ot birtokló párt úgy alakítja át a választási rendszert, hogy neki kedvezzen, így legközelebb 44% meg 48%-al szerzi meg a parlamenti helyek 68%-át.
"+Utolso teljesen mindegy melyeket sorolom fel, mert egyik rendszer sincs ami telejsen aranyos, minden valasztasi rendszer ellen tudsz ugy ervelni, hogy aranytalan"
Ez igaz, de attól még nem kell attól még haladhatnánk a felé ahelyett, hogy távolodnánk.
Ebben igazad van, ami szerintem a probléma:
1) Kompenzációs szavazatok a győzteseknek? WTF?!
2) Lenne szükség több fordulóra ha sok párt van.
3) Franciaországban, Németországban, és Egyesült Királyságban jobban megértem hogy szükség van minden régióból képviselőre, mert nagy országok. De nálunk csak szavazógépnek vannak ott a képviselők, pl. aki az én körzetemben nyert fideszes képviselő nem is ebben a körzetben lakik, nincs semmi köze a körzethez, és kétlem hogy ezért a körzetért fog nagy küzdelmeket vívni valamikor is...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!