Jól látom, hogy a szombati tüntetésen résztvevők, már-már szinte remegve várják, hogy legyen valami balhé?
Nem, egyáltalán nem érzed jól. Persze vannak köztünk ilyen emberek is, de a többségünk békésen, de erőt mutatva szeretné elérni azt, hogy tisztességes választási rendszerünk legyen, ami tükrözi a népakaratot. Azok is legyenek képviselve akik nem abba az úgy tűnik egészen egységes 49%-ba tartoznak hanem a másik 51% is. Ez a legfontosabb. Ne legyen senkinek teljhatalma fékek és ellensúlyok nélkül.
Igen, sokan dühösek vagyunk, de nem még több falat, hanem hidakat szeretnénk..felétek is akik nem értitek mi a bajunk és azok felé is akik azt hiszik, hogy mi annyival másabbak vagyunk mint ti. Nem, mi sem akarunk erőszaktevő illegális bevándorlókat az országunkba.
Véleményem szerint nincs diktatúra, de teljesértékű demokrácia sem. Amikor listázni kezdik az egyetemi tanárokat, segítőszervezetek tagjait akkor ti is felébredhetnétek. Mert így szokott kezdődni..
Én a képviselet alatt azt értem, hogy mandátumokat arányosan osszák ki, lista alapján. Ne a győztest támogassa még inkább a rendszer, mert ez így nem arányos. Ha egységesen többen akarják a Fideszt, alakítson Orbán kormányt, rendben van. De legyen beleszólása az ellenzéki pártoknak is (akik bejutottak a parlamentbe nyilván) a dolgok folyásába és ne lehessen cinikus válaszokkal/ teljesen hamis érvekkel lerázni azokat akik elvileg a szavazók másik felét képviselnék.
Legyen független ügyészség és sorolhatnám.. szerintem nem baj az, hogy sokfélék vagyunk és egyikőnk a jobbikkal ért egyet, a másikunk meg mondjuk az mszp-t tartja az érdekeinek megfelelőnek..és az a baj, hogy eszerint a választási rendszer szerint ez mégis az. Erre van felépítve gyakorlatilag, hogy egy homogén kb.2 milliós szavazóbázis mindenképpen hatalomra jutattja a Fideszt. Na ez a nagyon nem oké.
Értem, de te meg értsd meg, hogy jelenleg nincs olyan, hogy Fidesz és a "szavazók másik fele".
Olyan van, hogy Fidesz, és Jobbikos vagy LMP-s, vagy MSZP-P-s, vagy DK-s. És ez a szánalmas. Jó a sokszínűség, meg szavazzunk 100-an 10 felé, de ez nem vezet semmire, ez még mindig nem a Fidesz hibája szerintem.
És kérdezem, hogy miért is szóljon bele bármibe is mondjuk egy olyan párt, ami 300ezer szavazatott szedett be? (pl. DK) Csak azért mert ellenzékben van és mert legyen egyenlőség? Akkor én is akarok pártot, amire 20000-en szavaznak, és legyen beleszólásom nekem is mindenbe. Mellesleg a magyar politika 20 éve kb. arról szól, hogy a kormánypárt mond A-t, az ellenzék pedig mond B-t, és vica versa.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!