Ellenzékiek, hogyan éltétek meg a választásokat? Valóban "előre ittatok a megve bőrére"?
Sok helyen olvastam és hallottam, hogy pár embernek letargikus szembesülés volt a választás a valósággal. Nem akarták elhinni hogy a legtöbb ember másképp gondolkozik, mint ők. Hallani olyanról, hogy be volt hűtve a legdrágább pezsgő és sírás lett a vége. Hogy férfiak sírtak. Meg hogy nem tudtak ezért menni hétfőn dolgozni. Nálam a szomszéd őrjöngött éjjel és fent volt egész éjszaka.
Valóban ilyen nehéz volt aznap este neked is?
Az index úgy 19:10 körül a választás napján azt írta hogy kormányváltás lesz és Karácsony Gergely lesz a miniszterelnök.
Ami sántít, mivel a legjobb eredményt elérő ellenzéki párt a Jobbik lett, így ez esetben Vona volna a miniszterelnök esélyes.
Ja, csak a Jobbik senkivel nem köt koalíciót, meg vele sem senki. Úgy meg nem megy.
Jól írta Jávor Benedek: ez a választási rendszer a kétpártrendszernek kedvez. Ameddig ezt nem veszi tudomásul az összes párt - Momentumtól Párbeszéden, MSZP-n, DK-n LMP-n át a Jobbikig, addig ez lesz. És nem elég az, hogy tudomásul veszik, azt sem kellene hinni mindenkinek magáról, hogy ő nyelte le a bölcsek kövét.
En csalodaskent eltem meg, es en is ismerek olyanokat, akik komoly letargiaba estek. Mindannyiunknak fontos az orszag sorsa, es mi, kormanyellenesek ugy latjuk, hogy a mostani vezetes a vesztebe viszi az orszagot (a kormanypartiak meg forditva nyilvan).
Elore ivas nem volt, a Fidesz gyozelme boritekolhato volt, a ketharmad alatti tobbsegben remenykedtunk, amit mellesleg sok Fidesz szavazo is hasznosnak tartana.
6-os
Ha 11 éve külföldön élsz, hogy vagy ilyen nagy korrupció-szakértő?
Hát nem tudom, kinek volt ez meglepetés, nekem nem. Most sem az, hogy már a Kúria is kimondta: választási csalás történt...
Kétségem nem volt afelől, hogy miután aránytalan feltételekkel indultak, így is, úgy is nyernek, s megtesznek mindent, akár választási csalás árán is, hogy a kétharmad is összejöjjön.
Egy nappal a választások után vigyorogva mesélte nekem egy fideszes bennfentes, hogy szavaztatták a közmunkásokat (rendesen büszke volt magára, milyen ügyesen kitalálták a dolgot...).
Aztán hopp, elszáll egy szerver, hopp kiderül, hogy itt-ott "véletlenül" duplán adták a szavazólapokat egyeseknek, amelyeket mindenkitől levonnak a törvény értelmében, s nulla szavazatok maradnak az ellenzéknek, hopp, kiderül, hogy nemzetiségi lista mellé nem egyénit adtak, hanem "tévedésből" pártlistát...
Ki számított itt bármi másra? Csak nagyon hülye, vagy megrögzött idealista lehet az illető...
Ennek a választásnak a mottója lehetett voln a pécsi kretén bölcs vallomása: „Engem azért fizettek, hogy Hoppál Péterre szavazzak”
"Hát nem tudom, kinek volt ez meglepetés, nekem nem. Most sem az, hogy már a Kúria is kimondta: választási csalás történt... "
Most leírtál egy könnyen félreérthető féligazságot.
Ez lett a vége:
"A Bizottság szerint magányszemélyek beszélgettek egymás között politikai kérdésekről, ezt pedig NEM tiltják a választás rendjével kapcsolatos jogszabályok. Annak SINCS JELENTŐSÉGE, hogy a választópolgár a szavazókörben milyen megjegyzést tesz"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!