Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért kapott a Fidesz ilyen...

Miért kapott a Fidesz ilyen kevés mandátumot?

Figyelt kérdés

A mostani, 2018-as választásokra gondolok.

Úgy tudom, a legtöbb helyen (pár darab kivételével) a Fidesz jelölje győzött.

Ennek ellenére csak 134 mandátumról tudok, ami alig több, mint a 2/3.

Szerintem ez felháborítóan kevés.

Miért kaptak csak ennyit?

2018. ápr. 10. 17:35
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
47%
#9: Talán azért nem vette észre, mert vidéken vannak, akik tényleg ennyire "vannak képben". Ezt naponta tapasztalom.
2018. ápr. 10. 18:09
 12/18 anonim ***** válasza:
77%

#11 talán azért nyert a fidesz ilyen fölénnyel mert az ellenzéki szavazók úgy viszonyulnak mindenkihez aki nem pesti "értelmiség" hogy egy vidéki suttyó paraszt aki nem tud semmit

mérhetetlen arrogancia egy csapat hangos, taknyos 20-on évestől akik valószínűleg szabadbölcsész szakot végeztek de mindent mindenkinél jobban tudnak

2018. ápr. 10. 18:11
 13/18 anonim ***** válasza:
40%
"mérhetetlen arrogancia egy csapat hangos, taknyos 20-on évestől akik valószínűleg szabadbölcsész szakot végeztek de mindent mindenkinél jobban tudnak" Harmincas vagyok mérnöki diplomával. Vannak nem diplomás ismerőseim is, barátaim, szóval én nem ez alapján szelektálok, de nektek valahogy hatalmas mumus sértő szó a "diplomás", "bölcsész" (vágod egyáltalán az mit is fed?), aki hagymázas vízióitok szerint biztosan "libsi" is. Vannak normális fideszes hozzászólók, de zömében olyan válaszokat olvasok, mintha két-három troll tombolna, újra és újra. Ráadásul primitíven, mocskolódóan megfogalmazva. Akkor miről beszélünk?
2018. ápr. 10. 18:23
 14/18 anonim ***** válasza:
61%
#12: Nem tudom, én nem viszonyulok így a vidékiekhez, mivel én is az vagyok. Azt viszont ennek ellenére tapasztalom, hogy nagyon sokan vannak, akik számára csak Orbán letezik és a migránsok.
2018. ápr. 10. 18:31
 15/18 anonim ***** válasza:
A fidesz országos támogatottsága kb 49% volt a választásokon. Abból már a 2/3 is nagyon izgalmas matekkal jön csak ki.
2018. ápr. 10. 19:14
 16/18 anonim ***** válasza:

Olvasd el az 5-ös és a 6-os válaszomat! Akkor megtudod!

De az a szomorú, hogy sokan választanak, de ilyen alapvető dolgokkal nincsenek tisztában.

2018. ápr. 10. 19:39
 17/18 A kérdező kommentje:

Elég igazságtalan a választási rendszer.

Ugyanis ilyen győzelem után a Fidesz a mandátumok kb. 90%-át kellett volna, hogy kapja. Így lett volna méltányos és igazságos.

2018. ápr. 11. 19:19
 18/18 anonim ***** válasza:
A legtöbb embernek fingja sincs róla hogyan is működik ez a rendszer. Ma pl. ilyet hallottam a boltban, hogy mennyire örültek neki, hogy az emberek 70%-a a Fideszre szavazott. Muszáj volt közbeszólnom, hogy 70% a mandátumuk, az nem 70% ember... Eszméletlen bután néztek vissza rám... És ezek szavazhatnak.
2018. ápr. 12. 21:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!