Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mit szólnátok egy LMP-Jobbik...

Mit szólnátok egy LMP-Jobbik koalícióhoz?

Figyelt kérdés
Ez a két párt még nem volt kormányon, egy új kezdetet jelenthetnének. Ugyanakkor megmaradna a különböző érdekek és értékek képviselete is, egyfajta egyensúly alakulhatna ki. Esetleg a Momentumot tudnám még elkepzelni egy harmadik kormányzó erőként. Ki mit gondol, illetve láttok esélyt 2022-ig ezen pártok megerősödésére?

2018. ápr. 10. 13:45
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Lejött, hogy 2022-őt írtál, viszont csak abból indulhatunk ki, ami most van. Nem mellesleg a Jobbik az LMP-vel sem volt hajlandó együttműködni a választáson. Így mennyiben lehet reális, őszinte dolog koalícióról beszélni? Én inkább abból vonom le a következtetéseket, amit tesznek, nem abból, amit beszélnek.
2018. ápr. 10. 18:00
 12/17 A kérdező kommentje:
Ez igaz, de ha a helyzet és a lehetőség úgy hozná, akkor azért szerintem lehetnének még meglepetések. A Jobbikot más párttal nem igazán tudnám elképzelni szövetségben, de az LMP-re még úgy ahogy szerintem nyitottak lennének szerintem. Ugyanígy fordítva. Persze én sem azt mondom hogy ez így lenne, vagy hogy ez valószínűleg bekövetkezik jelen állás szerint, csak elgondolkodtam elméleti síkon rajta és nem tűnik egy rossz vagy életképtelen szövetségnek. De elfogadok bármilyen ellenvéleményt, azért is tettem fel a kérdést mert kíváncsi vagyok mások véleményére :)
2018. ápr. 10. 18:22
 13/17 anonim ***** válasza:

"ha a helyzet és a lehetőség úgy hozná"

A választás nem volt ezek szerint elég fontos, mondjuk a kétharmad megakadályozása sem? Pedig ezen múlott.

Szerintem a helyzet úgy hozta, a lehetőség adott volt, de a Jobbik kategorikusan elutasította, holott az LMP egyoldalúan is lépett vissza jobbikos jelölt javára.

2018. ápr. 10. 18:26
 14/17 A kérdező kommentje:

Arra értettem hogy ha annyi szavazatot szereznének, hogy csak együtt alakíthatnának többségi kormányt. Nehevezhetjük ezt a helyzetet lehetőségnek de kényszernek is.

Én is csalódott voltan amiért nem léptek vissza néhány, amúgy is esélytelen helyen. A presztízsvesztéstől féltek talán, de akkor sem értettem vele egyet.

2018. ápr. 10. 18:34
 15/17 anonim ***** válasza:

Érthető, hogy mire gondolsz, csak nem történt semmi olyan, amiből ezt lehetne megsejteni. Illetve nagyon úgy állnak a dolgok, hogy ennek elvi esélye sem lesz soha.

Tehát hogy te is értsd, én próbálok a realitások talaán maradni és abból tippeni a jövőre nézve, amit "ma" látok.

2018. ápr. 10. 18:38
 16/17 A kérdező kommentje:

Én sem tartom valószínűnek, de elsősorban inkább amiatt mert tartok tőle nem lesz meg a kellő támogatottsága egyiknek sem.

Bár 4 év hosszú idő, addig még azért sok minden történhet :)

2018. ápr. 10. 18:49
 17/17 A kérdező kommentje:
Amiért elég nagy kár az például Pest megye 2-es körzet...
2018. ápr. 10. 18:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!