Van még itt olyan aki a választás miattegy külföldre, vagy gondolkodik rajta?
Kort és foglalkozást is írjatok légyszi.
Én 21 éves egyetemista vagyok, csak nem kapok munkát az egyetem mellett így nem tudom tovább folytatni az egyetemet egyenlőre sajnos. :( A szüleim nem tudnak tamogatni, az önkormányzat nem segít semmit :(
Én a választások miatt megyek külföldre. Leszavaztam, megtettem, amit lehetett. Tegnap hívott a kollégám: itt az idő, holnap Bécsben lesz, én beülök a kamionba, ő megy haza a családjához.
Elbúcsúzom. Elhagyom az országot. Oly' nehéz most bármit mondani, nehéz a szívem.
"Elmegyek, elmegyek, hosszú útra megyek, hosszú út porából köpönyeget veszek."
13.
Igen, mert az egy élhető város! Nem olyan mint szülőhelyem az "üszkös fagyos Budapest".
15.
Ó Bécs! "Wien ist anders", a békebeli hangulat! A kedélyes osztrákok! A tisztaság, nyugalom. A kultúra fellegvára, a nyugodt európai higgadtság!
26, egyetemista, filmes-animációs+ amikor van mit dolgozok. Voltam Bécsben 1 évet, mekiztem (5öst nem kellene lepontozni, mert abban igaza volt, hogy a mekibe tényleg tuti felvesznek, és átmenetileg az is pénz), az ott megsanyargatott pénzemből álltam évnyi tandíjat, most kétségbe vagyok esve, adom el a cuccaimat hogyha dobbantani kell akkor gyorsan menjen. A mesterképzést már tuti külföldön fogom végezni. Amúgy nagyban függ a talpraesettségtől is, hogy képes vagy-e eltartani magadat. Most nekem sincs a harmadik évemre, diákhitelen gondolkodom, vagyhogy passzíváltatok és dolgozok 1 évig. Bécsben egyébként jó lehetőségek vannak az egyetem mellett, még ösztöndíjat is kaphatsz ami akár az egész lakbér+kaja+utazás költségedet állhatja. Függ a képzéstől is mondjuk... De ahhoz hogy kimenj is kell alaptőke, 3 évvell ezelőtt kb. 1000 Eur-ral mentünk ki 2-en, ismerős ismerőse adta a szállást, így elengedte a kauciót, így 600-at fizettünk első hónapra, 50 elment telefonra, így a maradék 350 maradt kajára és utazásra. Volt még 3 kg rizsünk, mellé tojást vettünk, nagyon kimértük a kaját, és úgy voltunk vele bármilyen munka jó elsőre. Szóval a mekibe egyből felvettek minket (jó engem a 2. hónapban mert frissen tanultam csak meg a németet), de apárom már 2 héten belül kezdett is. Az ő fizujából fizettük a kövi havi lakbért, szüleink küldtek zacskós levest meg iesmit, kb. 3 hónap volt mire nyugodtan, normálisan ehettünk és megnyugodtunk...
Most már csak úgy mennénk ki, hogy a szakmánkban dolgozunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!