Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Van még itt olyan aki a...

Van még itt olyan aki a választás miattegy külföldre, vagy gondolkodik rajta?

Figyelt kérdés

Kort és foglalkozást is írjatok légyszi.

Én 21 éves egyetemista vagyok, csak nem kapok munkát az egyetem mellett így nem tudom tovább folytatni az egyetemet egyenlőre sajnos. :( A szüleim nem tudnak tamogatni, az önkormányzat nem segít semmit :(

2018. ápr. 9. 23:16
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Ha van aki segítsen menj ki, nagyon fiatal vagy sok pénzt tudsz gyűjteni még esetlegesen kint elvégezni valamit. Középfokút van akkor ott utána nagyon könnyen belerázódnál a dolgokba, ragad rád kit a nyelv hidd el. Nem is kellene ezen sokat gondolkodnod szerintem!
2018. ápr. 10. 01:22
 12/19 anonim ***** válasza:

Én a választások miatt megyek külföldre. Leszavaztam, megtettem, amit lehetett. Tegnap hívott a kollégám: itt az idő, holnap Bécsben lesz, én beülök a kamionba, ő megy haza a családjához.

Elbúcsúzom. Elhagyom az országot. Oly' nehéz most bármit mondani, nehéz a szívem.

"Elmegyek, elmegyek, hosszú útra megyek, hosszú út porából köpönyeget veszek."

2018. ápr. 10. 07:27
 13/19 anonim ***** válasza:
Becsbe megy, az Orban kormany testverpartjaitol kormanyzott Ausztriaba?
2018. ápr. 10. 07:53
 14/19 anonim ***** válasza:

13.

Igen, mert az egy élhető város! Nem olyan mint szülőhelyem az "üszkös fagyos Budapest".

2018. ápr. 10. 07:58
 15/19 anonim ***** válasza:
Setalj egy kicsit a Reumenplatzon, aztan meglatod, mennyire elhetö:) meg neha az U6 metron is:)
2018. ápr. 10. 10:16
 16/19 anonim ***** válasza:

15.

Ó Bécs! "Wien ist anders", a békebeli hangulat! A kedélyes osztrákok! A tisztaság, nyugalom. A kultúra fellegvára, a nyugodt európai higgadtság!

2018. ápr. 10. 20:10
 17/19 anonim ***** válasza:
Kedélyes osztrákok akik az ottani bér töredékéért dolgoztatnak és lemeznek meg a egguket is ki kell nyalni. Vannak kollégáim rosszabbak mint a németek. Rosszul vannak ha kelet európaiként jobban állsz anyagilag mint ők.
2018. ápr. 10. 23:18
 18/19 Kim Bo Mao válasza:

26, egyetemista, filmes-animációs+ amikor van mit dolgozok. Voltam Bécsben 1 évet, mekiztem (5öst nem kellene lepontozni, mert abban igaza volt, hogy a mekibe tényleg tuti felvesznek, és átmenetileg az is pénz), az ott megsanyargatott pénzemből álltam évnyi tandíjat, most kétségbe vagyok esve, adom el a cuccaimat hogyha dobbantani kell akkor gyorsan menjen. A mesterképzést már tuti külföldön fogom végezni. Amúgy nagyban függ a talpraesettségtől is, hogy képes vagy-e eltartani magadat. Most nekem sincs a harmadik évemre, diákhitelen gondolkodom, vagyhogy passzíváltatok és dolgozok 1 évig. Bécsben egyébként jó lehetőségek vannak az egyetem mellett, még ösztöndíjat is kaphatsz ami akár az egész lakbér+kaja+utazás költségedet állhatja. Függ a képzéstől is mondjuk... De ahhoz hogy kimenj is kell alaptőke, 3 évvell ezelőtt kb. 1000 Eur-ral mentünk ki 2-en, ismerős ismerőse adta a szállást, így elengedte a kauciót, így 600-at fizettünk első hónapra, 50 elment telefonra, így a maradék 350 maradt kajára és utazásra. Volt még 3 kg rizsünk, mellé tojást vettünk, nagyon kimértük a kaját, és úgy voltunk vele bármilyen munka jó elsőre. Szóval a mekibe egyből felvettek minket (jó engem a 2. hónapban mert frissen tanultam csak meg a németet), de apárom már 2 héten belül kezdett is. Az ő fizujából fizettük a kövi havi lakbért, szüleink küldtek zacskós levest meg iesmit, kb. 3 hónap volt mire nyugodtan, normálisan ehettünk és megnyugodtunk...

Most már csak úgy mennénk ki, hogy a szakmánkban dolgozunk.

2018. ápr. 11. 00:47
 19/19 A kérdező kommentje:
Hol olvastátok ezt a Bécsét, hogy mindenki azt írja? 🤔😅
2018. ápr. 11. 09:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!