Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Szerintetek lesz elég tökös...

Szerintetek lesz elég tökös hozzá az EU, hogy megvonja az összes támogatást és/vagy kivágja Magyarországot az unióból?

Figyelt kérdés
Mert elég nagy esély van erre, már pedzegették eddig is. De most szerintetek meg merik lépni ezt?

2018. ápr. 9. 18:44
1 2
 11/20 A jó édes ***** válasza:
85%
Nem, az EU nem egy erőfitogtatás, hanem puszta érdekek mentén működő szervezet. Ha valamelyik buta eurokrata politikusnak ez eszébe jutna Brüsszelben, akkor az Audi, Mercedes, Spar vagy Bosch azonnal euromilliókat fektetne abba, hogy egy ilyen döntés ellen lobbizzon, hiszen neki óriási vagyona van itt befektetve, ami komoly jövedelmet termel. Ezek a lobbi pénzek általában el is érik a hatásukat, s kellő meggyőző erővel bírnak a döntéshozóknál.
2018. ápr. 9. 18:53
 12/20 anonim ***** válasza:
60%

Ahogy előttem már páran megírták, főként a német autóipari érdekeltségek miatt eszük ágában sincs ilyet tenni, mivel az EU egyik "összeszerelő üzeme" vagyunk.

Ők sem ellenségei a saját profitjuknak.

2018. ápr. 9. 18:54
 13/20 anonim ***** válasza:
64%

Biztosan olyan jó lesz az? Gondoljuk végig fordítva! Mekkora fejlődés lett volna az országban, ha nem áramlik be az a sok-sok milliárd az Európai Uniótól? Gyakorlatilag a nullához konvergálna. Szóval nem értem azokat akik fikázzák az Uniót, de azért a pénzét elfogadják - köztük Orbán is - de kötelezettségeket már nem akarják. Nem a migráns dologra gondolok. Egyébként beengedték azokból is, a letelepedési kötvényesekről ne is beszéljünk. A barom nép, illetve az agyhalott és gerinctelen főként vidéki 8 általánossal rendelkező emberek pedig megszavazták a Fideszt 2/3-al ennek ellenére is. Ha már nagyon a migráns dolog döntött és ettől fostak ezzel lettek megvezetve - aminek persze van valós félelem alapja - akkor simán szavazhattak volna a Jobbikra, arról csak nem feltételezték hogy beengedik őket. Ők tényleg nem engedték volna be, mint ahogy a Fidesz még is beengedett valamicskét. Nyilván ezt egy Fideszes sosem fogja elismerni jön majd a személyeskedésével, vagy egyszerűen elmebeteg érvekkel. Én azt mondom összegezve, hogy köszönhetünk az EU-nak sok pénzt amit fejlesztésre lehetett költeni és anélkül sok minden nem történt volna meg, ha kilépünk akkor koránt sem biztos, hogy olyan jó lenne. Valamint akkor úgy is kell máshonnan pénz, mert anélkül ez az ország nem tudna működni. Ha így lenne már rég megtették volna. Akkor megyünk az oroszok felé? Amit egyébként a Fidesz szavazói még 10+ éve utáltak, mint a szart. Persze, ha Viktor mondja akkor jó az nekünk! :D

És a lényeg, ilyen agyhalottaknak van szavazati joga. Ezek döntenek az ország sorsa felett:

https://www.youtube.com/watch?v=vbbSE_AMBGo

Segítségként, "mindig" is arab számokat használtunk csak a külalakuk változott! :DDD Nevetséges komolyan!

A Fidesz-re 2,5 millió ember szavazott az ellenzékre (az Együttel bezárólag) szintén ugyanennyi! :D Szóval az van mint volt 4 éve teljesen megosztott az ország. A választási rendszert meg sunyin kidolgozták úgy, hogy ennyivel is lehessen 2/3-ot elérni.

2018. ápr. 9. 19:04
 14/20 A kérdező kommentje:

Na jó, de azt szerintem az EU sem nézi jó szemmel, hogy ami tőkét ide becsepegtet, abból semmi pluszt nem tudunk felmutatni.

Nálunk sokkal visszamaradottabb országok húztak el mellettünk gazdasági fejlődésben, nem is kicsivel.

Ha csak egy horzsolásod lesz, akkor már jobb, ha a temetőben veszel egy parcellát, mert ha kórházba mész, tuti ott halsz meg, mert kritikán aluli állapotok és itt maradt "kontár" orvosok várnak.

Én sem azért gondolkozok amerikai kiköltözésben, mert annyira mehetnékem van. De a rendszer üldöz el.

Angolul kommunikációs szinten beszélek, mivel alig használom, a jelenlegi munkámhoz nem kell. Németül alapfok kb, mert azt vagy 11 éve nem használtam semennyire, pedig nemzetiségi nyelvű általános iskolában tanultam emelt óraszámban. Akkor még ment is...

Informatikai mérnök vagyok, automatizálási szakirányon vagyok utolsó éves levelezős hallgató (nappali tagozatot rajtam kívülálló okok miatt ott kellett hagynom).

Mégis, egy percet sem dolgoztam a szakmában még, mert vagy arra panaszkodnak, hogy nincs szakmai tapasztalatom (honnan is lenne). Vagy ajánlanak egy nettó 180-200.000 Ft-ot, amiért meg nem megyek két lépést informatikusként, mert vicc kategória.

Munka mellett lakáshitelezéssel és lakásmegtakarításokból több jön össze, mint bármilyen munkakörben. De ez plusz munka, ergo egy nap 10-12 órát is dolgozok, és így súrolja jobb hónapokban a bevételem a 8-900-at.

Haver project vezetőként dolgozott itthon, járta külföldet - igaz, ott kapott napi díjat - , és nettója alig volt meg a havi 260-270. Kihívták amerikába, ahol volt egy cégnél kiküldetésen, kezdő fizuja évi 70.000 dollár lesz + céges autó és céges lakás. És napi 8 óra meló... 1,4 milla/hó.

Az már informatikusi bér, nem pedig hazai alamizsna.

Én pl. a megújuló energiákkal és a ház automatizálással foglalkoztam a legtöbbet (diplomamunka), mégse tudok benne elhelyezkedni itthon. (Napelem eleve meg van adóztatva környezetszennyezési termékdíjjal!)

Szóval hiába akar az ember haladni, meg előrelépni, de egyre inkább azt érzem, hogy az itteni rendszer azon van, hogy ezt akadályozza.

2018. ápr. 9. 19:13
 15/20 anonim ***** válasza:
77%

"A támogatások jó részét ilyen olyan formában vissza is viszik főleg német cégek. Nem áll érdekükben ilyen intézkedés."

Német cégek? A "Mészárosch und Tiborcz GmbH" nevűre gondolsz?

2018. ápr. 9. 19:15
 16/20 A kérdező kommentje:

ma 19:04

Orbán fia a koránt olvassa és át akar térni a muszlim hitre. - miről beszélünk?

A kerítést eleve a Jobbik indítványozta, Orbán csak megcsinálta. Vona azt nyilatkozta, hogy egy kerítés önmagában nem sokat ér, ő visszaállítaná a határőrséget, a cinkesebb szakaszokon géppuskás járőrkocsival.

Ezt után sunyi módon megvágták úgy, hogy azt a látszatot keltse a nyilatkozat, mintha le akarná rombolni a kerítést. A nép meg bevette szépen, amit be akartak adni neki... mármint a 8 általánossal rendelkező agyhalottak.

2018. ápr. 9. 19:18
 17/20 anonim ***** válasza:
34%

# 16: Ezt nem is láttam még, és elég régi 2013-as. Furcsa, felettébb! A sajtóban sem sokan írtak róla. Vagy volt ettől hangos a sajtó?

Igen tudom, hogy a kerítést ők javasolták és még határősréset is akartak. Ezért, ha annyira be vannak/voltak szarva a migrációtól ésszerűbb választás lett volna a Jobbik. De fel is ébredek az álomvilágból, agyhalottak között ésszerűség? :D

2018. ápr. 9. 19:28
 18/20 anonim ***** válasza:
0%
Csak a szátok jár, meg az eu-nak is. ;)
2018. ápr. 9. 23:41
 19/20 anonim ***** válasza:
25%
EU nem fog minket kirakni valószínűleg, nem érdeke. A fityisz programjában meg szerepel, hogy továbbra is maradunk EU tagok.
2018. ápr. 12. 16:52
 20/20 anonim ***** válasza:
64%

Felsorolhatod a Lidl, Aldi, Penny üzleteket is elvégre németek és a magyar nagy része ebben vásárol, de ott van az Ósan is az francia, ugyanúgy EU veleje.

EU marhára nem akar kidobni minket. Mi marhára nem akarjuk kidobni az EU-t, sem a lakosok sem a politikusok. Nem is értem miért fogalmazódnak meg ilyen kérdések egyáltalán, bár ezen az oldalon minden van...

2018. ápr. 12. 22:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!