Migránsozás, sorosozás, gyűlölködés és gátlástalan lopás. Ez kell a magyar embernek?
Iszonyatosan csalódott vagyok. A Fidesz győzelem várható volt? Igen. De 2/3???
Tekintsünk el a 2/3-tól. Fél 7 után semmi adat hosszú órákig tartó nagy csönd és sötétség. Miközben eredmény 'hivatalosan' nem született, már mentek a gratulációk, Fidesz győzelem, narancs térkép az átlag szavazó pedig csak kapkodta a fejét. Ment a találgatás, spekuláció a felsőbb körökben pedig az ünneplés. Nekünk meg maradt a 18.30-as részvételi arány(!!!!!) mint utolsó hiteles információ. Majd hosszas várakozás után, szó szerint a semmiből felvillanó Fidesz 2/3 és narancs térkép. Listen to your heart, Viktor beszéde majd jó éjszakát Magyarország.
Eddig a pillanatig sem igazán tudom megfogalmazni, hogy mit érzek mi történt.
2018-ban egy történelem által meghurcolt, szenvedett kis országban így kell kinéznie egy választási térképnek? Tenyleg így kellett lennie? Szerintem ha reálisan nézzük senki sem gondolatta komolyan,hogy hirtelen eltűnnek a süllyesztőben, megszűnik az uszítás és az undorító propaganda kivirágzik az egészségügy illetve kézenfogva megy mindenki a munkahelyére, ahonnan félmilliót hoz haza. Illetve mennek:Londonba, Liverpoolba, Berlinbe, Münchenbe. A felszíni problémákat kapargatjuk, szépítgetjük de csak ideig-óráig. A felszín alatt rohad vagy már elrohadt az egész rendszer:az elmúlt 8 év, meg az azelőtti és sorolhatnám..
Mondom ezt úgy és érzem ezt a mérhetetlen csalódottságot annak ellenére, hogy amit én vártam megtörtént. Egy pici, szinte észrevétlen pont a térképen,amiből sokkal de sokkal több kellet/lehetett volna. De nem így..
A beteg nagymamám majd a 14 óra sürgősségi ellátásra várva nézheti az M1-et és ha akad véletlen olyan orvos,aki ellátná neki elmondhatja, hogy fáj-fáj de azért még mindig jobb mintha migránsok erőszakolták volna meg a haza büszke gyermekeit.
"Hol zsarnokság van...."
Ezkell a sok degra@dáltnak. Magyar államplogárokról beszélünk akik nem fordítanak időt a tájékozódásra és gondolkodásra. A primitívség nem magyar specialitás.
A néptómegek így működnek,ha a megfelelő beetetés létrejön.
Mert a Fidesz teljesen gyűlölködéstől, lejáratástól mentes kampányt folytatott...
#12: álljál már le! Én nem gondolom degeneráltnak azt, akinek más a véleménye, kérlek, te se tedd.
Hosszas mérlegelés után, nem minden ellenérzés nélkül szavaztam a Fideszre. Úgy találtam, hogy számomra ez a legkisebb rossz. Ez nem jelenti azt, hogy örülök annak, hogy lopnak. Sem a primitív plakát kampányoknak, sem a stadionoknak.
De a kerítésnek igenis örülök, az egy kulcsos adónak is.
Mi volt az alternatíva? Feri? Kösz, nem. Pl.: magam részéről sokkal jobban élek most, mint a Gyurcsány kormány alatt.
Jobbik? Legjobb esetben is egy szélsőjobboldali párt, akit nem szívesen látnék hatalmon. De újabban már a saját irányukkal sincsenek tisztában.
"Fizessenek a gazdagok"? Ez marha jól hangzik, csak általában az első körben kiderül, hogy a középosztály természetesen gazdagnak számít, amikor arról van szó, hogy kit nyúzzunk meg. Úgyhogy inkább passzolok.
Juhász "fütyülős" Péter? Elismerem, ügyes aktivista, de ez számomra kevés. Úgy általában, csak a balhékeltés számomra kevés.
"Gyerünk, zavarjuk el őket! Elég volt!" - én nem állok itt meg a gondolkodásban. Mi lesz utána? Hogyan fogják irányítani az országot, akik négy éven át csak annyit tettek, hogy mindig az ellenkezőjét mondták, mint amit a kormány?
Ezért is szavaztam listán a Momentumra. (Meglepő?) Szerettem volna ha bekerülnek a parlamentbe, noha nem értek velük egyet sok mindenben. De kíváncsi lettem volna, hogy négy éven át milyen munkát tesznek le az asztalra. Hogy képesek-e a kormánnyal szavazni, ha olyan kérdésről van szó, amivel egyetértenek? És persze számukra is fontos tapasztalat lett volna, amiből tanulhatnak. Sajnálom, hogy nem jött össze.
Az LMP-ből egyedüli egyéniként bejutott Csárdi Antal fogalmazta meg nagyon találóan, hogy az ellenzék a választást megelőző hetekben túlságosan azzal volt elfoglalva, hogy ki kinek a javára lépjen vissza, és nem mutatták meg a választóknak, hogy mi a tervük az országgal. Pedig engem is ez érdekelt volna, a többi csak a húsos fazék körüli tolongás.
Mondanom sem kell, a kétharmadnak nem örülök.
Miért ne lehetett volna alternatíva Juhász Péter, vagy akár Vona, esetleg az LMP? Mindegyiknek van programja, el lehetett olvasni őket. Juhász is, és Hadházy is sokkal többet tettek le az asztalra, mint fütyülgetés, csak úgy látszik, ez hozzád nem jutott el. Vona programja is jóval többről szólt, mint hogy "Fizessenek a gazdagok", de látom, hozzád ez sem ért el. Gondolom, a migránsozás meg a sorosozás elért, igaz?
A Fidesznek mi a programja? "Folytatjuk!" - ennyi! Meg az észnélküli sorosozás, migránsozás, hazudozás, és persze a lopás.
Te nem hogy nem álltál meg a gondolkodásban, hanem el sem indultál. Egy tipikus beetetett fideszbirka vagy, és még csak észre sem veszed. Bocsi, ez van.
Egyébként a Momentum programja még viccnek is rossz volt.
Túlzó a kifejezés talán azt elismerem.
Nos a kerítés...
Hát igen,ezt hallom sokat. De legalább felépítették a keritést.
Ennyi?
Tehát az én főnököm fényesre nyalhatja a seg@gem mert legalább bementem,megjelentem a melóba. Egész nap nem csinálnék xart se meg ellopnnám a szerszámokat,de legalább bementem.
Ennyi elég?
Visszavonom a retardált megnevezést.
Helyette legyen a tájékozatlan mint jelző.
#15: légyszíves ne "fideszbirkázz" engem! Más véleményen vagyunk. Abból, hogy képtelen vagy felfogni az álláspontomat, még nem következik, hogy én vagyok ostoba. Mérnök vagyok 15 év munkatapasztalattal, két gyerekkel. Nem hiszem, hogy gondolkodni képtelen birka lennék. De tehetjük magasra a lécet, mondhatjuk, hogy ez semmi, csak akkor vélhetőleg az ország lakosainak 90+%-a birka a szemedben. (Mert állítom, hogy a top 10%-ban vagyok kognitív képességek terén.)
A "fizessenek a gazdagok" amúgy Botka László ex-MSZP-miniszterelnök-jelölt programja volt, nem Vonáé. A Momentumról pedig világosan leírtam, hogy nem a programjuk miatt szerettem volna, ha bekerülnek a parlamentbe.
Az LMP számomra Schiffer nélkül üres, mint egy léggömb. Az Együtt programját valóban nem ismerem (bár a 0.65% eredmény függvényében ez voltaképp lényegtelen is). Most beleolvastam, és amit láttam, egyáltalán nem nyerte el a tetszésemet.
Az számít, hogy mennyi információ jut el hozzád, azt hogyan értelmezed, mennyire vagy széles látókörű, hajlandó vagy-e utánajárni a dolgoknak, mennyire vagy tisztában az aktuális prognózisokkal, mennyire vagy tisztában a háttérfolyamatokkal... röviden, hogy mennyire nyeled be a kampányt.
Ha neked Juhász Péterről csak a füttyögés jut eszedbe, akkor valószínűleg nem ismered az előéletét, nem látod, mit tett ellenzékiként, és a programját sem olvastad.
Ha a Jobbikról csak a "Fizessenek a gazdagok!" jut eszedbe, és ráadásul szélsőjobboldali nevezed őket, akkor valószínűleg nem olvastad a programját, és nem látod azt sem, hogy a pártban már rég a szélsőjobberek már rég kisebbségbe szorultak - jó néhány tekintetben a Fidesz SOKKAl szélsőségesebb, mint a Jobbik.
NAGYSÁGRENDEKKEL fontosabb problémák vannak ebben az országban, mint a kerítés meg a migráció. Ezek közül több pártnak is lenne jó válasza. A Fidesznek egyetlen válasza van, "Folytatjuk!", de mit is?
Ha azt hiszed, hogy a kerítés tényleg fontos, akkor valószínűleg nem látod az ország valódi problémáit. A kerítés egy sokadrangú valami. A migráció jelen pillanatban egy sokadrangú probléma (nézd meg, hány migránst fogtak el az elmúlt hónapokban: [link] Arról nem is beszélve, hogy valószínűleg egyik ellenzéki párt sem bontaná le a kerítést.
Toba
Ne erőlködj, már első pár mondatodbóllátszott, hogy egyike vagy azoknak akik olyan szép hírét keltették az ellenzéki pártoknak és akik miatt olyan sokan mentek el és szavaztak a fidesz-kdnp-re.
Mert igazad van, a többség nem ért velük mindenben egyet, de sokkal-sokkal jobbaknak tartja őket, mit hogy a hozzád hasonló beképzelt, felfuvalkodott, elfogult és szűk látókörű, a valóságot hírből sem ismerő liberálbolsi kerüljön megint hatalomra.
Jó példáját mutattad annak, miért nem lehetett veletek sem értelmesen vitázni, sem programokról, elvárásokról, célokról beszélni.Az ugyanis nem vita - csak szólok, hátha a jövőre okulsz belőle - hogy vagy úgy helyes ahogy te elképzeled, vagy hülye és ostoba mindenki más.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!