Hogy lehet, hogy mindenhol csak anti-fideszes embereket látok, hallok, mégis 60 akárhány százalékkal nyernek?
Egyszerű a dolog.
Vegyük figyelembe, hogy kevesebb egyéni körzetet alakítottak ki több darabból. Ha volna két fideszes és mondjuk egy MSZP-s körzet, akkor abból két fideszest csináltak úgy, hogy az MSZP-st kettévágták és balra-jobbra csapták a másik kettőhöz. (Kőbányával speciel pont ez történt.) Vidéken kicsit látványosabb a helyzet, mert ott többfajta körzetdarabot is lehet egy fideszeshez csapni, így hiába nem szavaznának effektíve többen a Fideszre, az összes szavazatból a fideszesé lesz a legtöbb. (Nem beszélve arról, hogy létszámilag és területileg is aránytalan az elosztás, így a mandátumok különböző tömegekből jönnek össze, viszont egyforma értékűek.)
"Én csak azt nem értem, az a 30%, aki nem szavazott, az mégis hol a pics@ba meresztette a seggét??"
Pár napja még én is ezt mondtam volna, talán szebb stílusban, de tegnap kiderült, hogy nem számít. A passzívok közt is hasonló arányban vannak fideszesek, mint az aktívok között. Semmi sem garantálja, hogy 80%-os részvétel mellett az ellenzék jobban szerepel.
Gyerekek egy dolog hogy mit mondunk a GYKn,én diákmunkásként közvélemény kutató vagyok 10bol 7 ember Fideszt mondott mindig is :)
Ne a GYKból itéljetek,hanem a szemeteknek higyjetek.Békemenet kontra ellenzék békemenete nézzétek már meg az utcára hány embert tudott kivinni a Fidesz tobb szazezret,az ellenzek osszesen tobb tizezret max
Nem igazán értem hogy miről beszéltek.
A második legerősebb párt csak 19,7%ot kapott.
Akkor lett volna kormanyvaltás,de még akkor sem biztos ha mindenki összefog mindenkivel Jobbiktól a Momentumig és 1 az 1 ellen ment volna.
Csak kérdés hogy akkor is választotta volna e egy Jobbikos azt hogy gyurcsányra meg a szocikra szavaz.
Egyértelmű hogy jött ki a kétharmad.
Úgy hogy van csomó millió párt.
Ha csak a Fidesz indult volna és ellene egyetlen egy párt akkor talán lett volna kormányváltás
"Akkor lett volna kormanyvaltás,de még akkor sem biztos ha mindenki összefog mindenkivel Jobbiktól a Momentumig és 1 az 1 ellen ment volna. "
Meglehet. De az alternatíva hiányát nem lehet egyenlővé tenni a vélemények arányának eltolásával.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!