Miért állnak sokan a Fidesz mellett?
Én az elsők között szavaztam ma (6:00 körül, igen)...még karkötőt is kaptam, mivel az első volt. Úgy gondolom jól döntöttem és nem bántam meg. Aztán haza érek és azt látom fb-n, hogy az ismerőseim mindenfélét kiírnak és mindenfélét megosztanak, hogy igenis csak a Fidesz tudja biztosítani a biztonságunk így rájuk kell szavazni, mert amúgy csak ők jók erre a posztra.
Hát nekem amúgy is elég kielégítő lenne, ha el lennének számoltatva és egyébként ha nem próbálunk szembe menni, de amúgy is ez az egész mindegy mert úgyis szét csalják...a határon túl pl. tegnap óta szavaznak meg egyéb nyalánkságok.
Ha valaki ilyen posztot ír ki, akkor miért aggódik a biztonságunk miatt. És mégis miért fél leváltani a Fideszt?
Mert a Fidesz mestere az agymosásnak.
Figyeld csak...Az agymosás 10 aranyszabálya:
1.) Az emberek agyát és figyelmét le kell foglalni másod- és harmadrangú problémákkal. Ennek érdekében figyelmüket el kell vonni a valós és súlyos szociális gondokról, mégpedig olyan hírekkel, amelyek társadalmi jelentősége kicsi ugyan, de érzelmileg erősen megérintik őket. Támaszkodjunk a bulvársajtóra, amely hű szolgánk lesz.
2.) A népnek úgy kell tekintenie politikai vezetőire, mint a nemzet megmentőire. Ennek érdekében (elsősorban a média segítségével) hamis riasztások és nemlétező fenyegetések tömkelegét kell rájuk zúdítani, amelyek miatt aggódni, később szorongani kezd. Ha a szorongás elérte a kritikus szintet, lépj közbe és oldd meg a (máskülönben nemlétező, illetve általad gerjesztett) problémákat. Hálásak lesznek, s önmaguk fogják kérni szabadságjogaik csorbítását.
3.) A nemzetnek mindig készen kell lennie arra, hogy valami rosszabb következik. Ennek sulykolása érdekében használd fel a „fehér” propagandát (vagyis nyíltan a kormány irányítása alatt álló médiumokat), a „szürkét” (azokat a sajtótermékeket, amelyek csak részben állnak kormánybefolyás alatt), s a "feketét" (amelyekről senki sem gondolná, hogy valójában a hatalom szolgálatában állnak). Ezeknek karöltve azon kell munkálkodniuk, hogy egy olyan kormány képét vetítsék a lakosság szeme elé, amely minden erejével azon munkálkodik, hogy a jövő egét beárnyékoló sötét fellegek legalább egy részét elhessentse a nemzet feje felől. A kemény, megszorító intézkedéseket fokozatosan kell bevezetni, mert így az emberek hozzászoknak a rosszhoz, sőt: örülnek, hogy még mindig nem a legrosszabb következett be.
4.) A nemzetet meg kell győzni, hogy minden rossz, ami aktuálisan történik, az kizárólag azért van, hogy a szebb jövőt biztosítsuk számára. Vagy ha nem a számára, akkor a gyermekei számára. Az emberek reménytelenül idealisták és hiszékenyek: évszázadokon keresztül hajlandók benyelni és elfogadni ezt az érvet („majd a következő generációknak sokkal jobb lesz, nekünk ezért kell áldozatokat hoznunk”).
5.) Az embereket le kell szoktatni a gondolkodásról, s arról, hogy a történésekben felfedezzék az ok-okozati kapcsolatokat. Ennek érdekében a politikai vezetőknek egyszerűen kell megfogalmazniuk üzeneteiket, már-már infantilis módon, minimális szókinccsel, rövid mondatokban. A hallgatóság ily módon megszokja a felületességet, naiv lesz és hajlamos az információs beetetések elfogadására.
6.) Minden adandó alkalommal az emberek érzelmeire kell hatni, nem a racionális gondolkodásukra. Bátorítani kell mindenféle emocionális megnyilvánulást, mert az érzelmeket sokkal könnyebb manipulálni, mint a rációt.
7.) Az embereket a lehető legnagyobb tudatlanságban és műveletlenségben kell tartani, mert így nem lesznek motiváltak magasabb ideálok és összetettebb tervek megvalósításában. Butítsd le az oktatásügyet, tedd korrupttá és hozd a működésképtelenség küszöbére. Egy ilyen iskolarendszer a közvélemény manipulálásának ideális eszköze.
8.) A népet el kell zárni az objektív, korrekt és teljes tájékozódás/tájékoztatás minden forrásától. Ennek érdekében pénzügyileg támogatni kell azokat a médiumokat, amelyek butítják és félretájékoztatják az embereket, s gazdaságilag el kell lehetetleníteni azokat, amelyek ennek ellenkezőjét próbálják elérni.
9.) A nyájszellem erősítése prioritás! Az egyénben fel kell ébreszteni a szégyen- és tehetetlenség-érzetet, s választható (pontosabban választandó!) alternatívaként ezzel szembe kell állítani az igazodási, csatlakozási kényszert. Az egyéniségeket nélkülöző nyájat mindig könnyebb irányítani, ellenőrizni és befolyásolni.
10.) Mindent meg kell tenni az egyének megismerése érdekében. Ezt elérendő belső (és titkos) nyilvántartásokat kell felfektetni az egyén különféle (ízlésbeli, politikai, ideológiai, viselkedési) preferenciáiról, opcióiról, egyszóval teljes pszichológiájáról. Törekedni kell arra, hogy jobban megismerjük az egyént, mint ahogy ő ismeri önmagát. Fel kell használni a társadalomtudományok (szociológia, lélektan, csoportképzés pszichológiája, stb.) legújabb vívmányait céljaink elérése érdekében, de ezeket a lépéseket a legnagyobb titokban kell tartani.
Forrás: [link]
Én majd késő délutáni részvételi adatok függvényében döntök a litás szavazatomról, alapbó Momentum, de ha veszélyben lévőbek látszik egy szűk fidesz többség, akkor rájuk. Egyéniben meg a fideszes jelöltre, mert DK-s maradt állva, rájuk meg soha.
Nem, egyáltalán nem rajongok értük, a retorikájukat, politikusaikat utálom, de az ellenzékieket is. De 28 éve arról szólnak a választások, hogy az nyeri, aki 13. havi nyugdíjjal, 10 ezres erzsébet utalvánnyal, vagy épp két kiló liszttel megveszi az erre fogékonyabb szavazatát, úgyhogy úgy döntöttem, hogy én is csak a saját érdekemet fogom nézni a választásnál.
Márpedig minden ellenzéki párt adót emelne, amin a következő ciklusban milliókat buknék (havi 20 ezer már egy millió négy év alatt), meg alapjövedelem, meg szelektív rezsicsökkentés, családi pótlék emelés akivel az jár jól aki nem dolgozik, magyarán amennyivel kevesebbet lopnának a fideszhez képest, plusz az extra adómat elosztogatnák másoknak. Cserébe ígérnek kemény 2%-os áfacsökkentést, amit a boltok helyből le is nyelnek, hát kösz, akkor inkább lopjon tovább a fidesz, tévét úgyse nézek, csak az óriásplakátokról kell nem tudomást venni, privát egészségügyben meg havi 10 ezerért olyan szolgáltatást kapok, amit tb-n keresztül nyújtani a világ pénze nem lenne elég.
Hosszú távon pedig azt remélem, hogy egy szűk fidesz győzelem erodálja Orbánt és körét, illetve az ellenzéki oldalon is rájön valaki, hogy nem 113. balos párt kell a kormányváltáshoz, hanem végre egy olyan, amelyik nem balról (Jobbikot is beleértve) akarja előzni a kormány gazdaságpolitikáját. Talán az a 20%-nyi plusz ellenzéki szavazó sem annak szólt Hódmezővásárhelyen, hogy összefogott az ellenzék, hanem hogy egy mérsékelt jobboldali jelöltet találtak. Jelenleg ezt a réteget egyetlen párt sem szólítja meg, kb választhatunk a tehénszar és a lószar között.
-A Fidesz butít, megfélemlít. Eddig rossz volt más kell.
Vagy
-Máskülönben idiótákhoz kerülne az ország.
Szerintem mérlegelni kell melyik a rosszabb...ami van, vagy ami lehetne...
Mostmár nem tudom, de főleg nem is érdekel.
Vagy kéne?
#5 Köszönöm a válaszod. Viszont azt szűrtem le főleg, hogy ne menjünk szavazni.
És a magánvéleményem, hogy aki reménykedik a jobb világban az elmegy, mert a remény hal meg utoljára...van egy határ amit senki nem fog eltűrni és van amikor már nem lehet rosszabb. Hiába szavazna mindenki a Fideszre pl. senki nem menne el...abból indultok ki, hogy amit elénk tesznek, mint legnagyobb problema valójában az a legkissebb?
Mi ez fordított pszichológia?
Tudom, hogy alapból előnnyel indulnak...
Egyikőnk sem tudja, hogy valójában mi is történik, de főleg azt nem mi lesz ha...?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!