Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért olyan sok itt az ellenzé...

Miért olyan sok itt az ellenzéki? Miért nem tükrözi a politikai helyzetet ez az oldal?

Figyelt kérdés

Persze tudom, hogy az aktuális ellenzék mindig hangosabb, mint a kormánypárt, de azt nem gondoltam volna, hogy egy ilyen erős támogatottságú kormánynál is így van.

Én akárkit kérdezek, mindenki a Fideszre szavaz. Elég sok ismerősöm van, sokféle körből, mind értelmiségi, mind anyagi szemszögből. Az utcánkban lakó családok (közepes anyagi helyzetű lakótelepen) a 4-5 ház fideszes, majd egy ellenzéki, aztán újabb 3 fideszes. A többit nem tudom, őket nem ismerem már ennyire. A munkahelyen szintén a fideszes kollégák vannak többségben. Érveik mellett szól a komoly családtámogatás, a középréteg támogatása, a javuló infrastruktúra (ebben a városban sok minden fejlődött az elmúlt években), a nemzet egyesítése, az összetartás erősítése, és a kormány migrációban alkotott véleménye. Legtöbb ismerősömnek ebben a 8 évben növekedett a fizetése, lakásból házba tudtak költözni, viszonylag új autójuk van, meg tudnak élni és félre tudnak tenni.

Vannak szegényebb ismerőseim is, ők is azt mondják, hogy aki akar dolgozni, az talál munkát, aki tanulni akar, az tud tanulni és aki dolgozik, az meg tud élni ma Magyarországon.

Kérdésem: miért nem tükrözi az átlagember véleményét a gyakorikérdések politika rovata? Minden kategóriában ott vannak a szakértők, akik megmondják a pontos válaszokat, ebben a rovatban pedig csak a mocskolódást olvasni. Lehet, hogy vannak elmaradottabb városok, de néha azt érzem, mintha nem is egy országban élnék néhány - a politika rovatba kommentelő - honfitársunkkal.

2018. ápr. 7. 18:18
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:

Az én környezetmben meg sok az ellenzéki, de nem vonok le messzemenő következtetéseket ebből, neked is ezt javaslom. Ahogy a közvéleménykutatásokat is idén legalábbis inkább az időjárásjelentők szintjén látom, meg persze függ attól melyik párthoz tartozik az adott közvkutató.

Azt meg nem értem, hogy miért gondolod, hogy tükröznie kellene a gyk-nek a valós helyzetet legyen az akármi is.

A reklámodhoz annyit fűznék hozzá, hogy ki ezt, ki azt tapasztalja, de a gazdasági helyzet csekély javulása nem a Fidesz érdeme, jó ha tudod.

2018. ápr. 7. 18:42
 12/24 meszike91 ***** válasza:

# 9/10 Időpont ma 18:38

Amiket leírtál nem cáfolják az állításomat. 2014-ben is többen szavaztak a fidesz ellen, mint mellette. Azaz már akkor is többen akarták a kormány leváltását.

2018. ápr. 7. 18:43
 13/24 A kérdező kommentje:

#8. Mondom én, mi két különböző országban élünk, de addig jó, míg kisebbségben van a te véleményed.

#11. Nem a Fidesz érdeme, hanem az ellenzéké, akik azt mondják, hogy nem a Fidesz érdeme. Ezért az ellenzékre kell szavazni?

#12. Erről van egy aranyos szövegem, bemásolom neked (itt olvastam gyakotin, úgy másoltam ki):

Iskolás gyerekek táboroznak. A táborvezető demokratikus érzelmű ember, különben is, hadd gyakorolják a gyerekek a politikát. Szavazásra teszi fel tehát a gyerekeket foglalkoztató legfontosabb kérdést: mi legyen az ebéd?

A szavazás rendben lezajlik. Az eredmény a következő: rántott hús 40%, tojásos nokedli 20%, gulyásleves 16%, rakott krumpli 13%, mákos tészta 9%, kelkáposzta főzelék 2%. Rendben, akkor legyen rántott hús.

Még mit nem! – kiabálták a gyerekek. Hiszen 60% a rántott hús ellen szavazott! A többség nem rántott húst akar! Egyesítsük az ellenszavazatokat! Győzzük le a rántott húst!

Jól van gyerekek – mondta a táborvezető. Öntsük össze a tojásos galuskát, gulyáslevest, rakott krumplit, mákos tésztát és a kelkáposzta főzeléket.

Ki szavaz arra, hogy ez legyen az ebéd?

2018. ápr. 7. 18:49
 14/24 anonim ***** válasza:
Lehet ez a valóság, mondjuk az ellenzékből nagyrészt csak a Jobbik van itt.
2018. ápr. 7. 18:51
 15/24 meszike91 ***** válasza:

# 13/14 Időpont ma 18:49

Most akkor beismerted, hogy a többség tényleg nem a fideszt akarja?

Amúgy a viccben leírt jelenségre van kitalálva a kétfordulós választási rendszer, nem véletlenül törölte el a fidesz...

2018. ápr. 7. 19:05
 16/24 anonim ***** válasza:
Pontosan a valós arányokat tükrözi. Tízmilliós országban van kétmillió Fideszes. Nagyon gyér. A 2014-es szavazásokon részt vett 4.900.000 ember, ebből fideszes 2.150.000 volt. Szóval?
2018. ápr. 7. 19:10
 17/24 anonim ***** válasza:
Az én környezetemben meg sok a jobbikos csak nem járnak szavazni.
2018. ápr. 7. 19:22
 18/24 anonim ***** válasza:

1.Sokan nem vallják be, hogy fideszesek.

2.Sokan vergődnek, de aztán a végén csak a Fideszre szavaznak, mert a baloldal kész röhej.

3.Itt sincs sok balos, vagy csak 4-5, de szinte minden kérdésre válaszolnak.

Nézd vissza a százalékokat, 66/68 stb.

Nem dolgoznak, segélyen tengődők, ráérnek egész nap itt kiabálni. Tipikusan baloldaliak.

2018. ápr. 7. 19:23
 19/24 A kérdező kommentje:

"Most akkor beismerted, hogy a többség tényleg nem a fideszt akarja?"

Fordítsuk meg az állítást: akar-e a többség más kormánypártot?

"Tízmilliós országban van kétmillió Fideszes. Nagyon gyér."

Hogy lenne gyér? Bele számoltad a diákokat és azokat akik nem foglalkoznak a politikával?

Melyik pártnak volt az elmúlt 38 évben ekkora támogatottsága?

#18. Meg a jobbikosok. Csak azok még elvakultabbak, mint a baloldaliak. Ez a mai magyar ellenzék.

2018. ápr. 7. 19:36
 20/24 meszike91 ***** válasza:
49%

"Fordítsuk meg az állítást: akar-e a többség más kormánypártot?"

Igen akar. Csak ez a tábor megoszlik.

A kajás példánál maradva. Ha lett volna második forduló, akkor lehet hogy ott már a tojásos nokedli nyert volna, mert a rántott húst a többség jobban utálja, mint a tojásos nokedlit. Ez csak egy elméleti példa.

2018. ápr. 7. 19:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!