Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Milyen volt a kommunizmusban...

Milyen volt a kommunizmusban élni?

Figyelt kérdés
Arra lennék kíváncsi hogy milyenek voltak a kommunizmus hétköznapjai? A KISZ miben nyílvánult meg,és milyenek voltak az iskolás éveitek?

2018. ápr. 5. 22:54
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Olvass vissza, rengeteg kérdést fogsz ezzel kapcsolatban találni.
2018. ápr. 5. 22:56
 2/13 anonim ***** válasza:
80%

semmi kulonos, kb mint most... viccen kivul.

ment az agymosas, volt evente par megemlekezes akkor kisdobos ruhaba kellett menni suliba. de semmi extra

2018. ápr. 5. 23:04
 3/13 anonim ***** válasza:
63%
vagy uttoro vagy mi a fene, mar nem is emlexem... hiaba demencia :)))
2018. ápr. 5. 23:05
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Én éppen a rendszerváltáskor lettem nagykorú, szóval a Kádar- rendszerben gyerekként, kamaszként éltem. Nem érzem úgy, hogy rosszabb gyermekkorom lett volna, mint a mai gyerekeknek.
2018. ápr. 5. 23:10
 5/13 anonim ***** válasza:
95%
Néhány év, és megtapasztalhatod. Orbán elvtárs, és kisz-es, mszmp-s csapata már építi a kádár rendszer 2.0-t, az orbán rendszert.
2018. ápr. 5. 23:16
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
Kommunizmusban? Talány a szocializmusban, mert ugye Magyarországon hivatalosan sosem volt kommunizmus.
2018. ápr. 5. 23:17
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

A kommunizmust csak építettük, szocializmus volt. A tévében csak egy csatorna volt, de az pont olyan volt, mint most a Migráns1, csak fekete-fehér. Suliba kék köpenyben kellett járni, de nem volt baj, mert úgysem voltak szép cuccaink.A haj-, arc- és körömfestés is tilos volt gimiben. A zenéket a rádióból vettük fel magnóra.

A KISZ abban "nyilvánult meg", hogy lefestettük a padokat, klubdélutánokat tartottunk, nyáron meg építőtáborba mentünk, ahol délelőtt dolgoztunk, délután meg programok voltak, este tábortűz, éneklés.

2018. ápr. 5. 23:34
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
Olyasmi mint most, csak narancs helyett piros volt a Párt.
2018. ápr. 6. 00:15
 9/13 anonim ***** válasza:
77%

Én a gimiben angol-német nyelvtagozatra jártam.

Goethét és Brechtet tanultunk, angol órán Beatlest, Bob Dylant, Jim Morrisont fordítottunk, Ginsberget és Kerouac-ot olvastunk, Pink Floydra, Steppenwolfra és Led Zeppelinre őrjöngtünk, Hairt, meg Eper és vér-t néztünk Jancsó mellett, Lee, Lewis vagy Trapper-farmerben voltunk nap mint nap, márc. 15-én marha nagy kokárdákban virítottunk, autóstoppal mentünk a Balatonra, és rendkívül aktív nemi életet éltünk Hajdúszoboszlón a KISZ iskolában (is). (mondjuk engem kizártak a KISZ-ből, de akkora káosz volt ott, hogy én minden évben voltam KISZ iskolán, mert elfelejtették az ottani kartonomra rávezetni azt, hogy kirúgtak:)

Nekem semmi bajom nem volt a világgal abban az időben.

2018. ápr. 6. 00:39
 10/13 anonim ***** válasza:
65%
Mint most, csak akkor megéltél fizetésből, és vegyszeres moslékot nem etettek veled multicégek, meg volt egészségügy.
2018. ápr. 6. 01:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!