Milyen volt a kommunizmusban élni?
semmi kulonos, kb mint most... viccen kivul.
ment az agymosas, volt evente par megemlekezes akkor kisdobos ruhaba kellett menni suliba. de semmi extra
A kommunizmust csak építettük, szocializmus volt. A tévében csak egy csatorna volt, de az pont olyan volt, mint most a Migráns1, csak fekete-fehér. Suliba kék köpenyben kellett járni, de nem volt baj, mert úgysem voltak szép cuccaink.A haj-, arc- és körömfestés is tilos volt gimiben. A zenéket a rádióból vettük fel magnóra.
A KISZ abban "nyilvánult meg", hogy lefestettük a padokat, klubdélutánokat tartottunk, nyáron meg építőtáborba mentünk, ahol délelőtt dolgoztunk, délután meg programok voltak, este tábortűz, éneklés.
Én a gimiben angol-német nyelvtagozatra jártam.
Goethét és Brechtet tanultunk, angol órán Beatlest, Bob Dylant, Jim Morrisont fordítottunk, Ginsberget és Kerouac-ot olvastunk, Pink Floydra, Steppenwolfra és Led Zeppelinre őrjöngtünk, Hairt, meg Eper és vér-t néztünk Jancsó mellett, Lee, Lewis vagy Trapper-farmerben voltunk nap mint nap, márc. 15-én marha nagy kokárdákban virítottunk, autóstoppal mentünk a Balatonra, és rendkívül aktív nemi életet éltünk Hajdúszoboszlón a KISZ iskolában (is). (mondjuk engem kizártak a KISZ-ből, de akkora káosz volt ott, hogy én minden évben voltam KISZ iskolán, mert elfelejtették az ottani kartonomra rávezetni azt, hogy kirúgtak:)
Nekem semmi bajom nem volt a világgal abban az időben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!