Karácsony Gergely be akarja ereszteni a migránsokat?
"Ez egyszerűen nem igaz."
Márpedig sajnos igaz. Alkotmányt egyedül parlamenti képviselők fogadhatnak el, egyedül a fidesz szavazott rá igennel, minden ellenzéki politikus nemmel szavazott.
Természetesen jogászok írták, én sem úgy gondoltam, hogy a rezsibiztos fogalmazta meg, vagy csóri Kósa.
Ezért nem értem továbbra sem, hogy milyen módosításra lett volna szükség, amit a csúnya ellenzékiek nem szavaztak meg. Hiszen mint írtam, az ellenzék nélkül alkotmányoztak.
"Szerintem valami másról lehet szó abban a linkben, amit prezentáltál."
Sért a feltételezésed, hogy engem hazugsággal vádolsz. Nem tehetek róla, hogy nem tudsz angolul, ahogy előre sem tudhattam erről.
Az pedig elég gyenge érv részedről, hogy azért nem írhatták alá és azért jelent mást, mert te nem érted. Tanulj meg angolul, elvégre világnyelv.
Egyébként ahelyett, hogy hazugsággal vádolsz, fogj egy szótárat és fordítsd le.
Másrészt az sem tiszta számomra, hogy mit értel kvóta alatt. Mert magyarul részhányadot jelent. Tehát nem lesz sosem egy olyan szerződés, aminek a címe az lesz, hogy "KVÓTA".
"
"Hiszen az egész alkotmányt, az első betűtől az utolsógi, a fidesz írta. "
Ez egyszerűen nem igaz.
Márpedig sajnos igaz.
"
Valóban az elő betűtől az utolsóig? Hááát...
"Ezért nem értem továbbra sem, hogy milyen módosításra lett volna szükség, amit a csúnya ellenzékiek nem szavaztak meg. Hiszen mint írtam, az ellenzék nélkül alkotmányoztak."
A migrációval kapcsolatos alkotmánymódosításhoz szükség lett volna az ellenzékre, mert akkor már nem volt meg a Fidesznek a korábbi alkotmányozó lehetősége.
Mindemellett csak egy egyhangú kiállás győzhette volna meg Brüsszelt, hogy tényleg nem lehet ránk erőltetni a migrációt.
"
"Szerintem valami másról lehet szó abban a linkben, amit prezentáltál."
Sért a feltételezésed, hogy engem hazugsággal vádolsz.
"
Nem vádollak hazugsággal, csak feltételeztem, hogy esetleg másról van benne szó
Ha mégis úgy érzed, elnézésedet kérem.
Most hogyan írjam? Úgy tudom, hogy a kvóta ötlete nem két éves gondolat.
"Az pedig elég gyenge érv részedről, hogy azért nem írhatták alá és azért jelent mást, mert te nem érted. Tanulj meg angolul, elvégre világnyelv."
Nem azt írtam, amit közölsz, egyszerűen megkértelek, hogy esetleg valamilyen számomra érthető formátumban tudod e prezentálni? Amúgy meg azért nem tanultam meg angolul jobban, mert nem volt szükségem rá és már nem is lesz.
"Egyébként ahelyett, hogy hazugsággal vádolsz, fogj egy szótárat és fordítsd le."
Nem vádoltalak semmivel.
"
Másrészt az sem tiszta számomra, hogy mit értel kvóta alatt. Mert magyarul részhányadot jelent. Tehát nem lesz sosem egy olyan szerződés, aminek a címe az lesz, hogy "KVÓTA".
"
Hát persze, de ettől függetlenül mindenki érti, miről van szó, csak úgy látom te nem.
"Valóban az elő betűtől az utolsóig? Hááát..."
Tegyünk pontot a végére. Mondj egyetlen ellenzéki javaslatot, amit elfogadott a fidesz és bevett az alkotmányba. Ha nincs ilyen, akkor nekem volt igazam, ha van, akor kicsit túloztam.
"A migrációval kapcsolatos alkotmánymódosításhoz szükség lett volna az ellenzékre"
Mint írtam, a fidesz egyedül alkotmányozott. Ha foltozgatni kell, akkor gyatra alkotmányt írtak.
"Nem vádollak hazugsággal, csak feltételeztem, hogy esetleg másról van benne szó"
Pedig azzal vádolsz. Én azt mondtam, hogy íme itt olvashatod, hogy mit írtak alá, te meg azt mondod, hogy teljesen másról van benne szó.
"Hát persze, de ettől függetlenül mindenki érti, miről van szó, csak úgy látom te nem."
Szerintem te sem érted. Amiről írni próbálsz, az egy több lépcsőből, több szerződésből álló hatalmas csomag. Amit linkeltem, egy ehhez kapcsolódó szándéknyilatkozat. Maga a kvóta csupán egy nagyon kis része mindennek, melyben kiosztják, hogy mely tagálamnak GDP arányában hány menekültügyi eljárást kell lefolytatni.
Sőt azóta már ez is sokat változott, lényegében már kötelező kvótáról sem beszélhetünk.
Ezért kérdeztem, hogy mit értesz kvóta alatt. Mert amíg nem tisztázunk egy fogalmat, addig könnyen elbeszélhetünk egymás mellett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!