Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A budapesti belvárosban miért...

A budapesti belvárosban miért él annyi liberális?

Figyelt kérdés
2018. ápr. 3. 17:01
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
28%

"Nos azért mert Budapesten az életszínvonal és a tanultak aránya sokkal magasabb mint az országos átlag. "

Ez különösen Kőbányán és a többi betongettókra, ill. a belpesti romkocsmák környékén tettenérhető.:DD Vidéken kevés helyen látni olyan pusztulatot, mint az említett környékeken. Az külön megmosolyogtató, amikor a pesti proli akarja játszani a tájékozott, felvilágosult és tehetős világfit egy budai (vagy akár győri, szombathelyi, debreceni stb.) valódi, művelt polgár előtt.:D Akik egyébként jellemzően NEM liberálisok.:-)

2018. ápr. 3. 18:25
 12/19 anonim ***** válasza:
80%

"Ez különösen Kőbányán és a többi betongettókra, ill. a belpesti romkocsmák környékén tettenérhető.:DD Vidéken kevés helyen látni olyan pusztulatot, mint az említett környékeken. Az külön megmosolyogtató, amikor a pesti proli akarja játszani a tájékozott, felvilágosult és tehetős világfit egy budai (vagy akár győri, szombathelyi, debreceni stb.) valódi, művelt polgár előtt.:D Akik egyébként jellemzően NEM liberálisok.:-)"

?

Én azt mondtam, hogy a tanultabb emberek körében több a liberális mint a kevésbé tanultak között.

Ez egy tény.

És Budapesten a tanultak aránya sokkal magasabb a népességen belül mint vidéken.

És mivel több a tanultabb, ezért a liberális is több.

Nem olyan bonyolult összefüggés.

Ezért van az, hogy az LMP és a Momentum, a két legnagyobb liberális párt gyakorlatilag csak Budapesten létezik.

Vidéken (50 ezer alatti városok stb) soha nem volt igény liberalizmusra. Ott még mindig a "nagynemzethykereszténység" meg az adócsalás a menő. Főleg az adócsalás.

2018. ápr. 3. 19:53
 13/19 A kérdező kommentje:

#11:

[link]

Kőbánya és Kispest inkább baloldali beállítottságú választókerület. A 89 418 felnőtt közül 19 200 fő diplomás, ez a lakosság 21,4%-a.

A csornai választókerület ezzel szemben a Fidesz egyik legnagyobb fellegvára, 2014-ben ott 58%-ot kaptak. Az ottani 81 681 felnőttből 6433 fő diplomás, azaz 7,8%.

Tehát még az általad proli gettónak titulált Kőbányán is jelentősen magasabb a diplomások aránya, mint a "nyugati, polgárosult" csornai körzetben.

[link]

Abban igazad van, hogy a budai kerületekben pedig a legnagyobb a diplomások aránya, ennélfogva én nem gondolnám, hogy annyira jelentős az összefüggés ezek között.

Még egy példa:

gondolom akkor számodra Angyalföld-Újlipótváros is egy proli gettó, hiszen az MSZP legnagyobb fellegvára, 2014-ben 50% szavazott rájuk. A kerület demográfiai profilja:

[link]

36,6% diplomás felnőtt él a legnagyobb szoci fellegvárban.

2018. ápr. 3. 21:04
 14/19 anonim ***** válasza:
17%

Jót röhögök azokon akik előjönnek ezzel a "tanultabbak" dumával. A vidékieket meg bunkó parasztoknak titulálják, mert nem a kedvenceikre szavaznak.

Inkább ne dicsekednétek vele, hanem szégyenkeznétek!

2018. ápr. 3. 21:06
 15/19 A kérdező kommentje:

#11:

[link]

Az általad magasztalt erősen polgárosult Győrben 24,4% az arány (azaz mindössze 3%-kal magasabb, mint a "proli" Kőbányán).

[link]

Szombathelyen a diplomások aránya 21,3%, tehát nagyjából megegyezik a kőbányaival.

2018. ápr. 3. 21:09
 16/19 anonim ***** válasza:
61%
Ha már ennyire számolgatsz, nézd meg azt is, hogy a lakosság hány százaléka kiskorú.:D Felteszem, tőlük azért nem vársz el diplomát, ahogy a már felnőttnek minősülő, de még a tanulmányait folytató rétegtől sem. A hipotézisedről pedig annyit, hogy nekem doktorátusom van, ahogy a baráti társaságomból és a családomból majdnem mindenkinek, az ismerőseim túlnyomó többsége diplomás. Nem Budapesten, bár ott végeztem (és így volt szerencsém a pesti proli-mentalitást megismerni.:-)) Egy kezemen meg tudom számolni, hányan vallják magukat a mai értelemben vett liberálisnak - ennek ugyanis semmi köze az eredeti, valóban konstruktív eszmeiséghez, ami ma már alap minden normális embernek. Ugyanakkor azt is tudom, hogy a diploma megléte nem garancia sem a műveltségre, sem az intelligenciára, volt alkalmam megismerni jó néhány alibidiplomást életem során. Tudod, amolyan levelezős népművelés-szak és hasonlók.:D
2018. ápr. 3. 21:48
 17/19 anonim ***** válasza:
33%
Budapesten el az orszag esze intelligencia forrasa kulonosen igaz a del pesti s eszak pesti negyedekre illetve a varos epicentrumaban a pesti reszen elfekvo 8.kerulet magasan kvalifikalt reszeire, ilyen forrasok meg fellelhetoek a 9.ik kerulet gubacsi ut aszodi ut kornyeken kobanyan kispest 10 emeletes panoramas lakonegyedeiben s ne hagyjuk ki a kobanyai hos utca pongrac telep kornyeket se.kulonosen magas intelligencia hanyadossal s magasan iskolazott egyeneket meg csepel bizonyos reszein talalni.🤣🤣
2018. ápr. 3. 22:25
 18/19 anonim ***** válasza:
53%
Jókat röhögök, mikor olyanok beszélnek intelligenciáról, akik még a magyar helyesírás olyan alapvető szabályait sem ismerik, amit még az általános iskola alsó tagozatában illett volna elsajátítani! Igaz, "9.ik"?
2018. ápr. 3. 22:56
 19/19 anonim ***** válasza:
"amit" > "amiket"
2018. ápr. 4. 08:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!