Kire szavazzak ha leszarom a migránstémát, és csak az érdekel, hogy minél kevesebbet kelljen adóznom?
Nem követem a politikát, minden plakát hidegen hagy el se olvasom őket. Leszarom a migránstémát, ezzel nem lehet meggyőzni.
Versenyszférában dolgozom, jól keresek, ingatlanjaim vannak.
Az volna a kérdésem, hogy melyik párt adóztatná meg legkevésbé a magamfajtát?
Rólam lepereg ez a migránsosdi, engem csak az érdekel, hogy ne olyan párt kerüljön hatalomra, amely elvesz egy csomót a tisztességes emberek keresetéből és vagyonából, hogy aztán a semmittevő, lusta, haszontalan ingyenélőknek adja.
Rengeteg befektetett munka és idő van abban, hogy valaki jól keressen. Erre szerintem nem az a logikus válasz, hogy az állam ezeket az embereket húzza le. Így a kedvet is elveszi a feltörekvőktől, akik pont azért fektetnek sok időt, energiát(akár pénzt is) bizonyos tevékenységekbe, tanulásra, hogy szintet lépjenek és jobban keressenek. Sok olyan ismerősöm van, aki kis faluból a 0-ról szegénységből küzdötte föl magát és most nagyon jól keres, mert élt az élet adta lehetőségekkel.
A többkulcsos adó az egy helyben toporgó proliknak kedvez, akik nem is akarnak egyről a kettőre lépni, hanem elvannak a langyos vízben. Az ilyenek iránt nem tudok szolidaritást érezni.
Aki saját erőből, tanulással és kitartó munkával küzdötte fel magát egy jó keresetig, azt tisztelem és becsülöm!
De sok olyan is van, akinek az ölébe hullott a jólét, meg van, aki úgy szerezte, hogy átgázolt másokon. Na az ilyeneket nem tudom tisztelni.
A munkát terhető adók helyett lehetne a spekulációra (tőzsde és ingatlan) tenni adót. Mondjuk úgy, hogy a vesztes tranzakciókon nem, csak a nyerteseken legyen adó. A spekuláció ugyanis általában 10% munka, 70% átgázolás másokon és 20% szerencse.
Mondjuk az is igaz, hogy az adómorál elég pocsék.
Ha a gatyát is leperelnék az adócsalókról, akkor lehetne globálisan csökkenteni az adókat. De amíg milliárdos adócsalást meg lehet úszni, addig fogják csinálni.
Én tutira hajtóvadászatot indítanék a milliárdos ÁFA csalók ellen és egyszerűen megoldanám: ha nem lehet behajtani rajta az adótartozást, mert a fiára-lányára-kutyájára íratott mindent, akkor a teljes vagyonelkobzás után maradó összeget szépen leüli. Napi 8-10 ezer forint.
Ha 100 millió az összeg, akkor bizony 34 évig börtönben marad. Nem kellett volna adót csalni!
Az ország sírásója ez a mentalitás, hogy a választók egy része csak azt nézni hogy "mindegy mi lesz, csak Őneki kevesebbet kelljen adóznia". Minden más le van tojva. Remélem jól fogod érezni magad 20 év múlva egy olyan országban ahol nem lesz orvos aki meggyógyít, nem lesz tanár aki tanítaná a gyerekeidet ha lenne, de még egy normális nőt/férjet sem találsz magadnak mert már mindenki kivándorolt nyugatra. Ha házasodni akarsz majd legfeljebb körülnézhetsz a legközelebbi cigánysoron, mert csak ők fognak ebben az országban maradni. Üdvözöld a jövőbeli ötmilliós Magyarországot ahonnan csak a kétmillió Fidesz szavazó meg 3 milliósra duzzadt cigányság nem vándorolt ki. De mellesleg ha azt kérdezed kire szavazz, én még így is azt tudom mondani hogy a jobbikra.Egyrészt azért mert abban a jobbik is bizonytalan hogy vissza akarja-e állítani a többkulcsos adót, tehát nem biztos kell félned tőle. Másrészt a többkulcsos adó nem adóemelést jelent, a többkulcsos adó önmagában semmit nem mond arról hogy magas az adó vagy alacsony. Harmadrészt: a jobbik semmi más ellen sem küzd jobban mint a korrupt uram-bátyám rendszer ellen ahol bizony bizony pont NEM a tisztességes embereket jutalmazzák, hanem a kompetencia nélküli, párthűség, szervilizmus, és családi kapcsolatok okán klientúrába került INGYENÉLŐKET. Remélem annyit azért hallottál a politikából hogy ki az a Mészáros Lőrinc. Felcsúti gázszerelő kérlek szépen aki már Európa egyik leggazdagabb embere. Miért? mert Orbán gyermekkori barátja, illetve strómanja. Szerinted ő egy tisztességes ember aki gázszerelői végzettséggel saját erejéből érte el mindezt, vagy inkább egy ingyenélő?
Nem csak az adókkal tudja megkopasztani egy kormány a népét. Az adókkal sanyargató zsarnokok szerepét orbán nagyon okosan meghagyja a régi baloldalnak. Ő ezt sokkal szofisztikáltabban, burkoltabban, kerülőutakon oldja meg hogy ne lehessen rá mondani hogy adókat emel. Szóval ha Mészáros Lőrinceket akarsz tovább hízlalni, vagy valami gazdag fideszes úr rokona/jóbarátja vagy, azt tudom mondani, szavazz a fideszre. De egyébként ha egy normális országot akarsz, szavazz a jobbikra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!