Miből gondolják sokan, hogy a sztrájkok miatt kivonulnak a nagyvállalatok az országból?
Én egyáltalán nem értem ezt a felfogást.
Én autóipari multinál dolgozom, ez a cég akkor sem menne el,ha annyit kellene fizetni, mint Németországban.Miért?
Hova menjen?Minden kelet-európai országban munkaerőhiány van, továbbá, sok helyen a magyarnál rosszabb az oktatás.Ennek a cégnek pedig az is számít,hogy jó is legyen a munkaerő, az olcsóság is számít persze,de nem elsődleges.
Németországba nem viszi vissza, azért is lett kiszervezve, mert csak így tudott akadálymentesen bővülni.
Itt sokan vannak hosszútávú kiküldetésen, akár évekig is.Számoljunk utána, van a fizetése, ami ugye a tapasztaltabb, régebb óta itt dolgozó kollégáknak nem kevés.Aztán a cég fizeti Németországban a lakbért, rezsit azaz kvázi több, mint 2000 eurót költ a kiküldetésben levő munkavállalóra, ami annyira nincsen messze a német átlagfizetésektől.
És melyik cégnél sztrájkolnak?
Bolondok lennének kivonulni ha orbán maffiája csak adja nekik a pénzt hogy ide telepedjenek és éhbérért dolgoztatjanak. !
Valóban ez igaz. A mindenkori ország vezetői a külföldi hatalmat szolgálták a nép meg valóban "agymosott" volt és tűrte a kiszolgáltatottságot.
Sajnos most meg belső uralkodó-maffia teszi ugyan azt a népet csak olcsó munkaerőnek, szavazómasinának meg adófizetőnek tekintik, de jogaik???
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!