Közgazdász végzettségű kommentelők! Kire fogtok szavazni és miért?
Én mérnök-közgazdász vagyok és a politikai spektrumban itt [link] helyezkedek el, a sárga téglalapban.
Szóval nem vagyok könnyű helyzetben.
Aki egy kicsit is ért a közgazdasághoz, az nem fog egykönnyen azonosulni a pártok választási programjával, mert akarva akaratlanul is számolni kezd, és akárhogy számolok, nekem egyik párt programjából se jön ki pozitív gazdasági növekedés. Mindegyiknél csak nagy kérdőjelek vannak bennem, hogy mégis miből akarják ezeket az ígéreteket megvalósulni. Ha nagyon muszáj választani, akkor talán a Momentumra fogok voksolni, de arra sem szívesen. Mindenesetre ők az egyetlen párt, akikből kinézem, hogy elmozdulnak szabadpiaci, gazdasági liberális irányba. A jelenlegi programjuk sok fedezet nélküli ígéretet tartalmaz, de még így is messze a legrealistább az összes közül.
Egyértelműen Fidesz, ahogy a környezetben mindenki más is.
Az elmúlt 8 év miatt.
Az elmúlt 8 év miatt?
Titeket nem zavar a rengeteg felesleges beruházás, amiből csak a pénzlenyúlás ment (kisvasút, stadionok)?
Nem zavar, hogy Magyarországon érdekes módon akármit építenek, az:
- 5-ször annyiba kerül, mint bárholmáshol
- 3-szor annyiba kerül, mint amennyire eredetileg tervezték
- iszonyat sokat csúsznak időben az eredeti átadáshoz képest
- amit megcsinálnak, azt is úgy, hogy fél év múlva már szar az egész és javítani kell, ráadásul marha sok pénzből?
Még jó, hogy az eredeti tervek ellenére legalább az Olimpia rendezésétől visszaléptünk, mert abba aztán tuti belerokkant volna az ország.
1. Megtehettem, hogy 7 évig maradjak otthon a gyerekeimmel, közben megkaptam a gyed/gyes extrát
2. A gyed több, mint másfélszeresére nőtt 7 év alatt
3. Családi adókedvezményt kapunk
4. Ingyenes óvodai étkezés (az óvodánkat több, mint száz millió ft-ból újították fel)
5. Szocpolos, újépítésű házunk, 30%-os állami támogatott megtakarításunk, és állami kamattámogatott Ft alapú hitelünk van
6. Támogatom a zárt határokat
Nem zavar. Mert amellett, hogy beruháznak, rengeteget folyatnak vissza a népnek, próbálnak kormányozni, és kivezetni minket az elrontott rendszerváltásból, válságból és a maszop-szadesz által kiárusított országot újrafüggetlenítik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!