Miért indít bevándorlás ellenes plakátkampányt a Fidesz hogyha tisztába vannak vele, hogy az emberek 98% ellenzi a bevándolrást?
2016.október 2-án a Fidesz kiírt egy alkotmányellenes népszavazást, amely így szólt:
„Akarja-e, hogy az Európai Unió az Országgyűlés hozzájárulása nélkül is előírhassa nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítését?”
A népszavazás végeredménye:
Igen szavazat 56 163 db
Nem szavazat 3 362 224 db
Így tehát egyértelmű, hogy az emberek többsége (több mint 98%) ellenzi azt, hogy bárki betelepítsen ide külföldi bevándorlókat.
Én soknak találom a több milliárd forintot, amit a Fidesz erre elkölt, és szerintem ez is csak a választások miatt csinálják, hogy több szavazatot kaphassanak. (2015 óta mennek a plakátok a migrációról)
Viszont engem érdekel, hogy ti választások előtt, hogy látjátok a dolgot.
Kérdező: "mivel benne van az alkotmányunkban, hogy más állam, szervezet nem dönthet felettünk arról, hogy mi kiket akarunk betelepíteni. "
1,: Nincs Alkotmányunk! (csak alaptörvényünk van...)
2,: Amiket itt összehordtál, azt tudnád pontosan idézni?
Lenyűgöznél vele...
9. válaszolónak:
Mert az, hogy a szavazók 98%-a támogatja a kormány elgondolásait, az csak a népszavazás EREDMÉNYE, csakis azzal derülhetett ki - népszavazás nélkül csupán a kormány elgondolása.
A kultúránkból adódóan lehetett tudni, hogy mi lesz a végkimenetele.
Pláne azért is, mert elég sok bajunk volt a cigányokkal, meg van is még mindig mivel nem tudtak asszimilálódni.
„Nem ez a gond, hogy itt megkérdeztek téged arról, hogy egyetértesz-e az aktuális kormányzati stratégiával”
Nekem nem a népszavazással semmi gondom nem volt, nem is állítottam ezt.
Az a problémám, hogy a szavazók többségének a véleményét semmibe veszik és még így is tolják a migránsellenes szöveget.
„A "logikád" amúgy olyan, mintha…”
Értem, hogy azt hitted, hogy a népszavazással van a gondom, de persze valamennyire volt is abból fakadóan, hogy a kormánynak az az egyik alap dolga, hogy ezt kérdés nélkül szűrje, hogy kit enged be az országba.
Ez körülbelül olyan kérdés volt, mintha azt írta volna: Akarja-e ön, hogy az állam támogassa a kórházak működését?
Buta kérdés! Azért van ott, hogy ezt a feladatot kérdés nélkül ellássa.
"Alkotmány alatt általában a társadalom működésével kapcsolatos érdekek és célok, az állam belső szabályozására és külkapcsolatára vonatkozó alapelvek, a jogforrási rangsor csúcsán elhelyezkedő, egy alaptörvényben megjelenő összességét értjük"
Nem fogom kikeresni, ezeket a pontokat (a Fidesz írott "elveiben" is szerepelnek), viszont essünk túl ezen a dolgon.
Itt nem a népszavazás miértje és törvényessége a fontos, az csak egy megjegyzés a részemről.
A lényeg, hogy butítják a népet. Úgy tesznek mintha nagy bevándorlás ellenesek lennének, aztán közbe 3 év alatt 2300 "migránst"meg húszezer betelepedési kötvényt vásárló külföldit gond nélkül befogadtak. Úgy, hogy abból a 20000 emberből körülbelül 20-nak utasították vissza a kérelmét.
Egyébként köszönöm az értelmes válaszokat.
Sajnos azt vettem észre, hogy az országban egyre kevesebb a racionálisan gondolkodó ember, és csak a gyűlölködés megy.
Még egy ilyen egyértelmű dologban is, mint a bevándorlás.
Azt hiszik, hogy ha nem a Fidesz nyer, hanem a Jobbik vagy MSZP majd bevándorló ország leszünk.
Az a valóság, hogy ez egy olyan ország ahol sokat kell dolgozni a csontig szétadóztatott, alap járaton 3-4 szer alacsonyabb európai bérért.
Az itt élők is lelépnek, a nyugati pályaudvaron a migránsok is csak azért voltak itt, mert nem engedték őket tovább a hatóságok (na vajon kinek a parancs meg mi okból #Orbán).
Találtam egy jó videót a témában:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!