Választásnál az eszemre hallgassak, vagy a szívemre?
Nekem személy szerint anyagi szempontból egyértelműen a fidesz az ideális választás, biztos hátterű középosztálybeliként egyre jobban élek a fidesz adópolitikájának köszönhetően. Nem fenyeget a lecsúszás veszélye, nem akarja az állam elkobozni a vagyonomat. Az anyagi függetlenségemet nem veszélyezteti. Szóval ha az eszemre hallgatok ,akkor mindenképp a fideszre szavazok. Már csak azért is mert az ellenzék gazdaságpolitikája a kádár rendszer szoci illúzionista államcsődjét hozná vissza, amivel hosszútávon nem csak én, de az egész ország rosszul járna anyagilag, még inkább lemaradnánk a nyugattól.
Ugyanakkor azt vettem észre, hogy kommunikációban nagyon rossz irányba ment el a fidesz. Rosszul vagyok a gyűlöletkampányuktól, a folyamatos ellenségkép kreálástól, a magyar emberek egymásnak uszításától. A nemzet kisajátításától. Az államosítástól. Ezektől a kádári retorikáktól kiráz a hideg. Ha szívemre hallgatok, akkor mindenképp a fidesz ellen szavazok, mert ez a megosztottságra és gyűlöletre épülő rendszer kiábrándító a számomra. Undorodom a propagandától, a folyamatos félelemkeltéstől.
Hát szóval a magamfajta szabadelvű, klasszikus liberális, antikommunista embert nagyon nehéz helyzetbe hozták a pártok.
Mert van nekünk egy kormányunk, amely kommunikációjában, hangulatkeltésében, eszmeiségében vérkommunista, de mindemellett gazdaságilag egy használható többé-kevésbé piacgazdaságot folytat, ahol az egyént nem forgatja ki az állam a vagyonából .
És van egy ellenzékünk, amely elveiben inkább szabadelvű, de gazdaságpolitikájában, adóztatásában, gazdagellenességével egy vérkomcsi neomarxista irányt képvisel, ami a magántulajdonhoz való jogot akarja megfosztani az emberektől.
Annyira nem merültem el a gazdasági kérdésekben ( még) ami az ellenzéket illeti, legfeljebb az mszp/Dk nagy ígérgetős hullámját hallottam, de az tényleg elég vállalhatatlan.
Úgyhogy érdekelne miből gondolod, hogy a jobbik/lmp/momentum neomarxista irányokat képvisel.
Egyébként szerintem, ha most jól megy ,egy kormányváltás esetén se kéne aggódnod amiatt, hogy lecsúszol
Szavazz a Kétfarkúakra!
Ők legalább biztosan tudják hogy hülyéskednek; a Fidesz meg nem akarja elhinni magáról.
Egyébként valaki megsúgná mit takar a balos gazdaságpolitika?
Mert erős a gyanúm, hogy itt mindenki a többkulcsos SZJA-ra gondol, pedig a legtöbb nyugati országban az van...
Nem csak jól keresek, hanem a vagyonomat sem akarják elkobozni.
Az oktatás meg az egészségügy meg örök ellenzéki téma, amit mindig az aktuális ellenzék nyomat agyba főbe, hogy milyen szar, aztán kormányon mindenki belátja, hogy ezeket nem lehet 4 de még 8 év alatt sem az emberek számára is láthatóan rendbe tenni. A fidesz Q r v a sokat költött az egészségügyre, de ebből az egyszerű ember nem vesz észre semmit, mert ez olyan dolog, ami nem rögtön látszik meg, hanem évtizedek kellenek neki, csak általában ennyi ideig senki nincs kormányon,így simán lehet, hogy jön egy másik rezsim, amelyik mindent szétb @ sz, amit az elődje elkezdett felépíteni.
Komolyan érdekelne honnan szedted ezt a mantrát, hogy ha itt ellenzék lesz a vagyonodat elkobozzák meg szocializmus kettő pont nulla lesz.
És mondd már, mi a franc látszódik meg évtizedekkel később azon, amit az egészségügyre költenek? Mert tudtommal a fizetésnövekedést, az eszközök lecserélése, vagy legalább a mindennapokhoz szükséges kellékek fizetéséhez nem kellenek évtizedek, hogy meglátszódjanak.
4 év alatt oktatásban és egészségügyben el lehet indulni egy irányba, nyílván nem fogod megváltani a világot vele, de az totális ostobaság, hogy 4 (jelen esetben 8 )év alatt azért nem érezzük a javulást , mert évtizedek kellenek hozzá...
(btw ha már jön egy rezsim és szétcsesz mindent: A vizitdíj 300 forintja is olyan borzalmas ötlet volt az eü kisegítésére ugye?)
Ps: Egyébként most tűnik fel, hogy a rengeteg korrupciós ügyet meg se említed. Ha azokkal nincs problémád, akkor az minek is kellett leváltani az mszp-t? Hogy hagyjuk a "nemzeti" oldalt is gyarapodni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!