Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A pártok kampányra ugyanannyi...

A pártok kampányra ugyanannyi pénzt költhetnek?

Figyelt kérdés

Ahol lakok láthatóan több fideszes plakát van kirakva,mint a többi párté.

Kb 3-4szer annyi,mint Jobbikos,Lmp-s

Néhol egy DK-s.

MSZP plakátot meg egyáltalán nem láttam sehol.

2018. márc. 26. 12:11
1 2
 1/17 A kérdező kommentje:

Ami durva még,hogy szinte minden villanyoszlopon 5 méterenként van plakát.

Korábbi választásoknál,régebben nem emlékszem,hogy ennyire ki lett volna tapétázva a város.

Rendesen olyan giccs érzése van az embernek,mintha karácsony lenne.

2018. márc. 26. 12:12
 2/17 anonim ***** válasza:
46%

A Fidesz úgy használja az állam pénzét, mintha a sajátja lenne.

Szokj hozzá, ilyen a diktatúra.

2018. márc. 26. 12:14
 3/17 anonim ***** válasza:
92%
az egyenlők között is vannak egyenlőbbek.
2018. márc. 26. 12:17
 4/17 anonim ***** válasza:
72%
A fidesz költi a legtöbbet. Teheti mert az adófizetők pénzéből garázdálkodik.Ez egy ilyen ország. Demokrácia kanyec.
2018. márc. 26. 12:37
 5/17 A kérdező kommentje:
És szerintetek ez hat a tudatra,hogy az emberek arra hajlamosabbak szavazni,amiből többet látnak?
2018. márc. 26. 12:45
 6/17 anonim ***** válasza:
39%
Minél nagyobb egy párt annál több pénzt kap. Természetesen így a fidesznél nagyobb a keret erre (még akkor is ha a korrupciót nem számítjuk, lényegesebb többet tudnak erre fordítani)
2018. márc. 26. 13:12
 7/17 anonim ***** válasza:
29%

[link]

Nem tudom, te hol "lakol", de nálunk eddig összesen 3 Fidesz-plakátot láttam (megyeszékhely.) Ugyanakkor tele van minden LMP, Jobbik és az MSZP-DK-Párbeszéd jelöltjeinek plakátjaival, szépen felosztva. A legforgalmasabb utcákon minden kandeláberen LMP, a nagyobb felületeken a másik kettő, pont a házunk előtt is ott vigyorog egy-egy Jobbik és balos közös jelölt-plakát. Úgyhogy nem tudom, miről vartyogsz, ott a törvény, ki mennyit kap, ill. fordíthat kampányra, és hogy kell vele elszámolni.

2018. márc. 26. 13:19
 8/17 A kérdező kommentje:

"Minél nagyobb egy párt annál több pénzt kap. Természetesen így a fidesznél nagyobb a keret erre"

Ez tényleg így van?

Mert itt nem a választások utánról,a mandátumok sorsáról van szó,hanem arról,hogy elérkeztek újra a választások,és az előző kormány is ugyanannyi eséllyel indul,mint a többi párt.

Ha ez így lenne,akkor olyan lenne diktatórikus jellege lenne az egésznek,mert ezzel a logikával az aktuális kormányt sosem lehetne leváltani.

Nem tartom demokratikusnak.

A választási kampányban egyenlő esélyeket kellene biztosítani!

2018. márc. 26. 13:19
 9/17 A kérdező kommentje:

Én is megyeszékhelyről beszéltem.

De voltam falvakban is,ott meg pláne igaz,hogy 10 villanyoszlopból 9 fideszes,és minden 10.valamelyik másik párté:D

2018. márc. 26. 13:22
 10/17 anonim ***** válasza:
Nos, akik számára nehézséget okoz a belinkelt törvény szövegének értelmezése: az államtól a pártok az általuk indított jelöltek számától függően kapnak támogatást kampánycélokra. A minimális, 27 jelöltet tartalmazó országos listára 150 millió jár. Ezenkívül magánadományokat is felhasználhatnak, kizárólag magyar állampolgároktól, az egy jelöltre eső felhasználható költség viszont maximalizálva van összesen 5 millió forintban. Közös lista állításakor nem duplázódik-triplázódik az összeg, a választás előtt visszalépett jelölteknek pedig vissza kell fizetniük a költségvetési támogatást. Íme egyben a magyarázat is, miért megy nehézkesen a taktikai szavazás.:-)
2018. márc. 26. 13:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!