Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A békebeli értékek és Európa...

A békebeli értékek és Európa örökre megszűntek létezni?

Figyelt kérdés

Régi videókat nézegetek Angliáról, Svédországról, Budapestről. 1900-as évek eleje. Voltak problémák nyílván akkor is, nálunk nagy volt a kivándorlás stb. De nyugaton jól éltek, békében. Mi is szépen iparosodtunk, zárkóztunk.

Azóta a nyugatot ellepte mindenféle szedett-vedett népség, nálunk meg a társadalom teljesen szét van szakadva, széthúzás van, demográfiai katasztrófa fenyeget. Biztosan rasszista vagyok, én nem érzem magam biztonságban, ha a metrón romákkal vagyok körülvéve, vagy ha Párizsban akárhova nézek afrikaiakat látok. Tudom, fehérek közt is vannak rosszak, más bőrszínűek között pedig normálisak. De nem ide valóak.

A videókat nézve szinte szívszorítóan nosztalgikus érzés volt nézni a békebeli fővárosokat, olyan tiszták voltak az utcák, az emberek is boldognak tűntek, gyönyörű épületek, szobrok, parkok. Nekik még számítottak ilyen értékek, hogy hazaszeretet, becsület, tisztelet. Ma meg már csak a pénz számít, nincsenek erős közösségek, mindehol ellenségeskedés, a neten a másikat ismeretlenül szidják egymást az emberek.

2018. márc. 24. 15:48
1 2
 1/14 A kérdező kommentje:
Bocsánat, véletlenül rossz kategóriába raktam.
2018. márc. 24. 15:48
 2/14 anonim ***** válasza:
77%
Ezt én is értem, szten a húszadik század eleji feministák is tök nromálisak voltak, a maiak meg.....
2018. márc. 24. 15:54
 3/14 anonim ***** válasza:
54%

férfi 1903

férfi ma

csak a képzeletre bízom

2018. márc. 24. 16:00
 4/14 anonim ***** válasza:
28%
Nem kellene bedőlni a gyűlöletpropagandának meg a megrendezett videóknak, photoshoppolt képeknek és 15-20 éves, maiként előadott híreknek, akkor nem lennének ilyen kérdések. Most beszéltem pár napja svéd ismerősömmel, semmi probléma nincs náluk. De unokatesóm Angliában dolgozik és még egy migránssal se találkozott (ha csak a pakisztániakat, törököket meg kínaiakat nem tekintjük annak, akik felvásárolták fél Londont).
2018. márc. 24. 16:15
 5/14 anonim ***** válasza:
83%

Mármint, amikor a család körbeülte 100 évvel ezelőtt a kályhát és a Téli Esték c. vallási kiadványból olvasott, majd elmentetek aludni és reggelre befagyott a víz az egyetlen szobában, ahol az egész család élt falun?

Számomra mindig érdekes, hogy az emberek 90%-a mindig a 100 évvel ezelőtti polgárság részeként képzeli el magát a maga romantikájával, közben meg egy elmaradt agrárország voltunk, ahol az emberek 80%-a a mezőgazdaságból élt.

2018. márc. 24. 16:15
 6/14 anonim ***** válasza:
54%

"De nyugaton jól éltek, békében."

Köszönöm kérdésedet, még mindig jól élünk békében. Szóval nem szűnt meg.

2018. márc. 24. 16:16
 7/14 anonim ***** válasza:
51%

"Biztosan rasszista vagyok, én nem érzem magam biztonságban, ha a metrón romákkal vagyok körülvéve, vagy ha Párizsban akárhova nézek afrikaiakat látok. Tudom, fehérek közt is vannak rosszak, más bőrszínűek között pedig normálisak. De nem ide valóak."

Miért Sydneyben, New Yorkban, Fokvárosban biztonságban éreznéd magad fehér emberek között? Ne felejtsd el, hogy nem oda valóak.

2018. márc. 24. 16:22
 8/14 anonim ***** válasza:
13%
Újabb ocsmány rasszista gyűlöletkérdés, jelentve.
2018. márc. 24. 16:29
 9/14 anonim ***** válasza:
56%
Az a jó kis békebeli erkölcs vezett az első, majd a második világháborúhoz. Aztán sikerült megalkudni egy liberális rendszerben és azóta nincs háború.
2018. márc. 24. 16:47
 10/14 A kérdező kommentje:

A hazaszeretetet és az akkori értéknek tekintett dolgokat használták fel az akkori hatalmak, hogy kirobbantsanak egy világháborút. Amiből aztán következett egy második is.

Egyébként meg most nem a migránsokról beszélek konkrétan, hanem például a gyarmatokról Franciaországba költözött feketékről. Ők már több generáció óta itt vannak. Voltam Párizsban, saját szememmel láttam és nem tetszett. Nem tudnak viselkedni, árulják folyton a szemetüket a nevezetességeknél. Az egy ki akart gáncsolni miután elküldtem már sokadjára.

2018. márc. 24. 16:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!