Aki nem hajlandó a legesélyesebb ellenzéki jelöltre szavazni, a választókerületében, az tulajdonképpen a Fideszre szavaz?
Szerintem legalábbis így van, aki nem hajlandó taktikusan szavazni az a Fidesznek nevezett maffiát támogatja, és résztvesz az ország leépítésében.
Az ellenzék képtelen az együttműködésre, ha mi is azok vagyunk, akkor nincs erkölcsi alapunk felszólalni a kormány ellen, mert meg se próbálunk tenni ellene.
Szerintem sok baloldali nem fog a Jobbikra szavazni,ha erre vagy kíváncsi.
De már az is jó lenne,ha az összes baloldali párt összefogna.
#11 Sajnos ez kölcsönös, de rá kell beszélni mindenkit, hogy tegye meg ezt a kompromisszumot egyéniben.
Én liberálisként is egyéniben a Jobbikra fogok szavazni, mert ők a legesélyesebbek a Fidesz ellen.
#13 A Fidesznél rosszabb nem lehet, illetve a jelenlegi kormány és oligarcháinak elszámoltatása, a jogrendszer és a választási rendszer (szükséges) megreformálása után ki lehet írni egy új választást.
Konkrétan a Fidesz által okozott károk helyrehozatala lenne az elsődleges, már amit helyre lehet hozni. (A társadalmi rombolásnak akár évtizedekig maradhatnak nyomai.)
"Én liberálisként is egyéniben a Jobbikra fogok szavazni, mert ők a legesélyesebbek a Fidesz ellen."
Jó. Tegyük fel, a jobbok meg a ballik együtt több helyet szerez a Parlamentben, mint a fidesz. Mi lesz április 9-én? Vagy egy hónappal később? Esetleg egy év múlva? Mit remélsz?
Az egyszerű válasz annyi lehetne, hogy igen, a fideszt támogatja.
De ez csak azért lehetséges, mert olyan sok szavazója van a fidesz-kdnp szövetségnek, hogy az összes más pártra vagy függetlenre szavazók számával összemérhető. Ha a fidesz tényleg maffia lenne, tényleg olyan rosszul kormányozna, akkor hogyan lehetne ennyire sok szavazója????
A valóságban a kérdés úgy helyes, hogy MI A VÁLASZTÁS CÉLJA?
A választásokon ugyanis arra kell szavazni, aki neked/szerinted a legjobb, akik a legjobban tudnának utána kormányozni, arra vinnék az országot amerre te menni akarsz és olyan döntéseket hoznának amik neked tetszenének.
A jelenlegi ellenzékben sok teljesen különböző párt van, más úton, más irányba akarnának menni a szavazóik és egymásnak ellentmondóan akarnák, hogy döntsenek az életünkről. Hogyan alkothatnának közösen kormányt???
Aki erre az összellenzéki jelöltre szavaz, az milyen kormányt akar utána?
Hogyan lehet összeegyeztetni az lmp CSOK eltörlését, az mszp-től és dk-tól várható családi adókedvezmény eltörlését a jobbikos "mégtöbbetadunkacsaládoknak" programjával? Mi lenne az illegális migrációval? A jobbik pár éve még eu-s zászlót égetett, a választói javarészt ki akarnak lépni az eu-ból, még nagyobb szuverenitást követelnek, míg a többiek minden irányítást átadnának Brüsszelnek. Hogy lenne gazdaságirányítás, ha a csapat fele vadkapitalizmust akar, egy része szocializmust, van aki nagyobb állami tulajdont és magyar tulajdonlást? Hogy egyeztetik össze az alapjövedelmet az adóemeléssel? Stb. stb.
Röviden tehát: aki az összellenzéki jelöltre szavaz csak azért, hogy ne a fidesz nyerjen, az csak az április 8-át figyeli. De lesz április 9 is és utána még 4 év a következő választásokig. Arra kell szavazni, aki ebben a 4 évben képes lenne LEGALÁBB ilyen jól működtetni az országot. Mert rosszabbra csak az ostoba akarja lecserélni a vezetőit.
Mondj valakit, aki biztosan tudná legalább ilyen jól csinálni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!