Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Orbán Viktor mint államfő?

Orbán Viktor mint államfő?

Figyelt kérdés
Lehet Viktor Sólyom utódja?
2010. jún. 10. 12:21
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
0%
Lehetne, de kizárt szerintem. Viktor miniszterelnök akart lenni mindig is, jó az ott neki.
2010. jún. 10. 12:24
 2/27 anonim ***** válasza:
0%

Ezt én is hallottam már egyszer, de szerintem nem igaz.

Nem lenne ellenvetésem a dologgal kapcsolatban, mert tényleg nem látom indokát, viszont az emberek bizalma Orbán Viktorban van jelenleg, mint miniszterelnökben. Maximum akkor tudom ezt elképzelni, amikor már normalizálódott a helyzet, akkor viszont egy nagyon okos lépés lenne.

Sólyommal meg vagyok elégedve, jogkörének megfelelően végezte a munkáját, kár, hogy gyakorlatilag az államfőnek semmihez sincs itt joga, nem úgy, mint más országokban. Akit még támogatnék az Schmitt Pál.

2010. jún. 10. 12:24
 3/27 anonim ***** válasza:
0%
Szerintem, elvileg lehet, de gyakorlatilag kevés az esélye. Orbán Viktor miniszterelnök akart lenni, valószínűleg már régebben is pályázott volna a posztra, ha érdekelte volna. Arról pedig nem hallottam, hogy valaha meg akarta volna "pályázni" az államfői státuszt.
2010. jún. 10. 12:27
 4/27 anonim ***** válasza:
35%

"az államfőnek semmihez sincs itt joga, nem úgy, mint más országokban."

Milyen más országokban? Mindenhol a miniszterelnök gyakorolja a hatalmat kivéve az alkotmányos monarchiában ahol meg a királynak nincs semmi joga.

2010. jún. 10. 12:32
 5/27 anonim ***** válasza:
32%
Schmitt Pál nevét emlegetik. Ha tényleg az a nímand pártkatona lesz a legfőbb közjogi méltóság, visszaadom az állampolgárságom.
2010. jún. 10. 12:33
 6/27 anonim ***** válasza:
0%

66, nem a hatalomról beszélek, hanem a jogkörről. Beleszólhat itt az államfő bármibe???

Mi történt a parlamentben is? Kitaláltak valamit a szocik, ami mindenkinek szar volt, Sólyom jogkörének megfelelően ezt visszadobta, de másodjára már nem tehetett semmit. Magyarul semmit sem tehet meg.

Természetesen az államfő és a miniszterelnök jogköre egy lapon nem említhető, de nem is értem hogy jött fel erről a szó, én nem az államfő és miniszterelnök hasonlítgatásáról beszéltem, ez két külön dolog.

2010. jún. 10. 12:36
 7/27 anonim válasza:

Orbán Viktor nem lehet államfő a jelenlegi helyzetben.

Egyrészt összeférhetetlen, a Közt.elnök nem lehet párt tagja "pártsemlegesnek" kell lenni. De gyakorlatilag mindegyik kötődött egyik vagy másik párthoz

A másik dolog, hogy jelenleg ő a kormányfő. Ha lemondana, újy kormánynak kellene alakulnia. Ez bonyodalmas. A Közt elnököt pedig a pártok jelölik, majd szavaznak róla. HA új választásora kerülne ser(elviekben, ha lemondana) és (elviekben) nem kapna megint 2/3-ot a fidesz, akkor a kéősbbi jelölés során nem biztos hogy a parlament megválasztaná.

2010. jún. 10. 12:43
 8/27 anonim válasza:
100%
Hát szerintem máris kezd az a nagy bizalom megrendülni orbán viktorban... Kizártnak tartom, hogy el fog jutni odáig.
2010. jún. 10. 12:49
 9/27 anonim ***** válasza:
0%
Szerintem pedig most kezdődik az igazi bizalom. Épp most oldja meg a válságkérdést.
2010. jún. 10. 12:50
 10/27 anonim ***** válasza:
49%

71

Aha. Ő. Két hét alatt. Bajnai meg Oszkó megmalmoztak.

2010. jún. 10. 12:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!