Orbán Viktor mint államfő?
Ezt én is hallottam már egyszer, de szerintem nem igaz.
Nem lenne ellenvetésem a dologgal kapcsolatban, mert tényleg nem látom indokát, viszont az emberek bizalma Orbán Viktorban van jelenleg, mint miniszterelnökben. Maximum akkor tudom ezt elképzelni, amikor már normalizálódott a helyzet, akkor viszont egy nagyon okos lépés lenne.
Sólyommal meg vagyok elégedve, jogkörének megfelelően végezte a munkáját, kár, hogy gyakorlatilag az államfőnek semmihez sincs itt joga, nem úgy, mint más országokban. Akit még támogatnék az Schmitt Pál.
"az államfőnek semmihez sincs itt joga, nem úgy, mint más országokban."
Milyen más országokban? Mindenhol a miniszterelnök gyakorolja a hatalmat kivéve az alkotmányos monarchiában ahol meg a királynak nincs semmi joga.
66, nem a hatalomról beszélek, hanem a jogkörről. Beleszólhat itt az államfő bármibe???
Mi történt a parlamentben is? Kitaláltak valamit a szocik, ami mindenkinek szar volt, Sólyom jogkörének megfelelően ezt visszadobta, de másodjára már nem tehetett semmit. Magyarul semmit sem tehet meg.
Természetesen az államfő és a miniszterelnök jogköre egy lapon nem említhető, de nem is értem hogy jött fel erről a szó, én nem az államfő és miniszterelnök hasonlítgatásáról beszéltem, ez két külön dolog.
Orbán Viktor nem lehet államfő a jelenlegi helyzetben.
Egyrészt összeférhetetlen, a Közt.elnök nem lehet párt tagja "pártsemlegesnek" kell lenni. De gyakorlatilag mindegyik kötődött egyik vagy másik párthoz
A másik dolog, hogy jelenleg ő a kormányfő. Ha lemondana, újy kormánynak kellene alakulnia. Ez bonyodalmas. A Közt elnököt pedig a pártok jelölik, majd szavaznak róla. HA új választásora kerülne ser(elviekben, ha lemondana) és (elviekben) nem kapna megint 2/3-ot a fidesz, akkor a kéősbbi jelölés során nem biztos hogy a parlament megválasztaná.
71
Aha. Ő. Két hét alatt. Bajnai meg Oszkó megmalmoztak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!