Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért mondják sokan, hogy nem...

Miért mondják sokan, hogy nem fizetik meg az orvosokat? Amikor Magyarországon az orvosok bére elképesztően magas: bruttó 382 600 forint

Figyelt kérdés

És ebben még nincs benne csak az alapbér, az ügyelet, a paraszolvencia, a praxisok, meg semmi. Ez csak a kórházban dolgozó közalkalmazott orvosok átlagos alapbére:

[link]

Bődületes mennyire megfizetik az orvosokat. Az egy dolog, hogy kivándorolnak, mert külföldön még többet keresnek az orvosok. De külföldön ki nem keres többet? Vagy inkább többszörösét?

Azt miért nem nézik, hogy az átlagember a gyárban meg 100 000 forintot keres? És az még mindig nem a közmunkás...

Miért csak az orvosokat siratja mindenki? De rossz nekik tényleg, bruttó 400 ezer alapbérrel.

2018. márc. 11. 14:25
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
93%

Bruttó 382 600 forint. Mennyi az nettóban? 270 - 280? Ez magas? Hány évig tanul érte? Mekkora a felelőssége?

Most magam ellen beszélek: 280 nettót 9 - 10 nap alatt megkeresek kamionsofőrként, de ettől még jobb sofőrfizetések is vannak. Na nekem sem egyszerű az életem, de hol van a felelősségem egy dokiéhoz képest?

A feleségem titkárnő (itt Magyarországon) ők kap 380 ezret. Nettóban.

Botrány, hogy ennyit keresnek az orvosok, mondom úgy, hogy ha rajtam múlna a jelenlegi ellenzék közül senkinek nem adnám oda a kormányzást a Fidesztől.

Ezek magasan képzett jó szakemberek, simán dolgozhatnának külföldön, az a csoda, hogy még van orvos ebben az országban.

Ha valaki, az orvos megérdemli, megérdemelné a magas fizetést. Majd sírna a szád, ha elkap valami nyavalya téged vagy egy családtagodat - nem kívánom neked - adnál te neki akármennyit is, csak gyógyítson meg.

2018. márc. 11. 15:54
 12/22 anonim ***** válasza:
100%

Azért nyugaton egész normális fizetést kapnak.

[link]

2018. márc. 11. 16:07
 13/22 anonim ***** válasza:
100%

[link]

Mi lenne, ha az elemzést is elolvasnád?

" A legkevesebbet az állami gondozók kapják, de egy magánszektorban dolgozó fogorvos akár 400 ezer forintot is kereshet havonta. Az orvosok szakterülettől függetlenül havi 200 ezer forintot kapnak."

2018. márc. 11. 16:21
 14/22 anonim ***** válasza:
8%
Kanada nem fedi le az egesz "nyugatot"
2018. márc. 11. 16:50
 15/22 anonim ***** válasza:
88%
Az orvosok is kaphatnának többet, de a többi egészségügyi dolgozó még nevetségesebb fizetést kap, és nem is emelnek rajta. Persze azt kommunikálják hogy emelnek, a valóságban viszont ez történik: [link]
2018. márc. 11. 18:20
 16/22 anonim ***** válasza:
93%

Diplomás egészségügyi dolgozó vagyok, ugyan nem orvos, de rajtam is életek múlnak.

120-at kapok, semmi egyéb cafetéria, hálapénz, még csokit se kapok.

Gondoltam rá, hogy el kellene menni a Lidlbe pénztárosnak. Vagy külföldre.

2018. márc. 11. 23:41
 17/22 anonim ***** válasza:
57%
Egyébként ez nem elképesztően magas. Legalábbis így "alapként" a 400 ezer bruttó nem. Ez még nettóban sem elképesztően magas. Az átlagnál jobb, de nem extra.
2018. márc. 12. 00:09
 18/22 anonim ***** válasza:
86%
"Miért csak az orvosokat siratja mindenki?" Te is siratni fogod, ha nem lesz orvos aki segítsen rajtad, vagy a gyerekeden, ha baj van.
2018. márc. 13. 12:34
 19/22 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként én gyárban, betanított munkával keresek bruttó 200 000ft felett és nem érzem "elképesztően magas"- nak azt a 382 600ft- ot, figyelembe véve a vele járó felelősséget. És azért alighanem még mindig könnyebb egy gyári melóst pótolni, mint egy orvost. Ráadásul, mire egyvorvos befejezi a tanulmányait, eleve van legalább 10 év "lemaradása" a melóssal szemben.
2018. márc. 13. 12:41
 20/22 anonim ***** válasza:
87%

382.000 Ft egyáltalán nem számít magas bérnek, főleg nem orvosnál.

Én közel 600 bruttót keresek, és ezt sem mondanám magasnak, viszont ez már egy olyan fizetés, amiből már jobban meg lehet élni, nagyjából mint külföldön (nem tapasztalat). Ez a fizetés kellene, hogy legyen az általános.

Külföldön ugyanezzel a munkával kb 1-3 millió között keresnék forintban nézve, viszont több is menne el, pl lakhatásra, így nem tervezek kiköltözni.

Gyerek mellett viszont nagyon gyorsan megy a pénz, ezért kell is ennyi, kevesebből nem tudom, hogy hogy oldanánk meg. Ja, nyaralni nem nagyon tudunk már elmenni ebből a pénzből, hiába spórolunk.

2018. márc. 14. 21:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!