Az ellenzék nagy része miért nem próbál jó kapcsolatokat kiépíteni a határon túli magyarokkal?
Amennyiben nem vagy fideszes, elnézést ezért a kijelentésemért. Ők szoktak állandóan ezzel az uszítás dumával jönni, miközben a pártjuk pedig csak ehhez ért a lopáson kívül.
Én semmi olyat nem mondtam hogy az MSZP-vel egyetértek. Én Túrórudi belinkelt plakátjára reagáltam, amin tényleg semmi uszító nincs. Amit linkeltél, arra már mondhatjuk hogy uszító, de vannak rajta olyan dolgok amik megvalósultak (pl. ukránok kapnak nyugdíjat Magyarországon). Én nem venném el a határon túli magyarok jogait, viszont szerintem túl nagy súlyuk van (illetve lesz, ha a következő években még többen felveszik az állampolgárságot, mert a jelenlegi kormány már kb. mindenkinek megadja, csak szavazzanak rá), úgyhogy kicsit átalakítanám a rendszert. Egy 107. körzet lenne az összes olyan magyar állampolgár, akinek nincs itthoni lakcíme. Ebben a "körzetben" is minden párt állíthatna jelöltet, és ezekre a jelöltekre szavazhatnának, listára nem. Így egy képviselőről döntenének (plusz töredékszavazatok), aki (elvileg) az ő érdekeiket képviseli. Nem tudom ez mennyire életképes javaslat, biztos ennek is vannak hibái, viszont én nem vagyok elégedett a jelenlegi rendszerrel ilyen szempontból, de azzal is tisztában vagyok hogy nem lenne elegáns elvenni a már megszerzett jogot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!