Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Az ellenzék nagy része miért...

Az ellenzék nagy része miért nem próbál jó kapcsolatokat kiépíteni a határon túli magyarokkal?

Figyelt kérdés
Általános tapasztalat, hogy szidják őket, és a szavazóikat is uszítják ellenük. A Jobbik talán az egyetlen, aki próbál velük párbeszédre törekedni.

2018. márc. 9. 17:29
1 2 3 4
 21/35 A kérdező kommentje:
És ami külön megtetszett, elkezdtél fideszesezni. Anélkül, hogy utaltam volna bármire, ami ezt támasztaná alá. Hogy is van ez? Nem ért veled egyet a beszélgetőpartner egy bizonyos témában, és fideszes lesz? :-)
2018. márc. 9. 19:57
 22/35 anonim ***** válasza:
61%
Csak nekem van olyan érzésem, hogy a kérdező éppen mossa fel a padlót az egybites maszopos szavazóval? :-)))
2018. márc. 9. 20:03
 23/35 anonim ***** válasza:
7%

Amennyiben nem vagy fideszes, elnézést ezért a kijelentésemért. Ők szoktak állandóan ezzel az uszítás dumával jönni, miközben a pártjuk pedig csak ehhez ért a lopáson kívül.

Én semmi olyat nem mondtam hogy az MSZP-vel egyetértek. Én Túrórudi belinkelt plakátjára reagáltam, amin tényleg semmi uszító nincs. Amit linkeltél, arra már mondhatjuk hogy uszító, de vannak rajta olyan dolgok amik megvalósultak (pl. ukránok kapnak nyugdíjat Magyarországon). Én nem venném el a határon túli magyarok jogait, viszont szerintem túl nagy súlyuk van (illetve lesz, ha a következő években még többen felveszik az állampolgárságot, mert a jelenlegi kormány már kb. mindenkinek megadja, csak szavazzanak rá), úgyhogy kicsit átalakítanám a rendszert. Egy 107. körzet lenne az összes olyan magyar állampolgár, akinek nincs itthoni lakcíme. Ebben a "körzetben" is minden párt állíthatna jelöltet, és ezekre a jelöltekre szavazhatnának, listára nem. Így egy képviselőről döntenének (plusz töredékszavazatok), aki (elvileg) az ő érdekeiket képviseli. Nem tudom ez mennyire életképes javaslat, biztos ennek is vannak hibái, viszont én nem vagyok elégedett a jelenlegi rendszerrel ilyen szempontból, de azzal is tisztában vagyok hogy nem lenne elegáns elvenni a már megszerzett jogot.

2018. márc. 9. 20:09
 24/35 anonim ***** válasza:
6%
#22: Csak neked, mert nem vagyok "maszopos" szavazó.:)
2018. márc. 9. 20:09
 25/35 A kérdező kommentje:
Nem mosok fel senkivel semmit. Ha a kérdéshez tudsz hozzátenni, azt szívesen fogadom, de ne minősítgess senkit, aki veszi a fáradtságot, és próbál érvelni, még ha nem is úgy lát dolgokat, ahogy én.
2018. márc. 9. 20:18
 26/35 A kérdező kommentje:
Visszatérve a kérdéshez, én abban látnám a megoldást, ha minden párt megpróbálna arra törekedni, hogy azokkal a magyarokkal, akik jelenleg nem Magyarországon élnek, minél jobb kapcsolatot alakítson ki. Abszurdum, hogy a magyarságnak egy teljes rétegét utáljuk, mert feltételezzük róluk, hogy fidesz szavazók.
2018. márc. 9. 20:32
 27/35 anonim ***** válasza:
61%
Biztos vagyok benne, hogy a határon túli magyarságra nem igaz az, hogy egyértelműen jobboldali, konzervatív emberekből áll. Bármelyik oldal meg tudná szólítani, meg tudná győzni őket, ha akarná. A baloldal valamiért nem akarja. Ugyanez a baloldal valamiért sokkal elfogadóbb, sőt, befogadóbb egy számunkra teljesen idegen kultúra képviselőivel. Joguk van ehhez, csak fogadják el ennek a következményeit.
2018. márc. 9. 20:33
 28/35 A kérdező kommentje:
De amint észrevettem, közelebb kerültek az álláspontjaink... :-)
2018. márc. 9. 20:42
 29/35 A kérdező kommentje:
Persze, hogy nem, Túrórudi, ezért is érthetetlen számomra, hogy miért ez a hozzáállás bizonyos pártok részéről.
2018. márc. 9. 20:45
 30/35 anonim ***** válasza:
53%
A kanadai, amerikai, osztrák, német, ír magyar is hatálontúli magyar, de a gazdád nem szeretné, ha ezek szavaznának...
2018. márc. 9. 23:04
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!