A választáson igazából azt 'döntjük' el, hogy akarunk-e bevándorlókat vagy sem?
Nem tudok túl sokat a politikáról, most lettem 18éves, így már én is szavazhatok. Azt vettem észre, hogy az egész szavazást e köré építik, de olyan mintha Orbán üldözési mániában szenvedne.. Vagyis a legtöbb politikus.. Szinte mind.. Vagy mind?
Mindenbe belemagyrázzák a Soros tevet, de ez valojában a 'kampány' része, és nem is olyan durva a helyzet mint mondják, nem? Azt akarják elérni, hogy féljünk és Orbán Viktornak maradjon meg a poziciója, igaz?
Van olyan párt, a fideszen kívül, aki nem akarja beengedni ôket?
Én úgy gondolom, hogy jobb lenne leváltani a fideszt, mert a Soros terven kívül a másik nagy téma a korrupció, amihez kétség kívül köze van Orbánnak meg a fidesznek.. (tudom, a legtöbb politikus korrupt, de akkor is..)
Hallottam azt is, hogy szükség van a kormányváltásra, jelenleg én is ezt támogatom, de hülyeség lenne valami ellen szavazni, mint valamire, nem?
Egyébként miért van szükség arra, hogy lebontsák a kerítést, ha beengedik a migránsokat? Gondolom nem volt olcsó, és biztos hogy a lebontása sem lenne az, de mi szükség lenne rá? Ha lenne egy vagy több kapu amin bejöhetnek az bôven elég lenne nekik, ha már be akarnak jönni keressék meg, így legalább számon lehetne tartani, hogy mennyien jönnek be.
Tényleg olyan nagy fenyegetést jelentenek a menekültek mint állítják?
Kérlek meséljetek errôl, nektek mi a véleményetek?
Ha beengednék a migránsokat, tennétek valamit? (Tüntetés, vagy a bevándorlókkal szemben valamit(engem nagyon idegesítene, és irritálna ha itt lennének))
Nem szeretném, ha bejönnének, én is lány vagyok, nem akarok félni ha kimegyek az utcára.. és azt sem akarom, hogy magyarországon a magyarok lennének kisebbségben.. meg persze azt sem hogy megváltoztassák a magyar vallást..
Ôszintén, ha beengednék ôket, a magyarok beleegyezése nélkül, és kényszerbôl együtt kellene élni azokkal, még én is fegyvert fognék..
Magyarként úgy érzem, hogy nem hagyhatom hogy irányítsanak.. meg amúgy is.. eleget kaptak már a földünkbôl...
Lehet ezt törölni fogják az oldalról, de muszáj vol leírnom.. annyira idegesítô még csak rágondolni is..
"három nap se kellett h ott legyen az eu-s zászló, ami tudjuk mit szimbolizál..."
Azt, hogy Magyarország EU-tag?
Istenem miket nem láttok bele már egy zászlóba. Jellemző fideszes paranoia, én már csak ilyenek miatt SE szavazok a Fideszre, mert már az is bűn a szemetekben, ha valaki kezébe veszi egy olyan nemzetközi szervezetnek a zászlaját, aminek mi tagjai vagyunk és önként léptünk be.
De hát az a sátánlipsik zászlaja te áruló!!!
Kérdező.
A politika első szabálya: szvazatmaximalizálás
Az adott időpontban elérhető legtőbb szavazat megszerzése.
Ez a céljuk a politikusoknak.
Tehát mit fog mondani egy politikus?
Azt amit az adott időpontban a legtöbb számára releváns választó hallani akar.
Tehát miért beszélnek Orbánék folyamatosan a migránsokról?
Azért mert ezt sokkal több szavazójuknak tetszik mintha arról beszélnénk, hogy már csak Bulgária korruptabb nálunk az EU ban.
Egyébként a 2015-ös egészségügyről szóló kormányjelentés szerint évi 32 ezer ember hal meg a rosszul finanszírozott és szervezett egészségügyi rendszer miatt.
32 ezer ember.
Évente.
Döntsd el, hogy neked mi a Fontosabb:
Hogy próbáljuk elérni, hogy kevesebben haljanak meg..... Vagy hogy ne jöjjön ide 1294 migráns akinek el kell bírálni a menekültkérelmét és adott esetben azonnal kivághatunk.
Prioritások.
Engem sokkal jobban érdekel, hogy pusztul a népem és nem nő az életszínvonal, valamint rendre sereghajtók vagyunk a V4 ek közül gazdasági fejlődés, oktatás és korrupció terén.
Neked mik a prioritásaid?
A választás arról szól, hogy akarjuk-e hogy még további 4 évig folytatódjon ez a fajta biztos és folyamatos hanyatlás vagy kipróbáljunk valami mást ami vagy bejön vagy nem.
Ja még valami.
Biztos többen azt fogják mondani, hogy ez,, ballipsi Soroy propaganda,,.
Nem. Nem az.
Én is most fogok először szavazni ahogy te, és most végeztem az egyetemen egy gazdasági szakon.
Egyet mondhatok:
Az ország helyzete SOKKAL rosszabb mint azt az ellenzéki sajtó lefesti. Jelenleg a jövőnket éljük fel. Ez még maximum 4-8 évig folytatódhat amíg az EU tól jönnek a támogatások (amit ellopnak és baromságokra költenek) de azután ez az ország úgy fog összedőlni mont a kártyavár.
A következő gazdasági válság ami lesz... Márpedig lesz következő az sokkal de sokkal rosszabb lesz mint ami 2008-2009 ben volt itt.
Ez elég elszomorító.. igazából szerintem csak a 'kétségbeesés' és a bizonytalanság beszélt belôlem. Lehet el sem megyek szavazni, mert valószínûleg úgysem lesz jobb a helyzet, mint ahogy mondtad is biztos lesz gazdasági válság, és nem akarok büntudattal a szívemben élni, a rossz szavazat miatt.. Szeretem Magyarországot, de teljesen megértem azokat, akik elmennek, én is gondoltam rá nem egyszer.
Végülis mi lenne a legjobb döntés? Kivel járnánk a legjobban?
És valaki tud pontos számot, hogy évente mennyi bevándorlót kellene befogadni? Én úgy tudom hogy 1millió, nem tudom hol hallottam vagy olvastam, lehet hogy ez egy nagyon nagy hülyeség.
Nem értem, miért nem lehet egy politikus becsületes.. :( valaha ôk is olyan átlagemberek voltak, mint mi, hasonló gondolatokkal. Most mégis teljesen máshogy cselekednek.. Ha az ország gazdaságát javítanák, azza is jól járnának.. nem csak a lopással
Azért kérdező nem csak muszlimok jönnek ám, ez is megint egy olyan, amit a Fidesz sulykol, épp most megy az allahu akbaros reklámjuk, a migránsok fele keresztény, főleg a fekete migránsok.
Meg rengeteg olyan muszlim ország van, ami igenis szekuláris, vagy nem tartják szigorúan a vallási törvényeket. Én is dolgoztam már együtt nem egy arabbal, aki semmiben nem különbözött a nőkhöz való hozzáállásban tőlünk.
Nem árt óvatosnak lenni, de amit most a Fidesz művel az sajnos szimpla xenofób uszítás.
#5 "megnyugodhatsz még ha az MSZP is nyerne akkor se maradnának itt a bevándorlók. "
Meg kellene érteni, hogy az EU nem verné az asztalt és nem fenyegetne kizárással, meg pénzbüntetéssel, ha a tervek szerint a migránsok oda mennének ahova akarnak.
Ha keresdzülverekszik a kvótarendszert, akkor megoldják azt is, hogy a migráns ott maradjon, ahol hivatalosan fel tudja venni a segélyt.
Hiába megy Németországba, ha biometrikusan Magyarországra van regisztrálva, ott nem kap egy árva kanyit se. Maximum a vonatjegyet vissza.
Szóval el lehet engedni ezt az érvet, hogy ide úgyse jönnének.
Brüsszel el tudja érni, hogy ide jöjjenek
Ha hagyjuk, és beszavazzuk az egyik Soros fiókát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!