Nagy az örömünnep a Hódmezővásárhelyi választási eredmények ismertetése után. Tényleg van rá ok?
Szerintem ezzel csapjuk be legjobban magunkat, ha ezt úgy tekintjük, hogy legyőztük őket. Van egy abszolút fideszes többségű közgyűlés, és egy független polgármester...
Kérdezem ez alapján, hogy ki fogja a várost irányítani? Ugye...?
Akik ezt az eredményt inkább üzenet értékűnek, és követendő módszernek tekintik, szerintem ők állnak közelebb a valósághoz. Semmi más nem történt, mint a hétfejű sárkánynak sikerült egy fejét levágni! Maradt még hat feje, amivel megmarhat, ha nem vigyázunk.
"62%-os, és a hasonló sötét-agresszív megnyilvánulások színvonala nem hozza az alap elvárásokat. Lehetőleg értelmes emberek írjanak!"
Úgy gondolom, normáélisan válaszoltam. Az, hogy neked nem tetszik, benne van a pakliban...vagy akkor ne tegyél ki kérdést a témában.
Válassz: kérdezni akarsz és megtudni mások véleményét, vagy veszekedni?
Az eredménynek jelzés értéke van.
Összetud-e fogni az ellenzék? Tud-e közös jelölteket indítani.
A jobboldali szavazók hajlandóak-e egy esélyesebb baloldali jelöltre átszavazni és fordítva.
Hajlandók-e a szavazásra jogosulta nagy számban elmenni vàlasztani.
Az ellenzéki választók megértik-e mi a jelentősége a: legesélyesebb ellenzéki jelöltre szavazni egyéniben és a szimpatikus ellenzéki pártra szavazni listán.
Az az igazság, hogy tegnap egy ellenzéki harcolt egy fideszessel.
De a választásokon a Fidesz fog szemben állni 6 ellenzékivel és az ellenzéki szavazatok szét lesznek aprózva.
14-es válaszát kiegészíteném azzal, hogy Hódmezővásárhely eddig mindig jobboldali volt, a Fidesz vezetősége nagyon sokat tett most is a sikerért (Lázár személyesen kampányolt, ment a fenyegetőzés, mocskolódás), mégis buktak, nem kicsit. Vagyis igen, komoly üzenete van. Normális ellenzéki összefogással lenne a Fidesznek mitől félnie.
Hogy a város ezután hogyan fog működni, az már egy egészen más kérdés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!