Magyarországnak milyen lehetőségei lennének a gazdasági felzárkózásra?
Figyelt kérdés
Szerintem Magyarországnak befellegzett. Mivel nincsenek itt se energiahordozók, se ásványkincsek, az egyetlen lehetőségünk az lehet, ha követjük Japán példáját. De ez se mentő lehetőség, mivel sose fogunk olyan termékeket előállítani, amit megvesznek nyugaton. Már így is a külföldi multik tartják életben a magyar gazdaságot. Nem is tudok olyan nagy magyar tulajdonú céget, ami exportra termelne. Ráadásul mindenkinek be kéne vállalnia legalább 3 gyereket, hogy legyen aki fizeti a nyugdíjat. Néhány évtized és vége az országnak. Ezen egy kormány se tudna segíteni. Akkor se születne elég gyerek, ha nőnének a bérek, de ez a "fejlett világ csodája". Egész Európát előbb-utóbb el fogja tüntetni egy polgárháború. Hogy ez európai-európai ellen vagy európai-muzulmán ellen fog zajlani azt nem tudom, de nincs sok esély ennek elkerülésére.2018. febr. 17. 14:02
1/10 anonim válasza:
Vannak magyar cégek: OTP, Richter, MOL például. Kihez kellene felzárkóznia Magyarországnak? Európai államként erős mezőnyben vagyunk, természetes, hogy a világ leggazdagabb országait nehéz befogni. Az általad említett Japán is jó ideje stagnál, pedig ők aztán dolgoznak, mint a gép.
3/10 anonim válasza:
"3 gyereket, hogy legyen aki fizeti a nyugdíjat"
Kit érdekelnek a nyugdíjasok? Miattuk jutott ide minden. Saját maguknak főzték, egyék is meg.
4/10 anonim válasza:
Volt remény a válság után, mikor átvette az orbán kormány a vezetést attól kezdve 2022-ig simán megmenthették volna az országot. De ők a totális szétlopásunkat választották, szétverték a manyupot és inkább az alkotmányos jogaink közül törölték a nyugdíjhoz és eü ellátáshoz való jogot. Így én is azt gondolom az kis esélyünk is elszállt.
5/10 anonim válasza:
Erről megkérdezted már a magyarokat is, hogy ők egyáltalán fel akarnak-e zárkózni?
Csak mert nem olyan biztos az.
6/10 anonim válasza:
Növelni kell a hozzáadott értéket célzott állami támogatási programokon keresztül. Ilyenek jelenleg is vannak amúgy csak azoknak politikai és lopási céljai vannak, és sokszor ellentétesek a gazdaság hosszútávú érdekeivel.
7/10 anonim válasza:
Lennének lehetőségei, de ehhez ki kéne penderíteni a komcsikat(narancsosakat, és a vörösöket is) mindenhonnan, végre meglépni az igazi rendszerváltást. Ráállni a korrupció szigorú büntetésére (magán, és családi vagyonnal felel a mutyizó az okozott kárért), független korrupcióellenes intézménnyel. Ha megszűnt a lopás, akkor lehet rendbehozni az adórendszert, elvenni az "ingyenpénz" juttatásokat, támogatni az innovációt, és a hatékony mezőgazdit.
8/10 anonim válasza:
El kellene venni Mészáros Lőrinc vagyonát és amit elszórnak plakátokra befektetni értelmes célokba. Bár szerintem nem lenne elég.
9/10 kasz gyu válasza:
Jelenleg szerintem nem felzárkózunk, hanem bezárkózunk. Csupán az igekötőn kellene változtatni, mondjuk áprilisban!
10/10 Dudok Andrásné válasza:
Dolgozni kellene nem a segélyre várni egészséges fiataloknak!Magyarországon sajnos egyeseknek minden ingyen van,aki meg dolgozik szakadhat meg nyugdijasként is!Állami vállalatoktol 40-50 év munkaviszony után is csak 60-70 ft a nyugdijunk, hisz annyira alacsonyak voltak bérek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!