Az iskolának joga van eldönteni, hogy a diákok milyen ruhát viselhetnek vagy, hogy milyen eszmét vallhatnak?
17 éves gimnazista fiú vagyok.
Szerintem ez politika, úgy, hogy ideírom a kérdést.
Skinhead vagyok, így ennek megfelelően öltözködöm, tehát ez elég szembetűnő.
Viselek bakancsot, bomber dzsekit, kopasz vagyok, terepmintás nadrágot viselek és vannak különböző felvarróim:árpádsávos, kelta keresztes, Wehrmacht keresztes.
A nézetemet hangoztatom, előfordul egy két zsidózás meg karlendítés is.
Felmerül azonban a kérdés, hogy az iskolának mi köze ehhez?
A tanárok ugyanis állandóan zaklatnak és volt már, hogy levittek az igazgatóhoz.
Van ehhez joguk? Van közük hozzá, hogy én milyen ruhákba járok és milyen eszmét vallok?
Szerintem te egy ostoba kölyök vagy aki azt sem tudja mi mit jelent, nézeteid pedig nincsenek max valami divathóbortod mert anyádék tolják alád a pénzt ahelyett, hogy neveltek volna.
Ha előttem lengetnéd a karodat úgy vernélek szájba, hogy leesne a fejed.
35N
Nevelni?
Az számodra nevelés, hogy politikailag befolyásolják a diákokat?
2-es.
Felpofoznál? Ó,mekkora liberális valaki
nehéz kérdés, de azért - talán joggal - elvárt a szoldít öltözet és viselkedés.
iskola után azt viselsz amit akarsz és azt a testrészedet lengeted / lóbálod amelyiket gondolod....
:D
Na azt ne mondjátok már, hogy a gyereket elvehetik a szüleitől, ha az iskolában terepmintás nadrágot meg bakancsot hord.
A 2-es hozzáállásához meg csak gratulálni tudok. Azt se tudod ki a kérdező, nem ismered, nem tudsz róla semmit, és egyből személyeskedsz is. Ráadásul nem csak őt, hanem a szüleit is minősíted.
Egyébként az iskolának szerintem semmi köze hozzá, hogy ki milyen nézeteket vall, milyen vallású stb. De mivel ebben a remek oktatási rendszerben a saját jogainkról sem kapunk tájékoztatást, így pontosan nem tudom én sem megmondani, de lehet idetalál valaki szakértő is, aki tud segíteni :D
17/f
"Az számodra nevelés, hogy politikailag befolyásolják a diákokat? "
Huh ez vezesd már le, hiszen ezen kijelentésed alapján azért vagy skinhead, mert az iskola eddig így befolyásolt.
Iskola házirendjét átolvastad már?
Önmagában ahhoz, hogy milyen eszmét vallasz, nincs közük.
Az iskolai viselkedéshez és öltözködéshez ellenben van.
Az iskola rendelkezhet a tanulók öltözékéről, egyenruha viseléséről, vagy bizonyos viseletek tilalmáról.
Az öltözetet az iskola házirendje nagyjából meghatározhatja.
Ahhoz semmi közük, hogy milyen nézeteket vallasz, viszont nyilvánosan nem hangoztathatsz akármit. Ezt gondolom tudod te is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!