Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Melyik lendítene jobban a...

Melyik lendítene jobban a munkanélküliség csökkentésében?

Figyelt kérdés
Az "Út a munkába" program vagy a kkv vállalkozások támogatása?
2010. jún. 7. 18:31
 1/9 anonim ***** válasza:
Szerintem a 4 es metró felépitéséhez küldenénk embert...
2010. jún. 7. 18:47
 2/9 anonim ***** válasza:

A kkv támogatása hosszútávon, az "Út a munkába" program rövid távon lendítene többet a munkanélküliség csökkentésében.

Én úgy vélem, hogy nem ártana, ha az ország vezetése végre hosszútávú céloknak alárendelten tevékenykedne, ezért a kkv-ék támogatását üdvözölendőbb útnak tartom. De csak akkor, ha nincs urambátyám színezete, nem protekcionista és eléggé transzparens.

A Széchenyi-terv közpénzek haverok közti szétosztogatásáról szólt, és a legnagyobb magyar nevéhez méltatlan volt.

Hiteleket osszanak ki, ne adomáyokat, és annak, aki a legnagyobb kamatot fiszeti értük. Csak így lehet igazságos és transzparens a rendszer. Máskülönben Orbán haverjaihoz vándorol minden.

2010. jún. 7. 19:02
 3/9 anonim ***** válasza:
0%

sztem lekéne tartóztatni a tartósan munkanélkülieket...ugye akinek nincs munkája az lopni jár..mint a régi szép időkben...

a börtönöket munkatáborrá alakítani...

2010. jún. 7. 19:09
 4/9 A kérdező kommentje:

Az nem volna fair a fél vagy háromnegyed életüket ledolgozott, a válság miatt elbocsátott emberekkel szemben.

Véleményem szerint a vállalkozások támogatása sokkal célszerűbb lenne. Egy jól haladó vállalkozás, tevékenységtől függően akár 4-5 embert is tud foglalkoztatni. Ne feledjük, az előző Orbán-kormány idején szinte a vállalkozások élénkítették a gazdaságot. Aztán a Medgyessi-Gyurcsány rablóbanda kitalálta a minimálbér duplája után való adózást, irtózatos adó és tb terheket tett a vállalkozókra. Abban az időben napi szinten több mint ezren adták vissza a vállalkozói-igazolványukat, plusz ezzel az alkalmazottaknak voltak kénytelenek felmondani. Belekényszerítették abba az embereket, hogy elhelyezkedjenek multiknál, futószalagjellegű munkahelyekre éhbérért.

2010. jún. 7. 19:33
 5/9 anonim ***** válasza:

nana...én nemarra gondoltam aki dolgozott fél életében

van olyan ismerősöm akit lassan egy éve nemvesznek fel sehova de próbálkozik és az önkormányzathoz fordult már hogy adjanak munkát és egy idő elteltével adnak majd ha minden igaz...de legalább próbálkozik

ottvannak felebarátaink akik életüklben nem dolgoztak de a legújabb mercikkel járnak, nah őket kéne szépen munkatáborba küldeni...persze magyarban is van ilyen aztis be közéjük...

2010. jún. 7. 19:43
 6/9 A kérdező kommentje:
Megszűnt az a nézet, hogy ha megláttam egy zsigulit az úton, akkor tuti kormos a utazóközönség. Ma már olyan kocsikkal mászkálnak, ami még egy becsületesen dolgozó ínyére is válna.
2010. jún. 7. 20:02
 7/9 anonim ***** válasza:

"Aztán a Medgyessi-Gyurcsány rablóbanda kitalálta a minimálbér duplája után való adózást, irtózatos adó és tb terheket tett a vállalkozókra.

azért a tényekkel nem ártana ám tisztában lenni. ez így egyszerűen hazugság.

a dolog úgy nézett ki, hogy választási lehetőséget adtak: vagy befizeted a duplát és akkor békén hagyunk, vagy azt mondod, hogy te tényleg minimálbért fizetsz, de akkor számíts rá, hogy ezt ellenőrizni is fogják.

tudod akkoriban egy amúgy vérfideszes ismerősöm nagy pofával mesélte, hogy duplájára emelkedett a fizetése papíron, mert ma már úgyis be kell fizetni a duplát, akkor kereshet is annyit. majd kicsit késöbb nekiállt arról beszélni, hogy ő ezeknek a sz. komcsiknak nem fizeti be az adót. amikor erre én megkérdeztem, hogy miért a fidesznek annó befizette-e, mert ha nem, akkor miért is gyárt ideológiát az adócsalásához, akkor persze vérig volt sértve...

tudod az a nagy harci helyzet, hogy az átlag magyar ember b@szik adót fizetni, csak várja az "ingyenes" ellátást... ezért aztán az a kevés, aki legalábbis megpróbál rendesen fizetni, az persze megszakad...

2010. jún. 7. 22:10
 8/9 A kérdező kommentje:

"a dolog úgy nézett ki, hogy választási lehetőséget adtak: vagy befizeted a duplát és akkor békén hagyunk, vagy azt mondod, hogy te tényleg minimálbért fizetsz, de akkor számíts rá, hogy ezt ellenőrizni is fogják."

Olvasd már el mit írtál. Ha ez így van, tarkólövéssel ki kell nyírni a Megyó-gyurcsány kompániát.

Ez nem választási lehetőség, hanem zsarolás.

2010. jún. 8. 05:20
 9/9 anonim ***** válasza:

Az neked hol zsarolás kedves kérdező, ha az állambácsi figyelmeztet, hogy ellenőrzi az állampolgárok törvénykövető magatartását? Még jó, hogy ezt teszi! Sőt, a szavakat kövessék tettek is! Az államnak a legfontosabb feladata éppen az, hogy a törvényeket betartassa, és erről biztosítsa is a polgárokat.

Nem az állam zsarol a fenti esetben, hanem a vállakozó fosik, mert vaj van a fején. Míg mások keményen adóznak, ő a fél jövedelmét nem vallja be. Zsarolás?! Ha a cigány gyereknek azt modod, hogy feljelented, mert lop a kertedből, az is zsarolás neked, vagy mi? Gondolkozz koma!

2010. jún. 8. 05:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!