Áprilisban akár 2/3-al is nyerheti a választásokat a Jobbik?
Ez a közvéleménykutatás szerint igen: [link]
Illetve Facebookos követésekben is a Jobbikot jóval többen követik mint a Fideszt. Az interneten senki nem Fideszes. Akkor mégis ki szavazza meg őket évről évre?
#8 "sajnos nem egy felnőttel találkoztam már, aki annyira életképtelen volt..."
Megnyugtatlak, én is...
De a felnőttek túlnyomó többségének van élettapasztalata, ami a fiataloknak nincs.
Ami a fiataloknak van az a felborult hormonháztartás, és emiatt a a vágyaik meg az önismeretük, vagy annak hiánya határozza meg cselekedetük nagyrészét.
Nyilván vannak kivételek, érett és megfontolt fiatalok, de nem ez az átlag.
A helyzet az, hogy főleg a fiatalok többsége internet függő, tehát a világról alkotott információik túlnyomó része nem tapasztalat, hanem már előre megrágott, megemésztett hírek, filmek formájában ér el hozzájuk, ráadásul a Google meg a Facebook által profilra szabva, szűrve...
A felnőttek nagyrésze azért dolgozik, pénzt keres, kapcsolata van a hatóságokkal, a problémái túlnyomó részét maga intézi, és nem a papa vagy a mama...
Szóval lehetne kicsit kissebb mellényt is hordani.
Okos dolog egy olyan számmal utalni valakire, ami folyamatosan változik, most, hogy mindenki lepontoz, lehet, hogy holnapra már csak 70%-os lesz a hasznossága :D Így értelmét veszti az egész, egyszerűen eltűnik a megszólítottad. Innen is látok, ki az értelmesebb.
Egyébként abban igazatok van, hogy nem itt kapartam össze, nem igazán szoktam ide hozzászólogatni.
Esetleg valami érv, hogy miben és miért nincs igazam? Nem akarok messzire menni, lehet már meghaladja a képességeiteket, de talán még példát is írni rá? Nyitott vagyok a vitákra, de attól senki nem lesz előrébb, hogy "te mivel szerezted a 82%-od?" :)
És az ilyen embereknek ugyan úgy van szavazati joga. Se érvetek, se véleményetek, csak leszólni tudjátok a másikat, ha valamiben eltér a véleménye.
Mint pl. a #12-es :D Lehet így is csinálni.
Egyébként jogos, tapasztaltabbak. De pl. a fiatalok képesek elvonatkoztatni attól, hogy egy párt milyen volt 10 évvel ezelőtt. Sokan nem hisznek egy pártnak, vagy egy embernek, bárkinek, mert hát x éve még mást mondott, még máshogy gondolja. És nem tudnak ettől elszakadni.
De mindenki változik, tapasztalatot szerez, és később már máshogy látja a dolgokat. Úgy gondolja van jobb, egyszerűbb megoldás, vagy csak mostanra tisztábban lát rá azokra, amikben eddig csak találgatott. Vagy egyszerűen az adott dolog változik meg az idő alatt, és ezért változik meg a róla alkotott vélemény is.
A fiatalok többsége a jelent nézi, a jelenben él, és nem a múltban. Eltekintenek attól, hogy egy régi párt régi tagja egyszer mit mondtak és mit csináltak, helyette arra figyelnek, hogy jelenleg mi zajlik.
Én sem azt mondom, hogy adjunk választási jogot 15 éves kortól, mert mindenki képes dönteni az ország sorsáról, de ne ítéljünk már el embereket azért, mert ők éppen fiatalabbak nálunk. Ugyan úgy lehet véleménye a fiatalabb korosztálynak is, és ugyan úgy képesek lehetnek fontos, átgondolt döntéseket meghozni.
#14 "De mindenki változik, tapasztalatot szerez, és később már máshogy látja a dolgokat."
Látod, ehhez kell az élettapasztalat:
Megkülönböztetni a tanulást, tapasztalatszerzést a köpönyegforgatástól.
Ezért van az, hogy ha öreganyám rámondja egy politikusra, hogy "vót ez má minden, csak akasztott ember nem", akkor érdemes odafigyelni.
Ha a Jobbik vezetője szemenköpi azokat, akik hatalomra segíteték, bejuttatták a Parlamentbe, akkor azon érdemes elgondolkodni: MIT AKAR ez az ember?
Elveit, politikai elvárásait megvalósítani, vagy hatalmat, bármilyen ideológia felhazsnálásával, MINDEN ÁRON ?
Egy fiatalt könnyű elkápráztatni jó dumákkal, divatos Facebbok profillal, de ahhoz tapasztalat kell hogy tudjuk, hogy mi van a vonzó képek meg üzenetek mögött.
Jobbik 2/3?
Na ne röhögtess! Ez legalább annyira vicces, mint a belinkelt felmérésed, meg a Fészbuk követések...
Nézd meg most a Strawpoll-t
Pár óra alat a Fidesz egyenlített...
"Sajnos nem fognak nyerni, mert Orbán elcsalja a választást."
Hogyan?
1-2%-ot lehet trükközni...
De ekkora különbséget nem lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!