Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Milyen érv szól az egykulcsos...

Milyen érv szól az egykulcsos szja ellen azon kívül, hogy "nem mindegy, hogy egy 90 000-es keresetűtől veszik el azt a 16%-ot, vagy pedig egy 1 000 000-s keresetűtől"?

Figyelt kérdés
Már ha ez érv egyáltalán. De gondoltam, rákérdezek már, mert ezt tegnap kétszer is olvastam, de ezen kívül semmit sem, ami a többkulcsos szja-t támogatná (most nem annak a mértéke kérdés; lehetne 15 vagy 25% is). Komolyan kíváncsi vagyok az érvekre.
2010. jún. 7. 12:18
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Nem tudom, milyen egyetemen milyen szakra jársz, de így leírás alapján nem a legjobb. Csak pár reagálás:

1. Ha fizetnek, akkor azért fizetnek, mert nem volt elég pontjuk. Ezek alapján nincs joguk szerintem sem előnyökben részesülni. Ebben egyetértünk.

2. Ha teljesen családi válalkozás, akkor viszont azt vesz be apuka, akit csak akar. Sőt, szerintem pont jó, hogy a gyerek odamegy, beletanul a cég dolgaiba. Ezért CSALÁDI a vállalkozás. Az, hogy elrontja majd később, csak apuka rossz üzleti befektetése - de ez benne van a pakliban.

3. A fizetős egyetemek egyik nagyon jó példája az IBS. Emlékszem, korábban azok mentek oda, akiket máshova nem vettek fel, csak apu meg anyu kifizette a tandíjat. Jelenleg ott tartanak, hogy a legkeresettebb pénzügyi diplomák közé tartozik az IBS-s diploma. Unokatesóm úgy végezte el az IBS-t, hogy csak egyetlen félévért fizetett, máskor megkapta az ösztöndíjat - ha fizetnie kellett volna végig, nem tudta volna elvégezni.

2010. jún. 7. 14:11
 12/17 anonim ***** válasza:
49%
"Sajnos" nem ilyen jellegű az egyetem, csak hát 440 feletti ponthatárokkal elég nehéz állami támogatással bejutni. Az meg valóban érthető valahol, hogy a szülő a saját gyerekét alkalmazza. Csak ez akkor zavar, amikor tudom, hogy milyen képességekkel rendelkezik az adott jóember.
2010. jún. 7. 14:16
 13/17 anonim ***** válasza:
54%
Szerintem teljesen jogos ez a rendszer, miért kellene többet fizetni?? Azért kellene hátrányosan megkülönböztetni, mert én nem mentem rögtön dolgozni, hanem tanultam? (Akármit mondtok ez hátrányos megkülönböztetés). Az emberek többsége nem azért tanul tovább, hogy többet fizessen, hanem hogy jobban éljen. Azt hiszem ez teljesen érthető, értem én, hogy a többieknek ez rosszul esik, de nincs rá alapjuk...Mellesleg elég kevés ma az a 1 000 000 -s keresettel rendelkező ember.
2010. jún. 7. 16:49
 14/17 anonim ***** válasza:
0%

Hogyne lenne rá alapjuk.

Tudod mennyibe kerül az iskoláztatásod?Most nem arra gondolok,amit a szüleid fizetnek ki,mert az csupán töredék része.

Vagy úgy gondolod az ajándékba van?

2010. jún. 7. 16:53
 15/17 anonim ***** válasza:
54%

Létezik államilag finanszírozott és költségtérítéses képzés. Na most ha valaki finanszírozottra jár, akkor az legyen finanszírozott. Mert ha ez így lenne helyes, ahogyan te mondod, akkor egyszerűbb lenne mindenkivel felvetetni a diákhitelt és akkor fizesse ki abból a képzését, azt meg fizesse vissza.

Ha valaki államira jelentkezik, akkor azért jelentkezik oda, mert 1) Van esze 2) Nem tudná kifizetni a költségtérítéses képzést

Ha valamit az állam neked finanszíroz, akkor később ne hajtsa be rajtad.

2010. jún. 7. 16:56
 16/17 anonim ***** válasza:
0%

Ezzel az a bibi:

1:amit most fizetnek költségtérítésre,az a valódi költség töredéke.

2: a diákhitel kamata megintcsak egy állimalag támogatott dolog

igazából az oktatási rendszer a hibás,hogy ennyire nem vagytok tisztába a helyzettel.

2010. jún. 7. 17:33
 17/17 anonim ***** válasza:
54%

Valódi költség töredéke????

Tudod te mennyi a költségtérítés összege félévente???? 90 000 - 1 000 000 -ig. Ez neked töredék?????

A diákhitel pedig nem rossz dolog, kivéve a szoci féle diákhitel, a Fidesz alatt teljesen jól működött, remélem visszaállítják.

2010. jún. 7. 17:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!