Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Pártfüggetlenül Karácsony...

Pártfüggetlenül Karácsony Gergely vagy Szél Bernadett szimpatikusabb?

Figyelt kérdés
Nekem Karácsony higgadtabbnak, szerényebbnek tűnik.

2018. jan. 31. 22:34
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

"Te ugyanis azt mondod, hogy oszoljon fel az MSZP, a DK, a Liberális párt, de még esetleg a Párbeszéd is"

Senki nem mondta, hogy maguktól oszoljanak fel, az lett mondva, hogy a szavazóik legyen kedvesek tenni róla. Ha azt mondod, ennek sincs realitása, akkor én azt mondom, nem baj, majd lesz. 4 év múlva, 8 év múlva, 20 év múlva... Minnél tovább húzzuk, annál rosszabb, ezért lenne jobb minnél előbb elkezdeni.

"Másfelől képzeljük el, hogy megvilágosodik az MSZP, a DK, a Liberális párt, a PM, és feloszlanak. Az ő szavazóik kb annyit látnak a kínálatból, hogy választhatnak a pestis és a feketehimlő között."

Akkor tessenek egy kicsit jobban körülnézni, mert ha jól számolom, az LMP meg a Momentum még mindig ott van. De még ha az az 1,3 millió szavazójuk olyan kifinomult ízlésű, hogy a jó kis MSZMP-s utódpártok után már nem fűlik a foguk ilyen ebadta kis 21. századi pártokhoz, akkor még mindig ott van 3.2 millió eddig nem szavazó, akikkel egy ilyen új felállásnál lehet számolni.

"Szerinted ebből lenne kormányváltás?!"

Ha a nép akarja, akkor lesz. De ezt nem a pártok döntik el az összefogósdival.

"ha választani kell a 0% esélyes 50% -os fejlődést ígérő, illetve a 50% esélyes 80%-os kárenyhülés között"

Szeretem amikor esélyekkel jönnek. Édes egy bogaram, attól lesz valakinek esélye, hogy rászavaznak. Szavazz rá, és máris nagyobb lesz az esélye jövőre, és akkor még többet bevonz a hozzádhasonló opportyunistákból. És amikor már az utolsó is vette a lapot, lesz kormányváltás, méghozzá nem is akármilyen, hanem egy olyan kormányra váltás, ami még nem 100%-ig biztos, hogy korrupt, hazug, és inkompetens. Tudom, tudom, mindent most szeretnénk, de sajnos ez ígyse-úgyse fog menni, úgyhogy akkor már tehetnél azért, hogy legalább a jövőben sikerüljön.

Arra meg nem tudom, mi késztetett hogy ilyen 80%-os kárenyhülést vizionálj. Lemaradtál arról a részről, amikor azt ecseteltem, hogy a bukott kormányokról már pontosan tudjuk, hogy milyenek és ezért a világ legnagyobb hülyesége bármire hivatkozva mégegy esélyt adni nekik?

"Az igazság az, hogy nem is akarnak kormányt váltani, csak fikázni."

Tökéletesen leírtad az MSZP-t, Őfelsége Ellenzékét. A legjobb amire számíthatnak, hogy addig nyúzzák az összefogósdit, meg hogy ők még politikai tényezők, amíg az parlamenti helyeket hoz nekik. Az LMP-ről, Momentumról pedig ilyen nem tudhatsz, mert még nem voltak kormányon. Nem figyelsz oda, mit mondok.

"Ha már LMP biztos, hogy nem lesz, akkor az a kérdés, hogy melyik a jobb: a sokat lopó, szociálisan érzéketlen, egymásnak uszító Fidesz, vagy a szociálisan érzékenyebb, kevesebbet lopó baloldal egy-két becsületes párttal (Párbeszéd, LMP) kiegészülve - mint a mérleg nyelve."

Nem biztos, hogy nem lesz. Csak akkor, hogy ha megint úgy csinálsz, mintha ezt nem te, a választó döntenéd el, csak mint valami lóversenyen, azt nézed kire kell fogadni, hogy biztos a győztes csapatban legyél.

Ha meg téged sikerül azzal levenni a lábadról, hogy úgy lopnak, hogy közben nem uszítanak, akkor csak azt tudom, mondani mint eddig: politikában ilyen alacsonyra tartani a lécet nem egészséges.

2018. febr. 5. 13:06
 12/13 anonim ***** válasza:

Pontosan. A választók döntik el, hogy kikre szavaznak. És egyenlőre nagyon úgy néz ki, hogy bár te azt szeretnéd,hogy 50+%-ban szavazzanak az LMP-re, ennek a realitása sokkal kisebb, mint egy összefogósdiban. Innentől kezdve a többi felvetésedre kár is kitérnem.

Talán csak annyit még, hogy most a 2018-as választás van napirenden, nem a "2120-as". Hogy azokon mi lesz, az jelenleg sci-fi.

2018. febr. 6. 14:12
 13/13 anonim ***** válasza:

"És egyenlőre nagyon úgy néz ki, hogy bár te azt szeretnéd,hogy 50+%-ban szavazzanak az LMP-re, ennek a realitása sokkal kisebb, mint egy összefogósdiban."

Ezért kell növelni. Amit nem tudsz, ha az összefogósdira szavazol, sőt, rontol rajta. Az a jó az esélyek realitásában, hogy lehet rajta változtatni, nem úgy, mint azon a realitáson, hogy az MSZP/Gyurcsány kormányok megbízhatatlanok. Így a választás az az, hogy vagy egy 8% * 50% eséllyel kapunk jó kormányt - ami esély idővel még növelhető is -, vagy egy 15% * 0% eséllyel -ami esély nem növelhető. Ebből egyenesen következik, hogy utóbbiaknak bármennyire is nagy az választási-esély realitása, semmi esély nincs rá, hogy jó kormány lesz (mert már pontosan tudjuk, hogy milyen kormány), így nem éri meg választani semmilyen körülmények között.

2018. febr. 7. 21:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!