Miért tartanak sokan ennyire a Jobbiktól?
Már kb. a 10. ismerősöm mondja azt, hogy nem tudja mit gondoljon róluk, mert 5 percenként változik egy témához való hozzászólásuk, de ha még ettől el is tekintenének, nem hiszik el, hogy megváltoztak, mert emlékeznek még tőlük a régi rigmusokra. Szóval kerek-perec megmondták nekem, hogy emiatt nem is fognak rájuk szavazni.
A másik típus, akivel még "találkoztam" a Vona áruló szlogennel jön és azt mondja vagy nem megy el szavazni vagy bosszúból a Viktorékra.
Hogyan lehetne ezeket az embereket meggyőzni? mert nagyon nem úgy néz ki ezalapján, hogy bármiféle kormányváltás is lesz a jövőben.
Én nem a liberális csávó vagy, hanem a racionalista (elvek meg azoknak kellenek akik lusták a döntéseiket végiggondolni).
Egyébként kérdező: https://www.youtube.com/watch?v=TEWLY3mdk8E
Azért ha valaki 32 évesen erősen anti-liberális/anti-globalista, 40 éves korára pedig liberálissá/globalizmus pártivá válik, ott valami nem okés, nem eléggé konzisztens a személyiség. Bizonyos dolgokban nyilván változhat az ember, de Kim Dzsongunból sosem lesz Mahátma Gandhi, vagy ha igen, akkor sosem volt igazán Kim Dzsongun.
Én pedig sem Kim Dzsongunt, sem egy olyasvalakit, aki Kim Dzsongunból Gandhivá lett, nem szeretnék a hatalom közelében látni. (Most a nevekkel nyilván túlzok, de csak azért, hogy érzékelhető legyen, mit szeretnék mondani.)
ez az "akkor sosem volt" dolog egy tipikus pszichológia védekezés, kognitív disszonanciát okoz neked, hogy akkor olyan volt, most meg ilyen és inkább "elhazudod" a múltat, csak hogy ne kelljen elfogadnod, hogy az emberek változnak (hisz akkor rengeteg időt és energiát kéne arra fordítanod, hogy újra és újra felülvizsgáld a véleményedet róluk), ez pont ugyan olyan, mint amikor valakik szakítanak és utána meggyőzik maguk arról, hogy a másik sosem szerette őket, vagy hogy ők nem voltak szerelmesek, nem volt "igazi". Ez ostobaság, és ki kell ábrándítsalak, lehet Kim-ből Gandhi, ha valami olyan történik vele (az emberek mindig akkor változnak, amikor rákényszerülnek), méghozzá úgy, hogy ő adott időben mindkettőt komolyan gondolta. Nem tudom vallásos vagy e (én nem), de van egy régi történet amiben egy Saul nevű (szerintem hasonlóan középkorú) csávó is teljesen megváltozott, és neki ez nem is telt nyolc évébe.
Egyébként a 24-es vagyok, nem tudom a 25-ös miért szólítja meg magát, de úgy látszik ez utána eléggé összekavarta a dolgokat.
Rendes, becsületes ember nem tart a Jobbiktól!
A fideszesek persze nyüszítenek... nem ok nélkül.
"Vissza lehet nézni a párt megalakulásától kezdve Vona beszédeket és a parlamenti közvetítéseket. Az egészből kell levonni a tanulságot."
Ugyanezt meg lehet tenni Orbán esetében is! Ha már annyira kritikusak vagyunk!
"Ugyanezt meg lehet tenni Orbán esetében is! Ha már annyira kritikusak vagyunk!"
Jó, csak nem Orbán akar 10 % - ból kormányt váltani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!