Szerintetek rendben van hogy magyar pénzből renoválják az erdélyi "látványosságokat"?
Én ezzel úgy vagyok, hogyha a románok elhanyagolják, mert érthető módon elhanyagolják, mert pl. Nagyvárad központja a magyar történelem értékes örökségét képezi, és a románoknak úgy igazából semmi kapcsolatuk nincs ezekkel az építményekkel, akkor már a magyar állam tulajdonai kellene legyenek.
Vagy legalábbis 50%-ban legalább. Persze ez elmondható Kolozsvártól kezdve szinte minden nagyobb erdélyi város látványosságairól. Magyar történelmi helyekről van szó.
Igen.
Olaszországi templom újraépítéséhez is adtak támogatást.
Ez mennyivel kivetni valóbb? Erdélyben, Székelyföldön legalább magyarok élnek. Ezek a magyar történelem örökségei.
Nem tudom, jártál-e már ott. Én elég sokat. Nagyon sok településen még most is több, mint 90% a magyarok aránya.
De egyébként a magyarországi magyaroknak is van hasznuk onnan. Nagyon sok magyarországi építési cégek, banki befektető csoportot, szálloda láncot láttam arrafelé. Épületeket újítanak fel, szállodák üzemeltetését veszik át.
Szerintem ez irredentizmus!
Egyből le kellen bontani az összes ilyet! Még az hiányzik, hogy majd 23 millió román sáska módjára ellepje Magyarországot!
Nincs kifogásom ellene!
Ettől százszor értelmetlenebb dolgokra szórták már a pénzt, és semmi eredménye.
Igen.
A magyar az magyar, függetlenül attól, hogy gazember politikusok hol, mikor milyen határokat húzigálnak.
Lehet, hogy most nem aktuális, de a szívünkben SOHA nem adhatjuk fel az elcsatolt területeket.
És minnét több szállal kötjük őket vissza, annál könnyebb lesz, ha egyszer végre fordul a történelem kereke...
8#
Ezen az alapon Petőfi sem volt magyar, hiszen akkoriban rendi nemzet volt. Petőfi pedig nem élt nemesi szabadságban (de egyesek a Petrovics család nemességét vallják - csakhogy a Pesten élő Petőfi nem élt ezzel, nem volt kihirdetve, nevet változtatott stb.).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!