Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Szerintetek kire kellene...

Szerintetek kire kellene szavazni a valasztason?

Figyelt kérdés

(Elore is elnezest az ekezet nelkuli szovegre azoktol, akik allergiasak erre)

Tudom, ez egy nagyon megoszto kerdes, de erdekel masok velemenye. Meg csak 19 eves elso eves egyetemista vagyok, akit eddig nem igazan erdekelt a politika (igazabol most se annyira), csak azokat a dolgokat tudom, amiket tortenelem oran vettunk, vagy amit fel fullel a hiradobol hallottam. Nagyon sok hozzam hasonlo fiatal van, akik mar betoltottek a 18. eletevuket, de fogalmuk sincs kire szavazzanak. Akik olvassak ezt, es hajlandoak valaszolni, azokat megkernem, hogy indokoljak is, mert igazabol az lenne a lenyeg:)

2018. jan. 24. 21:57
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
52%

Először leírom hogy miért és utána utalni fogok arra is hogy kire.

A pénz csak megrontja az életünket. Országokat ugraszt össze és ölnek érte. A pénz körüli vita házasságokat tesz tönkre. A pénz gonosz dolog. Jobb lenne nélküle.

Drága Orbán miniszterelnökünk a barátjával Mészáros úrral és a vejével azon fáradozik önzetlenül hogy eltüntesse az életünkből annak megrontóját: a pénzt.

A pénz mindegy hogy közpénz vagy uniós támogatás: rossz dolog.

Most már nagyon jól haladnak és áldozatos munkájuknak köszönhetően egyre kevesebb van a nép kezében ebből az elátkozott és mindenkit csak megrontó pénzből.

Most már magadtól is kitalálhattad hogy kire kell szavaznod.

2018. jan. 24. 22:08
 2/17 anonim ***** válasza:
98%
Ja, szerintem is, az egyetemre bejutottál, de annyi fogalmad már nincs a körülötted levő világról, hogy legyen kialakult véleményed arról kire kellene szavazni. Na de sebaj, itt a gyakorikérdések. Szerinted ez mennyire életszerű? :-) Ha viszont játék lett volna, akkor bocs, hogy elrontottam...
2018. jan. 24. 22:21
 3/17 anonim ***** válasza:
86%

1) Először is várd meg, hogy kik indulnak. A szabályokértelmében össze kell gyűjteni megfelelő számú ajánlószelvényt ehhez, azt pedig csak pár héttel a választás előtt hitelesítik. Szóval hiába mondanám, hogy szavazz a 4K!-ra, ha legutóbb se bírták összeszedni a megfelelő számú ajánlószelvényt, pedig ők is voltak olyan hangosak, mint a Momentum most.

2) Viszonylag jó módszer a demokrácia erősítésére, ha olyanokra (és utódpártjaikra) nem szavazol, akik korábban már voltak hatalmon. A régiekről már tudjuk, hogy nem tökéletesek (sőt...), másoknak viszont még esélyük se volt bizonyítani.

3) E két feltétel után már lesz egy szűkebb listád. A végső lépés, hogy elolvasd a programjaikat, célkitűzéseiket, elveiket. Ha nincs nekik, akkor könnyű dönteni, de ha vannak, akkor felelős, felnőtt állampolgárként képesnek kell lenned mérlegelni és a szerinted legmegfelelőbb döntést hozni, legyen az a Jobbik, az LMP vagy valaki más.

2018. jan. 24. 22:22
 4/17 A kérdező kommentje:
A masodik valaszolonak: azt gondolod, hogy az itteni valaszok fognak a dontesben befolyasolni? Az hogy kikerem masok velemenyet KIVANCSISAGBOL, meg nem azt jelenti hogy feltetlenul hallgatok is rajuk.
2018. jan. 24. 22:25
 5/17 anonim ***** válasza:
89%
Egy egyetemista tudhatná hogy mi az az irónia... Főleg hogy már középiskolban (vagy most már általánosban is?) megtanítják. Le lehet ismét pontozni fidesz-fanok.
2018. jan. 24. 22:32
 6/17 anonim ***** válasza:
26%

Szavazz a győztesre!

Ha a vesztesre szavazol, úgy fogod érezni, hogy a szavazatod nem ért semmit, és ez rosszul fog esni.

Ha a nyertesre szavazol, úgy fogod érezni, hogy a szavazatoddal hozzájárultál a győzelemhez, és jól fogod érezni magad. A myerő csapathoz fogsz tartozni.

2018. jan. 24. 23:02
 7/17 anonim ***** válasza:
93%

Olvasd el a pártok programjait - már amelyiknek van - és amelyiket összessségben a legszimpatikusabbnak találod, annak a pártnak a listájára szavazz.

Fidesz - nem találtam ( [link] ) | KDNP - nem találtam ( [link] )

Jobbik - találtam: [link]

LMP - találtam: [link]

MSZP - találtam: [link]

DK - találtam: [link]

Együtt - találtam: [link]

Magyar Liberális Párt - nem találtam ( [link] )

2018. jan. 24. 23:23
 8/17 anonim ***** válasza:
Ha nincs kialakult világnézeted, akkor jobb ha inkább távolmaradsz a szavazástól. Én csak 21 éves koromban mentem először választásra, aminek így utólag örülök, mert a megelőző 3 és fél évben elég csapongó volt a szimpátiám és nem igazán megalapozott nézetek miatt.
2018. jan. 24. 23:29
 9/17 anonim ***** válasza:
21%
Mondom! A győztes a nyerő. Örülni fogsz, ha rá szavazol.
2018. jan. 24. 23:52
 10/17 anonim ***** válasza:
5%

Természetesen a Fideszre.

Aztán a 3/4-es győzelmük után lelépni az országból.

Ez a legjobb megoldás.

2018. jan. 25. 00:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!