Egy Aldi/Lidl-ös árutologató, vagy egy tanár keres többet ma Magyarországon?
"Az apám egy átlagos gimnáziumban fizika-matekszakos tanár 400,000-rel"
Na ne viccelj!
Egy 15 éves gyakorlattal rendelkező mesterpedagógus keres bruttó 406-ot.
"Egyetemi oktatót meg nem ismerek olyat, akinek anyagi gondjai lennének. Van olyan ismerősöm, akinek hetente keményen 4 db órája van és ezzel keres majdnem nettó 300-at. Heti 4 órával! "
Az egyetemi dolgozók alapvetően kutatók és nem tanárok. Nem a tanítás az elsődleges feladatuk tehát. Én is egyetemi közegben mozgok, igaz külföldön, és van olyan kolléga, aki egy órát sem tart, mégis egész nap dolgozik.
Dolgoztam 2-3 éve gyárban, 2 tanár kollega is volt és nyíltan megmondták hogy inkább itt "droidkodnak" pénzért mint ingyen bejárjanak a fűtetlen, kréta nélküli, iskolába ahol másfél évvel az igénylés után kapott egy széket mert a 20 éves összetört mikor ráül (volt vagy masszív 70 kg)
akkor mi éri meg jobban ?
Én tanár vagyok. Nettó 168 összejön. Nem tudom, hogy mennyit kap az Adlis árutologató, úgy tudom ők részmunkaidősök. Azaz nem kapnak szabira pénzt pl.
de ami nagy különbég :
- egy csomó szabadidő van. Nem kell kitőlteni a teljes munkaidőt reggel 7:30-16:30-ig. Nincs túlóra. Lyukas órák alatt ida megyek ahova akarok. Nem kell elszámolni a köztes idővel.
- nem beszélnek úgy mint egy állattal a főnökeim. Nekem kell úgy beszélnek a gyerekekkel, különben egész nap rendetlenkednének, de ez egy más történet.
- Mindenki előre köszön, szülő, gyerek is. Tudják, hogy én adom a jegyet. Az ADLIS árufeltőltő ezzel szemben egy csicska.
- Nem megy tönkre a szervezetem, az állandó egyoldalú hol sokoldalú melóban, rakodásban. Tudok tervezni, mikor hogy egyek. Nincs az hogy kaja után elrángatnak emelni és megfájdul a pocim
- Több hónapos extra szabadságom van, amire fizut is kapok : nyári szünet, téli, őszi és tavaszi szünhet. Ilyen hol van ? stb stb.
@16-os
Csak azért, mert olyan munkát végeznek, nem kell lecsicskázni őket és általánosítani, hanem meg kell becsülni.
# 15/17 Időpont tegnap 16:52
Nem értem miért értelmetlen összehasonlítani, kérlek támaszd alá amit írsz. Szerintem nem normális az hogy a tanárok ennyire alul vannak becsülve.
#16 Mindenki előre köszön, szülő, gyerek is. Tudják, hogy én adom a jegyet. Az ADLIS árufeltőltő ezzel szemben egy csicska.
Csicska? Neked ettől nő meg a farkad még 10 centit te suttyó paraszt? Ehhez kell a diploma 😂😂😂
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!