Magyarországon csak az mehet már egyetemre akinek van pénze? Mert az államilag támogatott helyekre nagyon nehéz bekerüpni.
Már? Eddig is könnyebb volt annak, akik jobban álltak anyagilag. Én 20 éve érettségiztem. Azért kezdetem el utána rögtön dolgozni, mert anyukám egyedül nevelt minket és nem álltunk olyan jól anyagilag, hogy még 4-5 évig eltartson. Pár évig csak dolgoztam, utána munka mellett levelezőn folytattam a tanulást.
Az meg a tanulmányi eredménytől függ, hogy bekerülsz-e vagy sem, nem az anyagi helyzetedtől. Az a nagyobb kihívás, hogyha bekerültél miből finanszírozod a megélhetést, főleg ha másik városba mész, vagy miből veszed meg a drága könyveket, amiből van 10 db a könyvtárban és 200-an vagyok rá egy évfolyamon. :D
Érdekes, mégis sokan bekerülnek. Nyilván csak a legjobbak egyetemi tanulmányait fogja az állam finanszírozni, nem mindenkiét.
Többi érettségid milyen lett, milyen szinten?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!