Nem megalázó, hogy a magyar külügyminisztert a washingtoni hivatalos látogatása során nem fogadja az amerikai külügyminiszter?
Hallgattam Szíjjártót, aki hosszan sorolta, hogy mi mindent csinált Washingtonban, kivel tárgyalt, de a listáján nem hogy a külügyminiszter, de még a helyettese sem szerepelt. A legmagasabb amerikai illetékes, akivel tárgyalt, a területileg illetékes külügyi helyettes államtitkár volt. Furcsa nekem, hogy az amúgy büszke, öntelt Szíjjártó ezt egy szóval sem kifogásolta nem csak most, de a korábbi látogatásán sem, amikor szintén csak ezen az alacsony szinten tárgyalhatott az amerikai adminisztrációval.
És akkor még arról nem is beszéltem, hogy Trump több kisebb ország elnökét is fogadta a térségünkből is (pl. Románia, Csehország), de Orbán a közelébe sem kerülhet. Vele Amerikában legfeljebb csak ottani magyar szervezetek képviselői állnak szóba.
Nem megalázó, hanem korrekt. Egyszerűen helyén kezelték Magyarországot. Sőt, igazából nagyonis megtisztelték. Egy rízmilliós, jelentéktelen kis ország számára egy háromszázmilliós világhatalomtól ez talán még túl gáláns fogadtatás is, tekintve, hogy 1.) egy illiberális szemétdomb, amely folyton a Nyugat ellen ugat, 2). semmilyen gazdasági, katonai, politikai erőt nem birtokol, 3). még olaja sincs.
Az is szép gesztus lett volna, ha a külügyminiszter mexikói kertészével tárgyalhat, de így aztán igazán ne panaszkodjon!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!