Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Jogos a "menekült" megnevezés...

Jogos a "menekült" megnevezés az ide letelepedni kívánó migránsokra?

Figyelt kérdés

Nagyon sokan mondják rosszul és szerintem az EU is helytelenül használja a "menekült" fogalmat, az ide Szíriából betelepólni kivánókra.

A menekült azt jelenti, hogy háborús övezetből menekül. Menekül a háború elől egy békés helyre. Mihelyt azonban egy békés országba ér,már nem lehet menekült, hiszen nincsen mi elől menekülnie, mert ott már nincsen háború. Ez azt jelenti, hogy az ide letelepedni kívánó Szír emberek nem is menekültek, sokkal inkább gazdasági bevándorlók, hisz Szerbiába,Horvátországban,Albániában,Görögben és még sorolhatnám az út közbe eső országokat nincsen semmiféle háború.

Ők valójában a jólét miatt jönnek ide az unióba. Brüsszel tulajdonképpen ezt szándékosan félrekommonikálja?

2018. jan. 14. 15:46
1 2 3 4
 31/32 anonim ***** válasza:
46%

# 30

Konkrétan már az előtt leírtam a kommentedről a véleményemet és az én álláspontomat mielőtt kommenteltél volna.

Menekül, rendben, de nekem, a szomszédnak, a páromnak és a szüleimnek, tehát PÉLDÁUL Magyarország társadalmának miért kötelessége ezeket az embereket segíteni? Ha pro és kontrát húzol, és megnézed, hogy nekünk ebből mi hasznunk származik, akkor rájössz, hogy konkrétan semmi. Tanulatlanok, társadalmilag visszamaradottak, ott a nőket verik és megölik, mert náluk ez így szokás. Szerinted hogy illeszkedik be ide egy ilyen ember? És itt most nem a terroristáról beszélek, hanem az alap sivatag közepén felnőtt arabról, aki hirtelen ide kerül. Más világ.

Ezt maximum úgy lehetne, hogy hosszú évekig oktatnánk őket egy elszeparált helyen amit önként vállalhatnak, ha be akarnak illeszkedni. De ameddig nincsenek tisztában a kultúránkkal, és amíg el sem akarják ezt fogadni addig mit akarsz? Eleve az sem jó nekik ha segélyt adsz, mert keveslik, és ha nem kapnak akkor meg KÖVETELIK. Azért követleik mert adjuk nekik feltételek nélkül. Te nem fogadnád el ha csak úgy kapnál ingyen pénzt?

Nem lenne szabad azt csinálni amit most az Eu csinál. De még is csinálja. Meg is fogjuk inni a levét.

2018. jún. 19. 13:24
 32/32 anonim ***** válasza:
A "nem létező" megnevezés a jogos, hiszen ide nem igazán kíván letelepedni senki, az őslakosok is elhagyják az országot. A rettegtetésre is erővel kellett a keletiben tartani a migriket, hogy bemutathassák a propagandaanyagban, mielőtt elmenekülnek innen.
2018. jún. 19. 19:35
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!