Az embereknek nem tűnik fel mennyit fizetnek az államnak?
Csak a példa kedvéért vegyünk bruttó 300 000 forintos fizetést.
SZJA: 15%, 45 000 forint
Nyugdíjjárulék: 10%, 30 000 forint
Egészségügyi hozzájárulás: 8,5%, 25 500 forint
Ez eddig 100 500 forint levonás, a fizetésed több mint 1/3-át elvette az állam.
Mondhatnánk hogy oké, megmaradt a 2/3-a, 199 500 forintért vásárolhatunk terméket. De nem, itt jön a rekord ÁFA, ( néhány kivétellel ) minden egyes megvásárolt termék után 27% úti az állam markát, tehát ebből a 199 500 forintból még ( kerekítve ) 54 000 forint az államé.
Maradt neked 145 500 forintod, ennyiért vásárolhatsz. Persze van amit még plusz adó érint, fizetsz a járművek után, az üzemanyagot se csak az ÁFA terheli, adózól ha ingatlant vásárolsz vagy adsz el, stb.
Ráadásul a munkáltató is fizet utánad.
És ezért a sok pénzért milyen színvonalat kapunk? Fizetsz az elvileg ingyenes oktatásért, hálapénz vagy magánrendelés ha nem akarsz meghalni vagy fertőzést elkapni az egyszer már kifizetett egészségügyben, ha nem mész 10 éven belül nyugdíjba az is kérdőjeles hogy lesz nyugdíjad, ráadásul mindezek színvonala a béka feneke alatt van.
Ez nem zavarja az embereket?
ma 15:53: Valóban egy társasjáték az üzleti élet, van aki jól játszik, van aki nem. De az élet sokkal egyszerűbb lenne és példátlan fejlődésnek is indulhatna az ország ha senkinek se kéne szerencsejátékot játszania mert nem lennének kijátszani való szabályok.
A saját példámat említem, egyszer nem dolgoztam sehol hanem a szülői gazdaságban tevékenykedve éltem. Tehát senki sem zsákmányolt ki, és én sem zsákmányoltam ki senkit. Rövidesen mégis összejött egy garzonlakás ára és mellette szabadon éltem, utaztam, csajoztam és a saját életem építhettem, sőt esténként még futnom is kellett a természetben a sok energiától. Ezt az életmódot piacképes diplomával sem sikerült azóta megvalósítani például városon. Mert az már nem a nemesen egyszerű élet hanem csupa szerencsejáték amiben vagy nyerésre figyelésre megy el az idő és energia, vagy vesztésre megy el.
---
Vagy említhetném az 1888-ban született nagyapámat is. Ő még otthon dolgozott a saját gazdaságában, nem volt nyugdíj járulék és persze nyugdíj se, nem volt gyes, családi pótlék, tb, meg még ki tudja milyen baromság. Ebben a stresszmentes és levonásmentes szabad életben 7 gyereket nevelt fel úgy hogy mindegyiknek felépítkezett és saját gazdasághoz segítette.
Arra akarok kilyukadni hogy melyik jobb?
1. Ha jobbágyként az államnak és államért meg az élősködő tőkésekért dolgoznak az emberek és nyomorognak. Közben persze a befizetett javaikból mások hipergazdagok lesznek.
2. Az emberek maguknak és családjuknak élnek és dolgoznak de elégedett és stresszmentes és egészséges szuper életet élnek és a nap 24 órájában akkor bújnak össze a kedvesükkel amikor kedvük támad rá. Ahogy a gyerekükkel is a nap 24 órájában együtt játszhatnak bármikor.
Nem hogy szegények leszünk hanem el fog pusztulni a magyarság ha a cselédsorsot tovább folytatjuk. Ha a gazdagok, a multik és az állam jólétéért dolgozunk. Ez a diagram a szülőfalum népességét ábrázolja az idő függvényében:
Jól látható, hogy amikor beköszöntött a Rákosi korszak, tehát a lakosság elcselédesítése, a gyerekvállalási kedv zuhanni kezdett. Ez napjainkig tart, hisz hiába volt rendszerváltás, az szabadság helyett feudális vadkapitalizmust hozott és az elcselédesítés még növekedett is. Például a szóban forgó levonások formájában.
"Az embereknek nem tűnik fel mennyit fizetnek az államnak?"
Neked nem tűnik fel, mennyibe kerülnek a dolgok? A te SZJA-dból még egy közmunkás bérére se futja. Fenn kell tartani a közintézményeket, az infrastruktúrát, kétmillió nyugdíjast... stb.
Utálom Viktorékat, de nem az adó mértékével van itt messze a legnagyobb baj.
Akkor még kínosabb,ha nem 300 ezer a bruttó,hanem mondjuk csak 180 ezer.
Na,akkor már tényleg gáz.
Kérdező,ez azért van,mert Kádár népe azt szereti,ha gondoskodik róla az állam.
Amerikában pl 6 hétig lehet otthon ülni a gyerekkel az állam pénzén.
Nálunk vannak nők,akik 20 évig nem dolgoznak,csak gyereket nevelnek.
Amivel kampányolnak,hogy "támogatjuk a családokat",rengeteg pénzt visz el.
Az emberek nem akarnak tudatosan gondolkodni,hanem majd az állam ad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!