Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mit szólnátok ahoz, ha a...

Mit szólnátok ahoz, ha a Nagy-Magyarország helyén egy olyan ország jönne létre, hogy Kárpát- medence népei?

Figyelt kérdés

Trianon fájó nekünk, ezt meg kell érteniük a szomszédos országoknak.Amik mennek a határon túl azzal Szlovákia, Románia semmibe veszi a népünket, az ott élő magyarokat. Ha viszont mi jövünk a Nagy- Magyarországgal

amikor a régi országterületet befestjük piros-fehér-zöldre

akkor mi vesszük semmibe azt, hogy a Kárpát-medencébe többféle nép élt/él.

Mi lenne a megoldás?

Mivel a régi országhatár visszaállítása, valamint a régi határon túli történelmi, kultúrális városaink romániának, szlováknak való beállítása, átnevezése is ellentéteket szül.

Kibékülés megoldás lenne? Ha a Kárpát-medence népei alkotnának egy országot? Működne ez? Megfelelő politikusokkal, hozzááállással? Lehetne egy erős Kárpát medencei ország gazdasági egység? A kultúráját meg mindenki magának ápolná?

2010. jún. 4. 23:30
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
Én inkább a Hun Birodalmat szeretném , jááájjj de jó lenne.
2010. jún. 5. 09:24
 12/20 anonim ***** válasza:
Hülyeség.
2010. jún. 5. 09:57
 13/20 anonim ***** válasza:
Az ugyanannyira idealisztikus, mint a Duna Menti Köztársaság, meg a konnacionalista köztársaság, egy elvont valami, ami csak álom marad.
2010. jún. 5. 10:01
 14/20 A kérdező kommentje:
Persze, én is sejtem, hogy az ellentétek miatt ez lehetetlen, csak gondoltam, akkor mindkét fél engedne a sajátjából, és elismerné a másikat. És koncentrálhatnának a felemelkedésre a gyűlölet helyett. Amugy Slotát ne azonosítsátok be a szlovák néppel. A szlovákok helyi szinten jól megvannak a magyarokkal?
2010. jún. 5. 23:41
 15/20 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Én is gondoltam h az ellentétek miatt nem menne. Csak azért mondtam h ha mindenki engedne a sajátjából, és elismerné a másikat, akkor koncentrálhatnánk a felemelkedésre, nem pedig a marakodásra. Hogy fog ez megoldódni, ha senki nem enged? Nem enyém, nem tied a dolgok, hanem közös nem? pl ahol vegyesen laknak a városban.
2010. jún. 6. 00:06
 16/20 A kérdező kommentje:

Akik az Eu-t pártolják, azok mondják már meg, h miért???

Miért jó az nektek, ha a nagyhal dirigál? Ha a kisebb gazdaságú országok csak kiszolgálói lehetnek a nagyoknak? Mi jó nektek ebben, h ide -oda rángatnak bennünket?

2010. jún. 6. 00:08
 17/20 A kérdező kommentje:
Aki meg azt írta, h Monarchia párti, az miért mástól, kivülről várja a megoldást? Nem tartod magad, bennünket alkalmasnak egy erős állam létrehozásához? A sült galamb kéne?
2010. jún. 6. 00:09
 18/20 anonim ***** válasza:
44%

Nagy-Magyarország helyén Magyarország jöjjön létre.Ne holmi olyan ország ahol a bevándorlok jogot kapnak!Ezek a népek mind a magyarság vendégszeretetéből maradhattak itt.Ez a föld magyar föld!Magyar emberek vérrel védték ha kellet életük árán is!Ezek a népek olyan "rendesek" voltak hogy megajándékoztak Trianonnal.Meg a többi kegyetlenséggel a magyarsággal szemben pl.1848-49-es szabadságharc alatt a szerbek a Délvidéken irtották a magyarokat utána 1945-be.A románok a Horea felkelés alatt 48-49 alatt 1945-ben és még sorolhatnám!Mi mikor bántottuk őket!!???????

Trianon előtt használhatták saját nyelvüket.Kultúrájukat művelhették(már ha volt mit)!A megoldás az lenne ha visszaállítanánk a trianon előtti határokat és a nemzetiségek nagy részét kitelepítenénk persze nem mindet csak azokat akik megérdemlik.A ruszinoknak autonómiát adnék meg talán a vendeknek,tótoknak,horvátoknak.A kitelepítettek helyét telepesek vennék át.Pl.moldvai csángók akik akarnak,külföldi magyarok.

2010. jún. 7. 21:32
 19/20 anonim ***** válasza:
miért kell mindig az egyesülésre gondolni? kárpát medence egy földrajzi egység, aminek a központjában Magyarország van.Ha megteremtjük a saját független fejlődésünk alapjait, és Budapesten pl. nem Európa utolsó földalattiját építjük kétszeres áron...akkor automatikusan körénk fognak gyülni.
2010. jún. 23. 15:27
 20/20 anonim ***** válasza:
A Hungarizmus, ahogy Szálasi megalkotta, nem csak a magyarságra vonatkozik, hanem minden kárpát-medencei nemzetre. De ehhez egy konnacionalista hajlam kellene mind a magyarok, szlovákok, románok, szerbek és horvátok részéről.
2010. aug. 5. 02:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!