Mit jelent, hogy baloldal meg jobboldal?
Figyelt kérdés
Ezt sose értettem. Mit jelent, hogy baloldali meg jobb oldali meg a többi dolog?2018. jan. 13. 14:54
11/12 anonim válasza:
Idehaza, gyakorlatilag semmit. Lényegében nincs se jobb-, se baloldali párt nálunk.
12/12 anonim válasza:
Az eredete:
Az ideológiai hátteret már leírták, azt hogy miért nevezik így még nem láttam.... (Bocs ha igen)
Valaha (sajnos nem tudom melyik parlamentből ered) az adott ideológiát képviselők parlamentben történő ülésrendje alapján nevezték el őket. A házelnök szemzögéből nézve tőle jobbra ill. balra ülők lettek a jobboldaliak, illetve a baloldaliak :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!